Sayfa 852/1002 İlkİlk ... 352752802842850851852853854862902952 ... SonSon
Arama sonucu : 8010 madde; 6,809 - 6,816 arası.

Konu: Yatırım Fonları IX

1. Benim tek teredddüm şu.
    Dolar bu seviyelere çıkartıldıktan sonra bir şekilde tak 9-10 TL'ye düşürülüp işte ekonomik zafer budur, doların başını ezdik, faizide düşürmüştük zaten diyerek tak diye aniden seçime gitmek olurmu?

Bu senaryo için dolar suni olarak yükseltilmiş olabilirmi?

2. Bitcoin gece saat 04.55'ten 05.35 arasında aniden düşmüş.40 dakikalık bir durum olmuş.
    Sonra yataya sarmış.

İlginç günlerden geçiyoruz, biz uyurken bin türlü dolap dönüyor dünyada.

3.  Alıntı Originally Posted by Tbey35 Yazıyı Oku
    Çıkış devam ederse o zaman da hay allah fonları erken satmışız dersiniz. Ben kendi adıma piyasayı takip ederim. iki üç gün düşüşü göze alır nihai kararırımı veririm. Bu bazen doğru karar olmayabilir de. Geldiğimiz nokta öyle bir seviye ki; desteği ,direnci belli değil. Biraz da tecrübe işi bu. Ama öyle ama böyle iki üç gün üst üste sert satış yemek bile normal kabul edilebilinir. Bu işin matematiği yok. Düşüş durumlarına karşı bir "B " planı olmalı. Dalgalı denizlerden bir müddet güvenli limanlara demir atmak için hazırlıklı olmakta fayda var diye düşünüyorum.
    Zaten çıkış devam ederse diye tamamı değil de yarısı veya daha az bir kısmı satılabilir ama düşerse düşsün benim nakidim var oradan da alırım denebilir, kişinin vadesine, risk algısına ve nakit durumuna göre değişen bir durum. İşin kötüsü yabancı fonlarda düşüşleri denk getirip alım yapmak zor oluyor, hem kuru hem endeksi takip etmek kolay olmuyor, öğleden sonra rüzgar birden tersine dönebiliyor.

4.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Bitcoin gece saat 04.55'ten 05.35 arasında aniden düşmüş.40 dakikalık bir durum olmuş.
    Sonra yataya sarmış.

İlginç günlerden geçiyoruz, biz uyurken bin türlü dolap dönüyor dünyada.
    Oradan iyi darbe yedim bir ayda verdiğini bir gecede götürdü kârın tamamı üstüne ana paradan bir miktar gitti, ortada bu kadar düşmesini gerektiren bir neden de yoktu, hiç güvenim kalmadı, zararı kurtarırsam bir daha bulaşmam büyük ihtimalle.

5.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Benim tek teredddüm şu.
    Dolar bu seviyelere çıkartıldıktan sonra bir şekilde tak 9-10 TL'ye düşürülüp işte ekonomik zafer budur, doların başını ezdik, faizide düşürmüştük zaten diyerek tak diye aniden seçime gitmek olurmu?

Faiz istenilen seviyeye geldikten sonra, dolarda yatay-düşüş süreci olabilir. Tabii şu an öngöremediğimiz bir para girişi ile bu sağlanabilir. Ama bence bunun için henüz çok erken.

6.  Alıntı Originally Posted by istanbullu1963 Yazıyı Oku
    Bir arkadaş, "BİST'e güvenmiyorum, 2000'e soluksuz geldi. Simitçi bile hisse alıyor" demiş... Dolar bazlı baktığımızda ise BİST'in 3'te bir fiyatta olduğunu görüyoruz, eski zirvesine göre... bist'te asıl ralli başladığında simitçi acaba tek lot alabilecek mi? sorulması gereken soru bu...
    bence bistin dolar bazlı hareket etmesi pandemiden sonra başlayan bir anormallik. iki antitezim var ilki 20 senedir niye bant içinde kaldı lira değer kaybetmiyormuydu? ikincisi bizle aynı kalite olan brezilya(hatta darbe girişiminden beridir bence bizden daha iyi durumda) borsası 20 senedir bizle birlikte gidiyordu şu an 105 bin. real değer kaybetmiyor mu en az liranın yarısı hızda kaybediyor bu hesaba göre hiç değilse 140 binlerde falan olmalıydı. dünyada ayı piyasası başladığında 1200 ler gelecek bu benim iddiam. şirketlerin değeri çok düşmüş düşecek tabi ekonomisi şeriatla yönetilen bir ülke ne olacaktı? (şimdilik sadece ekonomisi)

7.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Benim tek teredddüm şu.

Naci Agbal geldiginde dediginiz oldu 8.5den 7.3a inmesi 6-7 ay surdu dolarin. Ben o haftasonu full afa aft usd bazli fondaydim sattim Pazartesi 8.2 civari kurla ciktik isin icinden. cok buyuk sans eseri Isik okte yazisini gordum 19 mart cuma tum bist fonunu sattim. O gece naci agbal gorevden alindi fon satis saati 1 saat gecikse gunluk -5% yazacaktim tcdde. geri usd fona girisim gecen ayki ekim sonu faiz toplantisi sonrasi ptesi oldu gunluk -3 yapmisti tcmb gunluk kur sansima, aylikta ralli hic bitmedi daha da bitmez. Dediginiz kur donusu olmasi ihtimali buyuk bir faiz artisi aniden gece olursa ya da gece yarisi gorev degisikligiyle olur o zaman da max gunluk -3 zarar edersiniz o gune kadar aylik ortalama 10-15% kur kari devam eder. Tak diye bisey olmaz yani hic bir zaman

8.  Alıntı Originally Posted by ersunan Yazıyı Oku
    Oradan iyi darbe yedim bir ayda verdiğini bir gecede götürdü kârın tamamı üstüne ana paradan bir miktar gitti, ortada bu kadar düşmesini gerektiren bir neden de yoktu, hiç güvenim kalmadı, zararı kurtarırsam bir daha bulaşmam büyük ihtimalle.
    Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) bir duyuru ile 4 Bitcoin ETF başvurusunun değerlendirmesini ileri bir tarihe ertelediğini duyurdu. Ertelenen başvurular arasında bulunan Valkyrie XBTO Bitcoin Vadeli İşlemler Fonu başvurusu 8 Aralık'ta, Kryptoin Bitcoin ETF başvurusu 24 Aralık'ta, WisdomTree Bitcoin Trust 11 Aralık'ta görüşülecek.

Bu başvurular kabul edilirse olay baya farklılaşır.

Belki de başvuruların ilkinin sonucu açıklanmadan dipten btc toplamak için yapıldı tatil sabahındaki 40 dakikalık operasyon.

Sayfa 852/1002 İlkİlk ... 352752802842850851852853854862902952 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •