Sayfa 84/505 İlkİlk ... 3474828384858694134184 ... SonSon
Arama sonucu : 4039 madde; 665 - 672 arası.

Konu: AKENR - Akenerji Elektrik Üretim A.Ş.

sayın anyoranza, bunlar çok önemli değerlendirmeler.

neticeye pek bir etkisi olmasa bile,

bunlar yarın bir gün gündeme gelirse kemah gibi 2 dolardan hisse çakma amacıyla kullanılacaktır.

sonra da , tüh , bu projeleri biz yapacaktık ama devlet müsade etmedi diyeceklerdir.

yazın bir kenara.

bitin kanlanması konusuna gelince

cez ,artik senesini unuttum, kaç yıldır turkiye-bulgaristan-romanyadan cikacagini ilan etmis.

reis her ne kadar turkiyeye yatirim yapip da zarar eden hicbir yabanci sirket olmadigini iddia etse de, bunlar ne hikmetse ulkedeki durumdan memnun degiller. kendi bilecekleri iş.
    neticede cikacaklati ulkede yeni yatirımlara sicak bakmamalari gayet dogal.

şimdi yeni ortaklıklar, yeni hikayeler, yeni keriz silkelemeler, yeni alicengiz oyunları ve yeni halka "ARZ" zamanı

2.  Alıntı Originally Posted by anyoranza Yazıyı Oku
    Akenerji'nin çok ciddi bir hibrit enerji projesi yapabilme potansiyeli var. Bu 5346 sayılı kanunla verilmiş bir hak. Her bir proje için maksimum 100 MWe kapasiteye kadar, maksimum kendi elektrik bağlantı gücü büyüklüğünde GES veya RES kurma ihtimali bulunmakta. (50 MWe'ye kadar 1'e1, 50 MWe sonrası 2'ye 1, maksimum 100MWe)

Bugüne kadar kasa tamtakır olduğu için bu imkanı kullanamadı. Yatırımı gündemine dahi alamadı. Sadece 2020'de şöyle bir röportaj vermişler. https://www.enerjigunlugu.net/akener...nde-39658h.htm

Bu röportajda da çok mütevazi olup güçlerinin yeteceği kadar (6-7 MW) hibrit kapasiteden bahsetmişler... Çünkü ekonomik güçleri yoktu o zaman itibari ile...

Ama şimdi şartlar değişti. Bitleri kanlanmış ve bu potansiyeli kullanmak üzere çalışmalara başlamış/başlayacak olabilirler...

Buna göre topografyanın uygun olması, bütünleşik arazi bulunması durumunda POTANSİYEL/TEORİK olarak
    Uluabat için 75 MWe
    Feke 1 için 29,4 MWe
    Feke 2 için 59 MWe
    Ayyıldız için 28,2 MWe
    Bulam için 7,03 MWe
    Burç Bendi için 27,33 MWe
    Himmetli için 26,98 MWe
    Gökkaya için 28,54 MWe
    Erzin için 100 MWe

Yardımcı kaynak (Hibrit) güneş enerjisi santrali kurabilir.

Bu konuda Enerjisa çok yol aldı. Lisansları tadil etti, ÇED'leri aldı. GWIND Taşpınar RES'te inşaata dahi başladı... AYDEM'de ÇED ve lisans tadili konularında çalışıyor.. AMA AKenerji'de bu konuda bir çalışma bu güne kadar yapılmadı hiç... Şimdi BİTİN KANLANMASI ile böyle bir hazırlık yapıyor olabilir.

Akenerji ile ilgisi yok ama bir soru sorabilir miyim?

Enerjisa çok yol aldı demişsiniz

Bu bilgiyi nerden takip edebilirim?

Alıntı Originally Posted by miami Yazıyı Oku

sayın miami

50 tane enerjisa var. borsadaki enerjisanın üretimle
    falan alakası yok, işin sadece ticaret ve dağıtım kısmında. (akcez - sedas sepas gibi)

iyi bir aile olan sabancının kivrak zekası ve halka ARZ başarısıdır enerjisa.

halka açık olmayan sirketin santrali varmis yokmus azmiş çokmuş kime ne.

bir diger iyi aile dinckokler de ilk ozellestirmede akenerji ile birlikte sedas sepasi aldi, sonra akenerjiden ayırdılar. sonra iliskili taraf islemlerinde keyfine gore birine zarar digerine kar yazdirdi.

4.  Alıntı Originally Posted by Siesta Yazıyı Oku
    sayın miami

50 tane enerjisa var. borsadaki enerjisanın üretimle
    falan alakası yok, işin sadece ticaret ve dağıtım kısmında. (akcez - sedas sepas gibi)

iyi bir aile olan sabancının kivrak zekası ve halka ARZ başarısıdır enerjisa.

halka açık olmayan sirketin santrali varmis yokmus azmiş çokmuş kime ne.

bir diger iyi aile dinckokler de ilk ozellestirmede akenerji ile birlikte sedas sepasi aldi, sonra akenerjiden ayırdılar. sonra iliskili taraf islemlerinde keyfine gore birine zarar digerine kar yazdirdi.
    Çok yüklü sahol taşıyorum

Sahol %50 ortak enerjisa uretime ve
    Tabiki de enerjisa üretim ile ilgili soruyorum.

Benim hesaplarıma gore saholun şu anki değeri sadece sahip oldugu enerjisa üretimin degerine eşit olacak 1-2 seneye..
    Akbank, cimentolar, sigortalar, brisa, kordsa, teknosa , enerji dağıtım hepsi bedavaya gelmiş olacak

Alıntı Originally Posted by miami Yazıyı Oku
    Çok yüklü sahol taşıyorum

Sahol %50 ortak enerjisa uretime ve
    Tabiki de enerjisa üretim ile ilgili soruyorum.

Benim hesaplarıma gore saholun şu anki değeri sadece sahip oldugu enerjisa üretimin degerine eşit olacak 1-2 seneye..
    Akbank, cimentolar, sigortalar, brisa, kordsa, teknosa , enerji dağıtım hepsi bedavaya gelmiş olacak
    o zaman durum başka tabi

doğrudur,yanlıştır teyit etmedim ama geçenlerde koc holding için benzer bir hesap dolaşıyordu.
    tuprastaki yapikredideki vs paylari toplayinca holdingden daha pahaliya geliyordu.

6. Teşekkürler sayın anyroza bilgi için. Şeker un yağ herşey var bakalım bilanço dönemine kadar helva yapabilecekler mi?

7.  Alıntı Originally Posted by miami Yazıyı Oku

https://eced-duyuru.csb.gov.tr/eced-...uyurular.xhtml sayfasından ÇED durumlarını (önce sektör enerji, alt sektör güneş enerjisi seçerek)

https://lisans.epdk.gov.tr/epvys-web...tSorgula.xhtml adresinden de lisans tadillerini takip edebilirsiniz... (MWm ile MWe arasındaki fark %1-2'den büyükse o fark hibrit güneş için tadil edilmiştir. )

zoren yakında eşiği geçecek. Akenerjinin ise daha çok yol alması lazim

Sayfa 84/505 İlkİlk ... 3474828384858694134184 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •