Artan

Artan Hisseler

Azalan

Azalan Hisseler

İşlem

0,00 12:40
Tüm Hisseler
Arama sonucu : 8009 madde; 1 - 8 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XII

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Hayır konu branşım değil o yüzden cidden merak ettiğimden soruyorum.1990 ların sonunda ilk cep telefonlarına bakıyorum bir de şimdiki cep telefon teknolojisine bakıyorum arada dünya kadar fark var.1972 de aya gideceksin aradan 50 yıl geçecek o teknolojinin bilmemkaç katı gelişmiş teknolojilerle şimdi aya dolmuş gibi gidip geliniyor olmalıydı diye düşünüyorum.O nedenle benim aklım pek yatmıyor,ama haddimi aşmıyayım forumdaş mühendislerin aklı yatıyorsa ben yanılıyorumdur.

Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Hayır konu branşım değil o yüzden cidden merak ettiğimden soruyorum.1990 ların sonunda ilk cep telefonlarına bakıyorum bir de şimdiki cep telefon teknolojisine bakıyorum arada dünya kadar fark var.1972 de aya gideceksin aradan 50 yıl geçecek o teknolojinin bilmemkaç katı gelişmiş teknolojilerle şimdi aya dolmuş gibi gidip geliniyor olmalıydı diye düşünüyorum.O nedenle benim aklım pek yatmıyor,ama haddimi aşmıyayım forumdaş mühendislerin aklı yatıyorsa ben yanılıyorumdur.
    Sn Hkm çok zorlama bir kıyas olur o şekilde..

Çok uzun sürer cevabı, iyice kısaltarak;

Frekans ve internet teknolojileri gelişti, bir ara WiiMax denen bir teknolojiye mi geçsek acaba sorusu yaşandı, bildiğimiz WiFi nin 3-5 km. veya üzeri menzilli olanını düşünün, hala var ABD taraflarında bazı eyaletlerde ve doğal afetlerde kuruyorlar bu sistem altyapısı üzerine geçici olarak. Kontrol edilebilir bulmadılar, GSM daha kontrol edilebilir bir teknoloji oradan yürüdüler. Sony o yıllarda ürettiği bazı laptoplara hatta WiMax donanımı koymuştu, sonra yalan oldu.

Frekansları büyüttüler iyice, dijital olarak veriyi taşıdılar, baz istasyonlarıyla aştılar menzil sorunu. Eskiden araç telefonları vardı mesela, analog düşük frekans. O da cep telefonu idi, misal Ankara' da Atakule' nin tepesine bir tane baz istasyonu kur, Ankara' nın yarısından çeksin araç telefonu, ama analog, veri kapasitesi düşük frekans düşük menzil uğruna, bir de bu kadar abone sorunu için farklı teknolojik gelişmelerin eklemlenmesi gerekirdi.

Donanım ve teknoloji kısmı böyle, sonra Apple kapasitif ekranı icat etti, bir anda sınıf atladı kullanım konforu, sonra sybian ile microsoft uymadı tam, denklemler diyelim hadi, android icat edildi açık kaynaklı gelişti, şimdi Huawei HarmanyOs u sürdü, çalışma şekli daha farklı, androidden üstün, Google da yenisini geliştirdi Fuche miydi ne, HarmonyOs ayarında, sürer yakında...

1945-69 arasında roket füze teknolojisinin yaptığı atılımı, GSM teknolojisi 90-2000 arası yaptı diyelim kısaca...Ama buna bakarak onu yorumlamak çok zorlama bir bakış açısı. Şimdi roket füze teknolojisi ikinci atağına kalkıyor. GSM teknolojisi de muhtemelen nesnelerin interneti ile bu atağına kalkacak..Muskın internet ağı da eklemlenecek üzerine...Bakalım göreceğiz..

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    11 BOYUT
    Gönderi
    19,470
     Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    60-90 yılları arasında ABD-Rusya çekişmesi vardı,Rusya dağıldı uzay yarışması bitti,şimdi malum,teknoloji gelişse ne olacak,zaten Rusya uzay çalışmalarını askıya aldı,bunlar pahalı işler,anca döt sıkışınca uzay çalışmaları başlar,şu anda ufak tefek işler yapılıyor,şu anda eskinin bilim adamları yetişmiyor,bizim ülkede hiç yetişmiyor,sadece dışarıya göç edenler uğraşıyor...Genellikle bilim kurgu filimlerinde görüyoruz böyle çalışmaları,tabiki oda sanal fizikiye faydası yok

4.  Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    aynen ilk bakışta öyle düşünülüyor üstadım bakış açınızda haklısınız.

Lakin rafa kaldırılan projelerde şimdiki mühendislere aynı araçları verseniz aya gönderemez uzun uzadıya yazılacak bir konu ama kısaca örnek vereyim USA 'da araban çalınmasın istiyorsan manuel alırsın derler. O derece kullanılmadığından millet nasıl yürüteceğini bilmiyor belki 5-10 sene sonra bende unuturum manuel kullanmayı 5 senedir otomatik kullanıyorum hanımın sayesinde.

5.  Alıntı Originally Posted by Batman Yazıyı Oku
    aynen ilk bakışta öyle düşünülüyor üstadım bakış açınızda haklısınız.

Lakin rafa kaldırılan projelerde şimdiki mühendislere aynı araçları verseniz aya gönderemez uzun uzadıya yazılacak bir konu ama kısaca örnek vereyim USA 'da araban çalınmasın istiyorsan manuel alırsın derler. O derece kullanılmadığından millet nasıl yürüteceğini bilmiyor belki 5-10 sene sonra bende unuturum manuel kullanmayı 5 senedir otomatik kullanıyorum hanımın sayesinde.
    90'lı yıllarda VW 8 valf 1600 cc Hitler motor diye de anılan motorunu geliştirdi 2012 yılına kadar da son zamanlarda FSI ve TSI eşlik etse de atmosferik motorunu GOLF 'lerde kullanmaya devam etti. Bazı şeyler de limitlere yakınsayınca gelişme yavaşlıyor yaptığınız yatırımın ekonomik karşılığı olmalı.

6. cep telefonu teknolojisi ile uzay aynı mı? cep telefonu kullanıcı odaklı..yatırım yaptın ,sattın ,para kazandın.. bir daha yatırım yaptın...uzaya oylemi milyar dolar yatırım yaptın ay a gittin geldin...tamam ..orada araştırma yaptın ..sonuç ? getiri ? yok arkasından bir da milyar dolar harcadın gittin..tabiiki aynı hız da teklojik degişim olmaz ..ay a giderek belki bir kazanım elde ederiz dediler maden vs vs diye baktılar olmadı ..artık ay a bakan yok ..şimdi milyarlarca dolar mars için harcıyorlar...giden paranın dönüşü olmaz ise bir süre sonra mars araştırmalarına da ara verilecek...

7.  Alıntı Originally Posted by cemsoy35 Yazıyı Oku
    cep telefonu teknolojisi ile uzay aynı mı? cep telefonu kullanıcı odaklı..yatırım yaptın ,sattın ,para kazandın.. bir daha yatırım yaptın...uzaya oylemi milyar dolar yatırım yaptın ay a gittin geldin...tamam ..orada araştırma yaptın ..sonuç ? getiri ? yok arkasından bir da milyar dolar harcadın gittin..tabiiki aynı hız da teklojik degişim olmaz ..ay a giderek belki bir kazanım elde ederiz dediler maden vs vs diye baktılar olmadı ..artık ay a bakan yok ..şimdi milyarlarca dolar mars için harcıyorlar...giden paranın dönüşü olmaz ise bir süre sonra mars araştırmalarına da ara verilecek...
    Bu düşünceyi mantıklı bulamayacağım malesef.

Şimdi içinde olduğumuz çağı bir inceleyelim önce. Bir kısım insan şu an o kadar zengin ki,bırakın lüks arabayı, yatı, katı, arsayı bilmemneyi; parayı artık coin gibi, nft gibi ne idüğü belli olmayan hayali ürünlere akıtıyorlar. Ağzımızdan yüzümüden, burnumuzdan para fışkırıyor yani. Sanal ev, sanal arsaya milyon dolarları gömenler var.

NASA/ABD isteseydi bu o uzay aracını tamamen milyarderle doldurup uzaya attaaya gönderebilirdi. Kaç para isterse de alırdı bu yolculuk için.

Talep yok bahanesi tamamen boş.

Ebru Gündeş'e, Acun'a ya da Nusret'e diyeceksiniz ki Ay'a yolculuk var gitmek ister misiniz diye... ahaha 1 saniye düşünürler mi acaba?

Bunlar bir de küçük oyuncular. Daha ne zenginler var...

Geri dönüşü gayet olur yani bu işin. İçini milyarderlerle doldurmaya bile gerek yok. NASA sadece parayı talep etse, aracın içine istediğim elemanları ben seçeceğim dese yine NASA'nın ağzını burnunu paraya boğarlar.
    Son düzenleme : Patrick Bateman; 07-06-2021 saat: 17:51.

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •