Daha önce ki tahsisli sermaye artırımı dan gelen oaranin 4,5 milyon lirasını kasaya koyduk.
21.5 milyon lirası ile A1 kapital'in sermaye artırımına katıldık.
22 milyon lirasını ise Malatya'da ki fabrikanın endüstriyel ve mikro biyolojik üretim tesisinde kullanmak üzere sevkettik ve 7.2 milyon lirasını inşaata harcadık, Kalan 14.8 milyon lira ise , Malatya fabrikamizda kullanılacağı güne kadar nemalandiriliyor.
Bu 14.8 milyon lira harcandiktan SONRA, iç kaynaklarda ki hani şu bedelsiz artışımız var ya 57 milyon lira tutan %132 kim bedelsiz sermaye artırımımız. İşte Malatya fabrikamizda her ne olacaksa bu para ile olacak. Zaten hali hazır da Malatya için 22 milyon lira ayrıldı, 58 milyon da bu bedelsiz atışı nedeniyle boşa çıkan paradan harcanır. 80 milyon lirayı geçecek bir fabrika kurulacağını sanmıyorum zaten.
Bunca yatırıma rağmen , kasada yine daha fazla miktarda para kalıyor. O kadarda ki paraları harcamadan , elle tutulur yeni bir yatırım olmadan , bedelli sermaye artıramaz.
Sanayi yada sağlık bakanlığından ve yahutta Tübitak dan kapasite artirim yada yeni yatırım onaylı, fizibilite raporlu bir yatırım belgesi alacak ve altına da şu kadar istihdam diyecek, teşvikini de alacak ki , işte o zaman bedelli sermaye artırımı izni çıksın.
Aksi halde itiraz ederiz ve itirazımız onay görür
Vel hasıl kelam;
Olağanüstü yedekler kalemimizde 111 milyon lira para var resmi olarak .. ve bunun sadece 57 milyon lirasını ile bedelsiz sermaye artırımı yapılıyor. İhtiyaci olan , olağanüstü yedekler de kalan bu 54 milyon lirayi kullanır
Yer İmleri