Sayfa 244/505 İlkİlk ... 144194234242243244245246254294344 ... SonSon
Arama sonucu : 4035 madde; 1,945 - 1,952 arası.

Konu: RTALB - RTA Laboratuarları

1.  Alıntı Originally Posted by hayek Yazıyı Oku
    Bu Muratın en büyük hatası A1 Capital paylarının %43'ünü Rtalb'ye vermesi oldu. Muhtemelen bunun için hergün düşünüyordur geri nasıl alırım diye ? Bu arada a1 capital halka arzı 1 milyar'ın altı olmaz benim tahminim."yatırım tavsiyesi değildir"
    Deli para. Yeniden RTA kurulur o para ile
    yazdığım öngörüler sadece fikir alışverişi amaçlıdır. yatırım maksadı ile kullanmayınız...

2.  Alıntı Originally Posted by FİBONACCİ Yazıyı Oku
    Sayın hocam..
    Şimdi örneklemle bilanço ve hisse performansına bakalım..
    Örneklem ANGEN..
    Son bilançosu geçen haftalarda geldi..
    Cirosundan fazla kar getiren tek şirket galiba..433 milyon net kar geldi Kasadada 510 milyon tl nakit var..hisse başı 2 tl temettü verimi..
    Bu bilanço MÜTHİŞ daha yeni sayılır..
    O gün ne yaptı %2 eksi kapattı ve ertesi günlerde gevşedi..
    Yukari bile gitmedi..
    PEKİ SORUN NE??
    Piyasa kendinin olmayan karı ne yapsın??
    Son SÜPER BİLANCOLARa oynuyor..
    Kim der RTA bundan sonra bu kadar kar yazacak diye..
    Eski para basma dönemi kapandı..
    Belkide bir daha üç haneli karı goremeyecek..PİYASA BEKLENTİSİ..
    Tabi yeni ürün sunmazsa..
    Eğer patron TEMETTÜ veya BEDELSİZ le gelen karları hisseye akıtmazsa hisseye niye alıcı gelsin??
    Özetle patron yeni hikaye yazmalı ve küçükleride bunda oynatmalı..
    Önce hissesine sahip çıkmalı iyi niyetini göstermeli..
    Yoksa hep küfür edilen hisse olmaya devam edecektir..
    ŞAHSİ GÖRÜŞÜMDÜR..
    ASLA YTD..

SM-A515F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Makyajlı geldi angen bilançosu

Reel bulmuyorum bilançosunu

Kimse bulmuyor

O sebeple düştü

Versin 5 TL hisse başı kâr, görelim var mı gerçekte o kadar nakiti
    yazdığım öngörüler sadece fikir alışverişi amaçlıdır. yatırım maksadı ile kullanmayınız...

3.  Alıntı Originally Posted by yarasa Yazıyı Oku
    Rakamlarda anlamadığım yerler var. Örneğin a1 life cirosu gülerde 77,89 ve kârı 28 mn iken, rta cirosu 306 karı 49,7 mn görülüyor. Ama toplamda 384 ciroya 156 mn kâr gelmiş.

A1 hasılatını doğru alsak ve rta içinde gösterilmiş desek son 3 ay yurt dışı satış olmamış görünüyor.Çünkü 9 .ay yurt dışı 93,6 idi.
    Son 3 aylık satış 77,89 desek önceki 93,6 mn nerede. Bunun da kâr marjı 0.35

Anatolia 9 aya göre yıl sonu (yurt dışı oluyor)satışlarını % 47 artırmış .

Marjlarda düşüşler var.

Veriler doğru ise son 3 ay yurt içi satışlar % 77 artmış fakat yurt dışı satış rta da 9 mn ama A1 de sıfırlanmış duruyor.

Sağlıklı analiz için, şirketin detaylı bilgi vermesi gerekir.

Rta ve A1 satış ve kârlarının yurt içi ve yurt dışı ayrı ayrı belirtilmesi doğru hesap yapabilmemiz için gerekli olacaktır.
    Yanlışlıkla xxx kalemine yazdı bunlar bizim kârları... Mesela reskont

Düzeltme bilançosu gelebilir yarın sabah diye umuyorum

4.  Alıntı Originally Posted by Hissedarxd Yazıyı Oku
    Sapığım benim yaw. Yazsan niye yazdın; yazmasan neredesiniz ? Seni seviyorum Şahocuğum, özünde iyi adamsın ara ara beni çıldırtsan da...

---

Bu arada, içerisinde A1 Capital gerçeği olmayan temel değerlendirmeler yanıltıcıdır. Bu yıl sermayesinden fazla para girdi RTALB'e o iştirakten ve her geçen yıl artarak devam edecektir. ANGEN ile mukayesesi saçma, bunu 3 ncü kez yazıyorum...

---

Diğer konu biyoteknoloji sektör olarak insan var oldukça var olacak bir alan ve inanılmaz gelişmelere gebe. Daha 2 yıl önce kimsenin adını bile bilmediği BioNTech an itibariyle dünyanın en değerli şirketleri arasında. Son bilançoda gördüğüm kadarıyla ArGe'ye 17 milyon Tl para harcanmış boru değil...Bu büyüklükte bir şirket için gayet esaslı bir rakam.

Tek bir habere bakar bu kağıdın 500 hatta 1.000 Tl olması. İçerisinde duran kazanacaktır. Sabır zor iştir...

* Şunu da dipnot olarak hatırlatmak isterim, Muratçığımın böyle bir gelişmeye "yerlerde olan imajını düzeltmek adına" şiddetle ihtiyacı var. O parayı da sırf bunun için harcıyor.

...
    Güzel analiz

Yatırım bankası olmak istiyor ise, alnında ki RTA kendini silmesi şart

ARGE bunun habercisidir

5. Kimsecikler kalmadı.. Bir ben birde dirilişi kulyutqr kaldı.. kulyutqr hele de yiğidim. Bu hafta ne yapıyoruz.

6. Burda bilerek kar rakam beklentisini yüksek açıkladılar. Gelen kar da yazdıkları rakamın altında gelince sanki olumsuz gibi hava ettirdiler. Arkadaşım sermayesinin neredeyse 3 katı kar açıkladı.. daha ne olsun. Bankalar bile böyle kar aciklamaz. Kasasında 200 milyon var banka ya koysa yıllık en kötü 50 milyon gelir. E 50 milyonda a1 kapitalden gelir. Yıllık da 100 milyon kar garanti.. 43 milyon sermayeli şirketin 100 milyon karı az mi? hiçbir iş yapmasa bile.. yalan mı? İtirazı olan söylesin.

7. Özellikle Eylül, Ekim 2021 aylarında neredeyse gün aşırı patır kütür yapılan kit sipariş & teslimat haberlerinden sonra yılsonu bilançosu için buraya yazdığım 2 ayrı senaryom vardı. Ya DMO satışlarını hızlıca tamamlayıp ihracat odaklı bir son 3 ay geçirecek ve inanılmaz güzel bir kâr rakamı gelecekti ya da tam tersi devlete verilen mallardan dolayı uğranılan kur zararına katlanılacaktı. Ben, tüm tahminlerimi ilk senaryo ağırlıklı yapmıştım ama maalesef öyle olmadı. Bundan dolayı üzgün de değilim. Sevseniz de sevmeseniz de Murat Güler elini taşın altına koymuş ve çok az bir kâr marjıyla tüm yükümlülüklerini yerine getirmiş. Hatta fazlasını...

Son 3 ayda 120 milyon Tl satış yapmış bir şirketten bahsediyoruz...Yani bu yönüyle baktığımda hakikaten bu adama bir şey diyemem. Günaha girerim. İsteyen istediğini düşünsün...
    Gerçek, siz ona inanmaktan vazgeçtiğinizde ortadan kaybolmayan şeydir...

8.  Alıntı Originally Posted by Hissedarxd Yazıyı Oku
    Özellikle Eylül, Ekim 2021 aylarında neredeyse gün aşırı patır kütür yapılan kit sipariş & teslimat haberlerinden sonra yılsonu bilançosu için buraya yazdığım 2 ayrı senaryom vardı. Ya DMO satışlarını hızlıca tamamlayıp ihracat odaklı bir son 3 ay geçirecek ve inanılmaz güzel bir kâr rakamı gelecekti ya da tam tersi devlete verilen mallardan dolayı uğranılan kur zararına katlanılacaktı. Ben, tüm tahminlerimi ilk senaryo ağırlıklı yapmıştım ama maalesef öyle olmadı. Bundan dolayı üzgün de değilim. Sevseniz de sevmeseniz de Murat Güler elini taşın altına koymuş ve çok az bir kâr marjıyla tüm yükümlülüklerini yerine getirmiş. Hatta fazlasını...

Son 3 ayda 120 milyon Tl satış yapmış bir şirketten bahsediyoruz...Yani bu yönüyle baktığımda hakikaten bu adama bir şey diyemem. Günaha girerim. İsteyen istediğini düşünsün...
    Bırak artık yuvarlak cümleler kurmayı, sence yarın ve sonraki günlerde hisse faiti yukarı yönlü hareket eder mi ? Bana göre etmeli. Sence ?

Sayfa 244/505 İlkİlk ... 144194234242243244245246254294344 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •