Ben eşşek çok güttüm yaşım ve köylü çocuğu olmanın gerektirdiği en temel vazifeydi bir zamanlar neyse ben eşşeğe eşşek derim katıra katır ata at muameleyide ona göre yaparım eşşeğe at dersen at gücenir alınır eşşekte kendini at zanneder atın gölgesinde gezer gölgesinden kendine bakar ne heybetliyim der eşşeğin eşşek olduğuna Bi karar verdikten sonra kendi aralarında ayrılırlar Bi huysuz eşekler vardır Bi sadık eşekler Bi inatçı eşekler Bi önüne bakıp koyulan otu yiyen Bi komşunun bostanına girip karpuzu yiyen Bi kızdığında azar işittiğinde anırarak sahibinin evine giden birde dağ tepe demeden karşı köye giden
Bi bastığı çamura aynı yoldan giderken tekrar basmayan birde bu çamuru nasıl bulaştırırım diyip içine yatan neyse saatlerce anlatırım da boşver kısaca ben eşşeği iyi tanırım eşşeğede eşşek derim şimdi bu eşşek demeyin diyen arkadaşa diyeyim bu eşşek böyle güzel bilançolar açıklarken bile dd sinin değerini bulamayacak veya dd sini 2 ye 3 e katlayamayacaksa benim için eşektir hatta 11. muratın dediği gibi eşşolueşşeklik daha çok yakışır yani dd sini 5e 10a 20ye 30 a katlayanlara ne diyecez onlar at sa bu eşşek
Bu arada 11. Murat kafama taktığım yok eşeğin gözünden anlarım şaşı olsa söylerdim Bi gözü aşağı bakıyor Bi gözü yukarı bakıyor diye ama şimdilik yok öyle Bi durum ama bu eşşek olduğu için her an anırıp çuvaldız yemiş gibi dağ tepede yapabilir ama eşşek adımlarıyla at ın tırısına bile yaklaşamaz
Not bu eşşek en son ne zaman dd sini görmüştü topikte olanlardan buna tanık olan var mı
Son düzenleme : kilavuz; 05-08-2022 saat: 14:16.
Yazdıklarım beni bağladığı gibi al sat tut tavsiyesi de değildir
Yer İmleri