Sayfa 590/805 İlkİlk ... 90490540580588589590591592600640690 ... SonSon
Arama sonucu : 6435 madde; 4,713 - 4,720 arası.

Konu: TKFEN - Tekfen Holding

1.  Alıntı Originally Posted by Maximetu Yazıyı Oku
    Peki analist toplantisi sonrasi analistlerin toros gubreye 800 milyon dolar deger bicmesi sizi iskillendirmiyor mu . Sizin de bildiginiz uzere o yetkinlikte olmayan insanlar analist diye ortaklikta dolaniyor , boyle bir rakam bilerek onden mi servis ediliyor . Mesela bu sirket 800 milyon dolardan birine satilirsa ( ortaklik olarak belli yuzde ile ) ne yaparsiniz . Benim tahmini degerlemem 1.6/1.7 milyar Dolar civarinda bir deger , hem Nakit indirgeme hem de emsal karsilastirma yaparsak en az bu fiyat cikmaz mi . Hele ki su ortamda bu degerin ustunde bile satmak mumkun . Bu konuda kaziklanirsak bunun gercekten telafisi olmaz !! Bu kadar dalavereye imza atmis bir firmanin son vurgunu bu olamaz mi .

Bu arada rusya mevzusunu sordum , insaat muhasebesi ile alakali oldugu soylendi Ne de olsa uzman degiliz daya gitsin insaat muhasebesi de gec ��

Bu arada bu ayin sonunda olaganustu gundemli bir toplanti olacagi bilgisi aldim , konu ne derseniz konuyu bilmiyorum . Eger didiklemek isterseniz sirketten bilgi alabilir ortaklar , ben bezdim artik Caglar Bey e yazmaktan sagolsun cevap verio edio da icraat yapacak olan adam o degil ne yazik ki .

Sayin Maslak , benim hirsiz demem tamamen itibarlarini her yerde zedelemeye yonelik bir hamle . Bu insanlar para kaybetse umurlarinda olmaz ama ne olduklarini herkes bilirse bu onlarda baski olusturur. Bu insanlarin para puldan cok onem verdikleri sey itibardir!! Belki size sacma gelebilir ama hak hukukun islemedigi,SPK nin gorevini yapmadigi ortamda yapabilecegim ilk hamle budur. Sineye cekip zarari cekip giderim ama Cok sert kayaya carptilar peslerini birakmam beni taniyan nasil bir manyak oldugumu bilir adim sanim belli ,50 derecede collerde kicimdan ter gelerek 10 senelik verdigim emegi calmalarina izin vermeyecegim ne gerekiyorsa yapacagim bunlari cumle aleme rezil edecegim
    analist toplantısı sonrasında; firmalardan bir tanesi 800 mio dedi.. bir başkası daha yüksek bir rakam telaffuz etti. toplantı sonrası sabah ben burda yanlış hatırlamıyorsam 2 milyar rakam telaffuz ettim (örneklendirme yapmıştım ama düşündüğüm rakam 1.5 milyardan düşük değil)..

şaşırdığım konu şu oldu: bizim burdaki topictekiler neden 800e odaklandı.. oysa daha yüksek rakamlar vardı.. ben firmadan 800 vb duymadım. satışta 800 rakamı davalık olur, olmalı. %49luk ortaklar içinde büyük bireysel yatırımcılar ve kurumsal yatırımcılar var.. böyle bir şey olursa bu davalık olmalı.. ben hiç 800ü Torosa yaklaştırmadım. hele bu varlık toplamında o rakam adil değerden çok uzak olur..

rusya mevzusu: konuyu örneklendirerek açıklarlarsa anlayabileceğimi tahmin ediyorum. inşaat muhasebesi, deyip soruyu cevapsız bırakmaları uygun değil.. muhasebe bilmeyen birinin de anlayacağı şekilde açıklayabiliyor olmak onların görevi. uzay matematiği konusu değildir.

olağanüstü toplantı: umarım iyi bir şey olsun. bilgisi olan olur da burda paylaşırsa makbule geçer..

emeğiniz ve karşılğını almanız: sizinle empati kurmuyor değilim.. hak kutsaldır.. şu da ironikltir: kurumsallıktan bahsedip, KYya bu kadar çile çektirmek ve bu çilenin kısmi kaynağı da şirketin en hafif tabiri ile hesapsızlığı olmasıdır.. sakin, dingin ve ihtiyatlı ifadeler kullanan biri olarak tekrar belirteyim; 2021 Q4 finansalları sorunludur.. 1 çeyreklik sürede bu kadar sürpriz olmaz.. bunu o zaman da yazdım.. şimdi ise önüme bakıyorum. hakkınızı aramak için firmanın hakim ortakları ile temasa geçmeye çalışıyor olmanız en doğal hakkınızdır.. umarım kaybınızı telafi edersiniz.. emek kutsaldır..

2.  Alıntı Originally Posted by €vrén Yazıyı Oku
    Sn. Maslak1'in yazdıkları hakkında duruma benzer perspektifle baktığımı ve beklentilerimin benzer olduğunu ifade etmek isterim. Ayrıca bu başlık altında küfürlü yazışmalara ve suç teşkil edecek söylemlere bir son verilmesini öneriyorum. Bu forumdaki bazı yatırımcıların şirket hakkında detaylı bilgiye sahip olmasına ve şirkette uzun vadeli kayda değer pozisyon büyüklüğüne sahip yatırımcılar olmasına rağmen, başlık altındaki yazı üslubu ve suç sayılabilecek söylemler nedeniyle, buraya bir şeyler yazmakta çoğu zaman imtina ediyorum. Böyle söylemlerin ve üslupların olduğu bir yerde bilgi paylaşımında bulunmak için bile olsa bir şeyler yazmak içime sinmiyor. 1.5 yıldır bu şirkette önemli miktarda yatırımım olduğu için forumu takip ediyorum ve faydalı olabilecek konularda bilgi paylaşımı yapılmasını takdir ediyorum ama küfürlü söylemlerin veya suçlamaların bence de hisse fiyatını artırmak veya bir şeyleri düzeltmek yönünde hiçbir etkisi olmaz. Olsa bile bunu sağlamanın doğru yolu bu olmaz. Bir yanlış varsa da bu yanlışı başka bir yanlışla düzeltmeye çalışmak doğru olmaz. Bu sebeple tüm değerli ortaklardan genel saygı, ahlak ve hukuk çerçevesinde paylaşımları sürdürmeleri yönünde ricada bulunuyorum. Herhangi bir yanlış anlaşılmaya mahal vermemek için açığa kavuşturayım şirketle bir ilişiğim yok şirketten de kimseyi tanımıyorum sadece sıradan bir yatırımcı olarak şirkette ne olup bittiğini anlamaya çalışmak için burayı takip ediyorum.
    Sayin evren

Buradaki Hicbir ortaga kufur etmedim, herkes ayni kaderi paylastigi icin tam tersine cogu kisiyle de bayadir bir hukukumuz var ozelden de yazistigim insanlar var . Ancak hirsiza hirsiz demekten geri durmayacagim , Twitter da sirketi oven iskembeden sallayanlara da cevabimi veririm , burada gelip bos konusana da cevabimi veririm . Adim sanim belli , rahatsiz olan Twitter da mesaj atsin bana medeni bir sekilde de tartisiririm!! Benim derdim patronlar ve ust yonetimle enerjimi baskalariyla kavgayla harcayamam , bu haysiyetsizler alismis Haydari gibi Milyon lot koyup kibar kibar sorular sorup gk ye gelenleri , her gun en az 5 tane mail atiyorum hepsine onurlarini sereflerini hatirlatici!!

3. Sayin Maslak
    Rusya alacaklari ile ilgili gelen cevabi asagiya kopyaliyorum , ozel bir yazisma sayilmaz o yuzden paylasmakta sikinti gormuyorum . Bakin 7.6 milyar ruble olan alacak 4.6 ya dusuyor ruble degerlenince. Islerine gelindiginde nedense bu insaat muhasebesi hep bunlara calisiyor . Ruble deger kaybetmis olsaydi 90 Milyon Dolar nasil da 60 a inerdi bunlari biliyoruz. Caglar Bey e dedim yemis gibi davranmaya devam edecegim diye . Sayin Evren gonlunuz olsun sizin de bakin biraz sirket ile alakali seyler konusabiliyoruz oyle kuru kuru sallamiyoruz

Rakamlar aslında aynı. !! tamamen işin muhasebesinden kaynaklanıyor. yatırımcının bunu anlaması zor, ben de bu şirkete geldiğimde şaşırmış ve anlamamıştım ancak inşaat muhasebesi diğer işlere benzemiyor. Öncelikle biz konsolide raporu (tabii ki) TL üzerinden yayınlıyoruz. Ancak inşaat şirketi kendi muhasebesini abd doları olarak tutuyor.!!! Sonra ödemenin ruble veya manat veya dinar olarak yapıldığı ülkelerde iş yapıyor. 3 farklı kur var raporlama yaparken. Parayı ruble alıyor, sözleşme ruble ile, kayıtlar dolarla biz TL rapor çıkarıyoruz. Inşaat şirketi bize tüm sonuçlarını dolar bazlı gönderiyor!. Burada kurlardaki oynamalar tam olarak bu karışıklığa sebep oluyor. Işe dolar bazlı bakarsak yılsonunda hesaplanan proje sonu zarar rakamı 90,451,000 Dolardır ve halen de tam olarak budur. ruble ve TL kurlarındaki oynamalar sanki rakamlar değişmiş gibi bir sonuç doğuruyor. Yılsonunda ruble çok değer kaybetmişti, ruble karşılığı büyüktü sonra dolara karşı değer kazandı. Rakam ruble olarak küçüldü. Fark buradan geliyor. Dediğim gibi şirketin projeyi takibi dolar üzerinden. Neden dolar yazmıyorsunuz o zaman diyebilirsiniz. Bu da uluslararası raporlama standartlarından geliyor. Sözleşmede yazan para birimi üzerinden dipnotlarda yazılıyor.

Ben bunları bilmek zorunda mıyım yatırımcı olarak, daha açık yazılsın da denebilir. Ancak bu isyan da bence haklı değil. Inşaat şirketine yatırım yapmışsınız, bunun uluslararası raporlama standardı var. şirketin daha fazlasını yapmak gibi bir misyonu yok. Ben de geldim burada öğrendim sizin yerinizde olsam ben de anlamam. Bankacılık da kendine göre farklı bir muhasebesi olan bir sektör, üretim farklı, havacılık farklı. Inşaat da böyle.

4.  Alıntı Originally Posted by Maximetu Yazıyı Oku
    Sayin evren

Buradaki Hicbir ortaga kufur etmedim, herkes ayni kaderi paylastigi icin tam tersine cogu kisiyle de bayadir bir hukukumuz var ozelden de yazistigim insanlar var . Ancak hirsiza hirsiz demekten geri durmayacagim , Twitter da sirketi oven iskembeden sallayanlara da cevabimi veririm , burada gelip bos konusana da cevabimi veririm . Adim sanim belli , rahatsiz olan Twitter da mesaj atsin bana medeni bir sekilde de tartisiririm!! Benim derdim patronlar ve ust yonetimle enerjimi baskalariyla kavgayla harcayamam , bu haysiyetsizler alismis Haydari gibi Milyon lot koyup kibar kibar sorular sorup gk ye gelenleri , her gun en az 5 tane mail atiyorum hepsine onurlarini sereflerini hatirlatici!!
    Ben uslup ile ilgili yorumları gereksiz buluyorum

Herkes kendi tercihini yapsın

Ortada çok net blr yönetim beceriksizliği ve kötü niyet var, bir gecede :

1) SOCAR’ ın yarısı gidiyor
    2) toren ve gaz depolama sıfıra iniyor
    3) pwc ‘ de ve tüsiad da görev yapmış Siemens abla rapor dan bir hafta önce istifa ediyor
    4) inşaat grubu Azerbeycan dan para alamıyor, Arabistan, katar ve Rusya projelerinden zarar ediyor
    5) son 6 yıllık YK Başkanı değişiyor, CEO diye işi hiç bilmeyen 66 yaşında birisini getiriyorlar, OCP de danışmanlık yapan kişiler YK üyesi olarak alınıyor
    6) kurucu ortaklardan birisi devamlı hisse satıyor
    7) durup dururken holdingin kar eden tek şirketini satmakta ilgili dedikodular çıkıyor
    8) CFO nasıl çemkirdik diye demeç veriyor

Bizde alternatif hisselere göre fırsat zararı yazıyoruz

Hedef bağımsız YK üyeleri olmalı

KY hakkını korumak için para alıyorlar

5. 👏👏👏Sayin Balikci , kritik konu zaten Kotu Niyet !! Guveni falan ben artik gectim de kasten kötü niyeti gordukce cildiriyorum .

maxi ortak, yarin tavan yapacakmisiz

7. https://www.paraanaliz.com/2022/sirk...i-g-32964/amp/

Sayin Maslak , tahtada bir ay oncesine kadar en aktif kurum olan yatirim finansmanin gubreye bictigi deger yuzde 50 icin 400 milyon civari , ben bir cok analist raporuna baktim ama sizin dediginiz 1 milyar ustu rakamlari gormedim

8.  Alıntı Originally Posted by legolas Yazıyı Oku
    maxi ortak, yarin tavan yapacakmisiz
    Gecmis olsun , -3 Hayirli olsun o zaman

Sayfa 590/805 İlkİlk ... 90490540580588589590591592600640690 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •