Sayfa 443/614 İlkİlk ... 343393433441442443444445453493543 ... SonSon
Arama sonucu : 4912 madde; 3,537 - 3,544 arası.

Konu: POLHO - Polisan Holding

1.  Alıntı Originally Posted by Thyshine Yazıyı Oku
    Kolhis bey, konsolideye boya karları yansıtılıyor. Siz bakmayın ona buna. 131 milyonun 22 milyonu boyadan geliyor.
    [emoji23] Birader sende birileri gibi "Ben Ekonomistim" diyerek komik durumlara düşme. "Bilmiyorum" demek yada "yanlış biliyor muşum" demekte bir erdemdir. Mali Müşavire Muhasebe dersi verme. Polisan Boya Konsolide Bilanço ya dahil değildir, Kombine Bilanço kayıtlarına göre değerleme yapılır. Kansai ye %50 satıştan itibaren (2017) Borsa ya bildirilen Konsolide Bilançoya dahil edilmez

F5321 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

2. Ayrıca bu Polisan 'ın değerini küçültmez aksine büyütür. Borsada şuan Ortak olduğunuz şirket Boya Grubu haricidir ama kanuni ve yasal olarak ekstradan beleşe Boya kolunada ortak olmuş durumdasınız. Vergi Usul Kanununa göre ise Polisan ın kârı çöp durumdadır, temettüyü de yıllarca bu yüzden düşük verir. Çünkü temettü Konsolide Kâra göre değil VUK (Vergi Usül Kanunu) na göre elde edilen kâra göre verilir.... Daha fazla ders almak istersen ücrete tabidir, şimdilik bu kadar beleş bilgi sana yeter

3. İşinin ehli olmayıp ısrarla ben bilirim diyenler hem kendini hemde ülkesini rezil ederler (Günümüz Türkiye'si İçin Söylenmiş Bir Çin Atasözüdür) sketch-1657504505835.jpgsketch-1657504529947.jpg

4. Arkadaşlar tartışma ortamına gerek yok bunu zaten geçen gün Tolga beyde konuşmasında aynen ünsüz düşünürün dediği gibi söyledi ama bu sıkıntılı bir durum değil tabi ki oradan da bize kar geliyor ancak konsolide ye yansımıyor %50 ortakli bir yapı olduğu için konsolide de goremiyiruz. Kombine de görüyoruz sorun yok Bu sefer thyshine nin da bilanco tahmini de tutabilir burada neredeyse hiç birimiz iyi bir bilanço okuyucu değiliz sadece tahminlere bilmeye çalışıyoruz.
    Sayın unsuz dusunur siz bir muhasebeci olarak nasıl bir bilanço bekliyorsunuz.

5. Pisyedili abime uzmanlık alanı olan limanlar konusunda bir soru sorayım. Turklim ozel limanlar icin sure uzatimi girisiminde bulunmustu . Polho özelinde bunun nasıl getirileri olacak, özellikle yeniden değerlendirme açısından bu konuya saygıdeğer bir arkadaşımız tweterdan değinmiş siz bu liman konusundaki görüşleriniz neler. Sonuçta süre uzatımı demek yeniden değerleme getirecek demek değil mi? O kadar yatırım yapılan poliport limanında kedi buradaysa ciğer nerede muhabbetini bir türlü asamadik yıllarca.
    Son düzenleme : temel analizci; 11-07-2022 saat: 09:26.

6. İş ortaklığın var, kar diye açıkladığın rakama dahil değil ne kadar saçma. O zaman kombineyi konuşalım arkadaş konsolide neden ön planda. karına ortak etmişsin ne farkı var ki şirkete hala ortaksın. Sahipliğin oranında kar diye açıkladığın rakama ekle işte nedir yani. Herkes 131 i konuşuyor ama içinde boya yok. saçmalığa bak. Bir de raporda konsolide başlığının altına bu notu düşmüş :
    Polisan Kansai Boya’nın artan operasyonel karlılığı sayesinde özkaynak yöntemiyle değerlenen paylardan alınan karlar (1Ç 2021: 5,2 milyon TL; 1Ç 2022: 22,0 milyon TL) artmıştır. Grup Şirketleri tarafından benimsenen finansal disiplin sürdürülerek 8,3 milyon TL net finansal gider (1Ç 2021: 9,0 milyon TL) kaydedilmiştir.

Ben bu 22 milyonu dahildir diye düşünmüştüm.

7. Buzdağı gibi hisse bize sadece denizin üstünde kalan kısmı gösteriyorlar. Yeniden değerleme başka bir hikaye yazar.

Sen açık kapı bırakırsan herkes girer sorun spk mevzuatlarında patronlarda çok acikgöz ve yatırımcı dostu olmayınca sonuç bu..

SM-A530F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    nasip....

Sayfa 443/614 İlkİlk ... 343393433441442443444445453493543 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •