-

Originally Posted by
istanbullu1963
Bir arkadaş, "BİST'e güvenmiyorum, 2000'e soluksuz geldi. Simitçi bile hisse alıyor" demiş... Dolar bazlı baktığımızda ise BİST'in 3'te bir fiyatta olduğunu görüyoruz, eski zirvesine göre... bist'te asıl ralli başladığında simitçi acaba tek lot alabilecek mi? sorulması gereken soru bu...
bence bistin dolar bazlı hareket etmesi pandemiden sonra başlayan bir anormallik. iki antitezim var ilki 20 senedir niye bant içinde kaldı lira değer kaybetmiyormuydu? ikincisi bizle aynı kalite olan brezilya(hatta darbe girişiminden beridir bence bizden daha iyi durumda) borsası 20 senedir bizle birlikte gidiyordu şu an 105 bin. real değer kaybetmiyor mu en az liranın yarısı hızda kaybediyor bu hesaba göre hiç değilse 140 binlerde falan olmalıydı. dünyada ayı piyasası başladığında 1200 ler gelecek bu benim iddiam. şirketlerin değeri çok düşmüş düşecek tabi ekonomisi şeriatla yönetilen bir ülke ne olacaktı? (şimdilik sadece ekonomisi)
-

Originally Posted by
friendly_1980
bence bistin dolar bazlı hareket etmesi pandemiden sonra başlayan bir anormallik. iki antitezim var ilki 20 senedir niye bant içinde kaldı lira değer kaybetmiyormuydu? ikincisi bizle aynı kalite olan brezilya(hatta darbe girişiminden beridir bence bizden daha iyi durumda) borsası 20 senedir bizle birlikte gidiyordu şu an 105 bin. real değer kaybetmiyor mu en az liranın yarısı hızda kaybediyor bu hesaba göre hiç değilse 140 binlerde falan olmalıydı. dünyada ayı piyasası başladığında 1200 ler gelecek bu benim iddiam. şirketlerin değeri çok düşmüş düşecek tabi ekonomisi şeriatla yönetilen bir ülke ne olacaktı? (şimdilik sadece ekonomisi)
Eskiden bist100'ün ağırlığı banka hisselerindeydi ve doların artması sonucu faizlerin yükselişi bunun sonucunda ise bankaların kar marjının düşeceği gerekçesiyle bist100 doların artışıyla negatif korelasyona sahipti.
Artık bankaların değil sanayi devlerinin ağırlığı daha fazla.
Bu şirketler(froto, eregli vb.) büyük oranda ihracatçı olduğu için usd'nin artışıyla karları TL olarak artıyor.
Sonucunda doların artışı bist100 ü yukarı götürüyor.
Saygılar.
-

Originally Posted by
friendly_1980
Ben de borsada bir gariplik olduğunu düşünenlerdenim. Normal değil dediğiniz gibi. Varlık fonu alımları böyle bir sonuç ortaya çıkarıyor olabilir mi diye düşünmekteyim ama bu da nereye kadar.
-

Originally Posted by
Ege35
Ben de borsada bir gariplik olduğunu düşünenlerdenim. Normal değil dediğiniz gibi. Varlık fonu alımları böyle bir sonuç ortaya çıkarıyor olabilir mi diye düşünmekteyim ama bu da nereye kadar.
en çok da tv'de youtube'da peydah olan uçacak fırlayacak yanacak takımı insanı hasta ediyor. tutturmuşlar bi bankalar çok ucuz, kardeşim sen artık ekonomide iran modeline geçmişsin, ne kadar para kazanırsa kazansın bi iran bankasıyla bi alman bankasının fiyatı denk olurmu dalgamı geçiyorsunuz insanlarla? bunların en büyük özelliği endeks çakıldığında 1 saniye içinde taraf değiştirmeleri, ya endeks taa 1350 den gelmiş %30 yapmış, karını alıp çıkmayı bilemiyorsan kusuru da artık biraz kendinde arayacaksın demeleri pişkin pişkin sırıtarak. faiz indirimleri desen ekonomiyi mahvetmiş, dolar fırlamış gitmiş ky tabi bilinçsiz atladı hemen diyecek bu kişiler adınız gibi emin olun, peki bunu şimdiden niye demiyorsun insanlara gaz veriyorsun? kendi malı vermiş kurtulmuş tabi niye daha yükselecek desin. ya ard niyetli ya zeka yoksunu bu insanlar, onyıllardır tekrar eden aynı terane, başka cevap bulamıyorum.
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri