Sayfa 98/476 İlkİlk ... 488896979899100108148198 ... SonSon
Arama sonucu : 3807 madde; 777 - 784 arası.

Konu: ALARK - Alarko Holding A.Ş.

Finans soruları:
    Hisse başına 25 TL konsolide kâr edebilecek X şirketinin hisse değeri ne olmalıdır?
    Hisse başına 30 TL konsolide kâr edebilecek Y şirketinin hisse değeri ne olmalıdır?
    Hisse başına 35 TL konsolide kâr edebilecek Z şirketinin hisse değeri ne olmalıdır?
    Hisse başına 40 TL konsolide kâr edebilecek # şirketinin hisse değeri ne olmalıdır?

2. neden 40ta durdunuz? 2024 kar tahminim hisse başı 48TL yani 21 milyar TL..

3.  Alıntı Originally Posted by 0101 Yazıyı Oku
    Finans soruları:
    Hisse başına 25 TL konsolide kâr edebilecek X şirketinin hisse değeri ne olmalıdır?
    Hisse başına 30 TL konsolide kâr edebilecek Y şirketinin hisse değeri ne olmalıdır?
    Hisse başına 35 TL konsolide kâr edebilecek Z şirketinin hisse değeri ne olmalıdır?
    Hisse başına 40 TL konsolide kâr edebilecek # şirketinin hisse değeri ne olmalıdır?
    Şirketlerin ödenmiş sermayelerini de bilmeden bu soru cevaplanamaz. Yani toplam hisse sayısı ne?

#EGEEN 3.15 milyon ödenmiş sermayesi var, toplam hisse sayısı 3.15 milyon.
    1 lot hisse 14 bin lira.
    #HEKTAŞ 2.53 MİLYAR lira ödenmiş sermayesi var, toplam hisse sayısı 2.53 MİLYAR lot.
    1 lot hisse 22 lira.

Her iki şirket de hisse başına 10 lira kat etse hisse fiyatları farklı olacaktır doğal olarak.

Yani hisse başı 10 liradan Egeen'in toplam net karı 31 milyon lira iken Hektaşın ki 25 MİLYAR lira olacaktır. Aradaki fark uçurumdur.

Alıntı Originally Posted by bridger17 Yazıyı Oku
    neden 40ta durdunuz? 2024 kar tahminim hisse başı 48TL yani 21 milyar TL..
    Not: Ben yukarıdaki sorularımda 2023 yılı muhtemel kârlarını sormuştum...
    Son düzenleme : 0101; 09-12-2023 saat: 11:05.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    4,899
     Alıntı Originally Posted by 0101 Yazıyı Oku
    "Mezara kadar değil, Pazara kadar ortağım" dedim ama bu alatonlar ile dalia garih mal sattırmıyorlar bana...
    Bu gidişle tübekar abemin yanına kardaş kalacağım galiba...

Sorular:
    1- Yönetim kurulu üyeleri yılın 365 günü hisse satabilirler mi? Sınırlı tarihler var mı?
    2- Şirket 365 gün her şartta hisse geri alabilir mi?
    3- Hakim ortaklar hisse satışı ilan ettiğinde şirket hisse geri alımı yapabilir mi?
    sn 101
    hisse satmaları ve almaları hususunda ( bizimkiler sanırım hep nalıncı keseri gibi almayı pek düşünmediler) bilanço dönemlerinde bir kısıtlama var... şirkette ise ortaklar satarken alamazlar diye bir sınırlandırma var. Geçen defa SPKya yaptığım şikayet geri alım sürerken ortakların hisse kote ettirmeleri idi el cevap
    Geri Alınan Paylar Tebliği'nin 11 inci maddesi 1. fıkrasında "Bu Tebliğ hükümleri çerçevesinde genel kurul tarafından onaylanmış bir gerialım programının bulunması halinde bu program süresince veya bu Tebliğin 5 inci maddesinin dördüncü fıkrası uyarınca geri alım kararı alınması durumunda, ortaklığın yönetim kontrolünü elinde bulunduran ortakları veya bunlarla yakından ilişkili kişiler tarafından ortaklık paylarının borsada satış işlemi gerçekleştirilemez." ve 2. fırkasında "Birinci fıkra hükmü saklı kalmak üzere, bu Tebliğin 12 nci maddesinin dördüncü fıkrası uyarınca açıklanan sürenin başlangıç ve bitiş tarihleri arasında veya bu Tebliğin 5 inci maddesinin dördüncü fıkrası uyarınca geri alım kararı alınması durumunda, ortaklıkta ve/veya bağlı ortaklıklarında Kurulun özel durumlara ilişkin düzenlemelerinde tanımlanan idari sorumluluğu bulunan kişiler ile bunlarla yakından ilişkili kişiler tarafından ortaklık paylarının borsada satış işlemi gerçekleştirilemez." hükmü bulunmakta olup, bu hükümler Borsa İstanbul AŞ'de (Borsa) payları işlemler gören şirketler tarafından kendi paylarının geri alınması işlemlerinde uygulanmaktadır. Şirketlerin yönetim kurulu üyelerinin sahibi olduğu ve Borsa'da işlem gören tipe dönüştürülen pay senetlerinin satışını kapsamamaktadır."
    olmuş diğer hususlara cevap bile verilmemiştir.
    Yüce Devletimizin bu tip işlemleri çağrı merkezlerinde üç beş sürgün memura bırakıldığı için ilk satıra cevap verilir diğerlerini okumazlar bile...

şayet yatırımcı olacak iseniz ortağın ne yaptığından ziyade şirketin ne yaptığı önemli olmaz mı?kendi adıma bu defa arabayı satma fiyatı oluşturur muyum bilmem gerçi arabada da ha deyince satılmaz ki . ev zaten kalmadı kendi adıma... kefenlikler hususu için pek bir ALARK etmiyorlar bire zaman oldukları gibi...

6.  Alıntı Originally Posted by 0101 Yazıyı Oku
    Sn.bridger tahminiyle
    Hisse başına 48 TL konsolide kâr edebilecek ALARK şirketinin hisse değeri ne olmalıdır?
    Hah şimdi oldu.

ALARK Toplam sermaye 435.000.000 lira
    HBK (hisse başı kar) 48 lira olursa
    Toplam kar : 435 mn x 48 lira = 20.88 MilyaR lira eder.

Hisse dünkü kapanışa göre 3.2 fk ile fiyatlanmış.
    HBK 48 lira olması ve fk nın aynı kalması durumunda hisse fiyatı 150 olmalıdır.
    Hisse fiyatı 200 olursa fk 4 olur.

Fk : Hisse fiyatı / HBK

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    4,899
     Alıntı Originally Posted by Oralet_Osman Yazıyı Oku
    Şirketlerin ödenmiş sermayelerini de bilmeden bu soru cevaplanamaz. Yani toplam hisse sayısı ne?

#EGEEN 3.15 milyon ödenmiş sermayesi var, toplam hisse sayısı 3.15 milyon.
    1 lot hisse 14 bin lira.
    #HEKTAŞ 2.53 MİLYAR lira ödenmiş sermayesi var, toplam hisse sayısı 2.53 MİLYAR lot.
    1 lot hisse 22 lira.

Her iki şirket de hisse başına 10 lira kat etse hisse fiyatları farklı olacaktır doğal olarak.

Yani hisse başı 10 liradan Egeen'in toplam net karı 31 milyon lira iken Hektaşın ki 25 MİLYAR lira olacaktır. Aradaki fark uçurumdur.
    sn oralet osman,
    şirket lira HBK ettiğinde vereceği temettü mesela 3-5 lira ise benim cebime hisse miktarı kadar girmez mi? mesela 10 lot EGEEN ise 50 lira 10 lot HEKTAŞ için de 50 lira. ama ben 10 lota kaç TL ile sahip olacağıma hisse adediyle bakıyorsam ... neyse kafam karıştı ama benim için Hisse Başı Kar önemli öncelikle. piyasada kaç lot hisse olduğu gibi unsurlar ikincil

neyse neredeyse pişti olmuşuz... bir önceki mesajınız biraz konuyu açmış...

8. Bi tane fırınımız var ve ekmek satıyoruz. Sattığımız ekmek başına net 3 lira kar ediyoruz (HBK)

Ben size diyorum ki bu fırını bugün satsak kaç lira eder?

Elimizdeki tek veri HBK 3 lira olması.

@0101 beyin örneğindeki HBK 40 lira olması gibi.

Doğal olarak siz de dersiniz ki, Arkadaşım ekmek başı 3 lira kazanıyorsun tamam da günde (dolayısıyla yılda) kaç ekmek sattığını söyle ki ben de sana fırının değerini söyleyebileyim.

Yani bize lazım olan şey hbk ve toplam hisse adedi, ki şirketin ederini bulabilelim.

Umarım anlatabilmişimdir.

1 lot hissesi 134 bin lira olan Yibitaş inşaat ile 1 lotu 95 lira olan Alarko, ikisi de hisse başı 40 lira kar etse hisse fiyatları da aynı olmalıdır diyebilir miyiz? Diyemeyiz çünkü birisinin toplam 435 mn lot hissesi varken diğerinin (YBTAS) sadece 100 bin lot hissesi var.

Yukarıdaki örnek birebir uymasa da mesele anlaşılsın diye söyledim.

Hektaş hbk 40 olursa hisse fiyatı kaç lira olmalıdır?
    Froto hbk 40 olursa hisse fiyatı kaç lira olmalıdır?
    Tuprs hbk 40 olursa hisse fiyatı kaç lira olmalıdır?
    Alark hbk 40 olursa hisse fiyatı kaç lira olmalıdır? vs vs

şeklinde sorulması lazım sorunun.

Sayfa 98/476 İlkİlk ... 488896979899100108148198 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •