Düşen trend yada yatay trend dirençleri GRAFİK'lerde görüldüğünde heleki GAP'lı kırılıp geçilirse trend başlangıç noktasına göre gideceği mesafeyi öngörmek daha da kolaylaşıyor.
ULKER hisse senedi 60 dk grafik... 34,40 üzeri kalıcı olursa hisse düzeltmesi tamamlanır yoluna devam eder..
34,00 altı stoploss olarak izlenmeli.
Oyak Yatırım model portföy güncelleme.
Çıkartılan "indes" Eklenen "krdmd" model portföy hisseler:
![]()
Önemli not:bist100 zirvesine gelmesine rağmen bir çok kişi kaybettiklerini alamadılar
Yatırımcılar piyasaya para kazanacaklarına dair yüksek beklentiler ile yaklaşırlar.
Kar etmenin zevki o kadar güzeldir ki, yatırımcı psikolojik açıdan çok şeyi tehlikeye atar.
Eğer hayatında hiç sahip olmadığın bir şeyi istiyorsan; Hayatında yapmadığın bir şey yap.
Ve borsanın psikoloji sini öğren Olay sadece hisse yorumlamak değil.
Al sat tuşuna basacak psikolojin yoksa Bilgin işe yaramaz
İndikatörlerin kullanım mantığı şu şekildedir:
Önce alt gösterge sinyal verir, sonra üst gösterge bunu teyit eden AL veya SAT sinyalini üretir. (SAT sinyalleri alt ve üst göstergede aynı anda oluşabilir). MUM'un kapanması beklenir.
Kapandıktan sonra sinyaller sabitlenir.
İndikatörleri en optimum seviyeye getirmek için, işten güçten fırsat buldukça buna vakit ayırıp, formülünde ufak değişikler yaparak deneme-yanılma ve gözlem yapılmalı.
Şuan daha iyi sonuç veren versiyon (lar) var ama bunun test süreci henüz bitmedi.
Haluk BEY den ;GEÇEN HAFTA 50 MİLYON TL ÜZERİNDE PARA GİRİŞİ YAŞAYAN HİSSELER :
![]()
Çok haklısınız 1997 de borsayla tanıştım o zaman eczacı yatırımla ağzıma bal sürüldü diyelim sonra tansaş da param pul oldu daha sonra ekleme yapıp hovardaca vadelide işlem yapmaya başladım düşünüyorum da çok mantıksızca işlemlere baş vurmuşum.
8-10 senedir işlem yapmıyordum ikinci tur seçimine bir hafta kalalaktan KCHOL le işleme girdim 75,150 maliyetim 100,700 sattım % 34 civarı 15-20 günde kar şans mı desem yoksa sizinde belirttiğiniz doğru hisseyi seçtim bereket
Capital Haziran 2023 sayısında çıkmış.
Türkiyenin en büyük şirketlerinin 2021-2022 değişim yüzdeleri
Geçen yıl % 1500 artan hisseler olmuştu ...
Bu yıl hangisi olur acaba
5-9 Haziran aralığında en çok yükseliş gösteren hisseler;
KCHOL +%28,70
FENER +%28,23
PGSUS +%25,15
KRDMD +%23,73
TKFEN +%22,09
5-9 Haziran aralığında en çok düşüş gösteren hisseler;
KLRHO -%6,41
SMRTG -%6,24
GESAN -%3,87
ZOREN -%1,93
ODAS -%1,17
(Kaynak: @AtaYatirim)
![]()
KCHOL ilk hedefinde bir kısmını sattınız. sonra diyelim ki düzeltme yapmadan ilk hedefi de geçti.
lotları geri ilk hedefi üstünde kapanış yaptığında da yerine koyabilirsiniz. bu da işin cilvesi. yani ya alt desteğe geldiğinde yada ilk hedefi geçtiğinde alım tekrar yapılabilir.
Matematiğe dayalı bir sistemle hareket ettiğinizde en fazla biraz yukardan alırsınız yada biraz aşağıdan satarsınız. hata da buradaki ufak kayıplardır. o nedenle muhakkak bir sisteminiz olsun. iyi kötü demeyin işleri psikolojinize bırakmaktan daha kötü bir sistem olamaz sisteme uymak zorunda olduğum ttrak örneği gibi gibi.
keza borsada işleri psikolojinize bırakmayın.
psikolojiniz çok hata yaptırır.
ama matematiğe dayalı bir sistem hataları minimize eder. ytd
![]()
Doğru zamanda doğru yatırım: Başarılı bir Trader'ın en önemli kuralı.
Başarılı trader riski doğru yönetir kazancı maksimize eder.
İyi bir trader piyasa hareketlerini doğru tahmin edebilir.
BİST100 Favök Değişimleri (2022/03-2023/03) Dönemsel Büyüme Analizi
Trader olmak için doğuştan yetenekli olmak gerekmez eğitim ve deneyim önemlidir.
Yer İmleri