Artan

12,76 10 18:10
33,02 9.99 18:10
23,12 9.99 18:10
141,00 9.98 18:10
46,08 9.98 18:10
Artan Hisseler

Azalan

17,19 -10 18:10
36,18 -10 18:10
272,25 -10 18:10
12,16 -9.99 18:10
74,00 -9.98 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

14.805.446.028,00 18:10
14.223.544.334,65 18:10
14.085.110.567,02 18:10
9.446.543.575,46 18:10
9.349.972.073,95 18:10
Tüm Hisseler
Arama sonucu : 8010 madde; 1 - 8 arası.

Konu: Yatırım Fonları IX

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1. Benim tek teredddüm şu.
    Dolar bu seviyelere çıkartıldıktan sonra bir şekilde tak 9-10 TL'ye düşürülüp işte ekonomik zafer budur, doların başını ezdik, faizide düşürmüştük zaten diyerek tak diye aniden seçime gitmek olurmu?

Bu senaryo için dolar suni olarak yükseltilmiş olabilirmi?

2.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Benim tek teredddüm şu.
    Dolar bu seviyelere çıkartıldıktan sonra bir şekilde tak 9-10 TL'ye düşürülüp işte ekonomik zafer budur, doların başını ezdik, faizide düşürmüştük zaten diyerek tak diye aniden seçime gitmek olurmu?

Faiz istenilen seviyeye geldikten sonra, dolarda yatay-düşüş süreci olabilir. Tabii şu an öngöremediğimiz bir para girişi ile bu sağlanabilir. Ama bence bunun için henüz çok erken.

Kur asiri asabi , yukari dogru zorluyor ,bu durum yetkililerin yonetimi icindeyse sorun yok , ama degilse ani bir refleks ile %20 gibi alt seviyeye gelmesi an meselesi .1994 ve 2001 kur ziplamasinda mb mudahalelerine hic tepki vermiyordu , simdi asagi tepki verebiliyor.

4.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Benim tek teredddüm şu.

Naci Agbal geldiginde dediginiz oldu 8.5den 7.3a inmesi 6-7 ay surdu dolarin. Ben o haftasonu full afa aft usd bazli fondaydim sattim Pazartesi 8.2 civari kurla ciktik isin icinden. cok buyuk sans eseri Isik okte yazisini gordum 19 mart cuma tum bist fonunu sattim. O gece naci agbal gorevden alindi fon satis saati 1 saat gecikse gunluk -5% yazacaktim tcdde. geri usd fona girisim gecen ayki ekim sonu faiz toplantisi sonrasi ptesi oldu gunluk -3 yapmisti tcmb gunluk kur sansima, aylikta ralli hic bitmedi daha da bitmez. Dediginiz kur donusu olmasi ihtimali buyuk bir faiz artisi aniden gece olursa ya da gece yarisi gorev degisikligiyle olur o zaman da max gunluk -3 zarar edersiniz o gune kadar aylik ortalama 10-15% kur kari devam eder. Tak diye bisey olmaz yani hic bir zaman

Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Benim tek teredddüm şu.

Açıklanan değil gerçek enflasyona göre değerlendir. .
    Geçen yılda bugüne 100 de 100 artmayan ne kaldı.
    Fiyatlarda resmi rakamlara bakarsan evler 200 K, dolar 9 tl bile olamaz.
    Önceden bistte manipülasyon varsa bile dolar çıkışı sonrası çaresizlikten gidecek yerimiz yok. Şuan girmeyen de düzeltme bekliyor.
    Dolar 9 a indirilebilir. Ama güçlü bir ekonomi ile desteklenmesi lazım. 6 ayda ekonomi düzelse bile bu kez assolist FED şarkı söylemeye başlayacak.
    FED ve faiz artırım sürecine aşırı değerli tl ile yakalanırsan tıpkı 2013 te olduğu gibi 1,5 tan 5 e gider.
    Bence bir süre bu seviyede takılırız

2022 de 2 defa artis ongoruluyor ,toplam 0.50 puan.pandemiden once 3 du faizleri

7.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Benim tek teredddüm şu.

Nasıl düşürülecek? Millet 11,12 hatta 13 seviyeleriden maliyet yapmış dolar almış, Dolar dediğin seviyelere gelmeden kapanın elinde kalır. Bir de döviz rezervin ne kadar? Hadi diyelim ki bir şekilde dediğin seviyelere geldi. İthalat patlaması olurken. İhracat ta büyük bir gerileme olur. O zaman vereceğimiz dış ticaret açığını düşünmek dahi istemiyorum. Ve de dolar bulmak için çok yüksek faiz ödemek dorunda kalınacak. Bir çok şey var da ilk anda aklıma gelen bunlar.

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •