Sayfa 81/90 İlkİlk ... 31717980818283 ... SonSon
Arama sonucu : 717 madde; 641 - 648 arası.

Konu: Neden temettü ödeyen sanayi şirketlerine ortak olmalıyız

1. brk.a/b temettü verirse son yatırımcı 3 kere vergilendirileceği için yapmıyor.

temettütüyü ödeyen şirket, misal ko, vergi veriyor, brkshire aldığı temettü için bir daha vergi veriyor, yatırımcı berkshire ın dağıttığı temettü için bir daha vergi veriyor.

böyle saçmalık olmaz. bunun adı haraçtır.

yaptığınız her eft 30% eft ücreti alınması gibi bir şey aslında olup biten.

a kişisi b'ye 100 lira gönderiyor 30 lira vergi ödüyor, b kişisi c'ye 70 lira gönderiyor 21 lira vergi ödüyor, c kişisi d kişisine kalan 49 lirayı gönderiyor en sonunda d kişisinin eline geçen para 34.3 lira oluyor

olup biten bundan ibaret. bizdeki oranlar en azından şahıslar için bu kadar alçakça değil 10% stopaj sağolsun (bir de alınan temettünün sadece yarısı beyan ediliyor sınırın üstündeyse bu da çok iyi) ama ABD'de Avrupa'da işin boku çıkmış.

Vergi sistemi toptan saçmalık. Böyle bir sistemde herkes elinden geleni ardına koymaz vergi vermemek için. Ben başarılı bir şekilde yasal olarak vergiden kaçınabilen şirketin patronuna sadece bravo akıllı adammış derim. Sosyal medyada ise linç ediyorlar

2.  Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    brk.a/b temettü verirse son yatırımcı 3 kere vergilendirileceği için yapmıyor.

temettütüyü ödeyen şirket, misal ko, vergi veriyor, brkshire aldığı temettü için bir daha vergi veriyor, yatırımcı berkshire ın dağıttığı temettü için bir daha vergi veriyor.

böyle saçmalık olmaz. bunun adı haraçtır.

yaptığınız her etf'den 30% eft ücreti alınması gibi bir şey aslında olup biten.

a kişisi b'ye 100 lira gönderiyor 30 lira vergi ödüyor, b kişisi c'ye 70 lira gönderiyor 21 lira vergi ödüyor, c kişisi d kişisine kalan 49 lirayı gönderiyor en sonunda d kişisinin eline geçen para 34.3 lira oluyor

olup biten bundan ibaret. bizdeki oranlar en azından şahıslar için bu kadar alçakça değil 10% stopaj sağolsun (bir de alınan temettünün sadece yarısı beyan ediliyor sınırın üstündeyse bu da çok iyi) ama ABD'de Avrupa'da işin boku çıkmış.

Vergi sistemi toptan saçmalık. Böyle bir sistemde herkes elinden geleni ardına koymaz vergi vermemek için. Ben başarılı bir şekilde yasal olarak vergiden kaçınabilen şirketin patronuna sadece bravo akıllı adammış derim. Sosyal medyada ise linç ediyorlar
    Patrick sen kafası basan büyük adamsın da Ereğli'de harcadığın zamana anlam veremiyorum..
    "İyi bir planın en büyük düşmanı, mükemmel bir planın hayalini kurmaktır."
    Clausewitz

3.  Alıntı Originally Posted by deva-i dert Yazıyı Oku
    Patrick sen kafası basan büyük adamsın da Ereğli'de harcadığın zamana anlam veremiyorum..
    Uzun vade dolar grafiğine bakarsan anlarsın reyiz.

X hissesinden 100 000 lot olsun. Fiyat 18 olsun. Eder = 1 800 000 TL

Hisse atıyorum 40 kuruş temettü versin. Fiyat 17.60 TL'ye düşmüş olacak.

Elinizdeki lotlar ile 1 760 000 TL yatırımınız olmuş olacak.

Stopajdan kalan 36 000 TL ile aynı gün aynı hisseden almak isterseniz 2 045 adet alabileceksiniz.

Toplam lotunuz 102 045 adet ve ederi de 1 796 000 TL olacak Benim 4 000 TL buharlaşmış oluyor.

Sonra da temettü aldım diye seviniyorum.

5.  Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    Uzun vade dolar grafiğine bakarsan anlarsın reyiz.
    İri olacağız, diri olacağız, üçe katlayacağız diyorsun yani..
    Clausewitz

6. Temettü psikolojik olarak da iyi hissettiriyor. Hisse satarak nakit akışı yaratmak sermayeyi yemek gibi geliyor. Ben sevmiyorum.

Kar etsin bir miktarını versin işte. Vergisi de neyse öderiz. Mafya da alsın payını çekilsin tadımızı bozmasın. Herkes temettü hissesi almaktan vazgeçerse bu sefer temettüden alamadığını alım satıma vergi koyarak alır büyük patron.

7.  Alıntı Originally Posted by BJK Coccinella Yazıyı Oku
    X hissesinden 100 000 lot olsun. Fiyat 18 olsun. Eder = 1 800 000 TL

Hisse atıyorum 40 kuruş temettü versin. Fiyat 17.60 TL'ye düşmüş olacak.

Elinizdeki lotlar ile 1 760 000 TL yatırımınız olmuş olacak.

Stopajdan kalan 36 000 TL ile aynı gün aynı hisseden almak isterseniz 2 045 adet alabileceksiniz.

Toplam lotunuz 102 045 adet ve ederi de 1 796 000 TL olacak Benim 4 000 TL buharlaşmış oluyor.

Sonra da temettü aldım diye seviniyorum.
    Matematik yalan söylemez hocam..
    Clausewitz

8.  Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    Temettü psikolojik olarak da iyi hissettiriyor. Hisse satarak nakit akışı yaratmak sermayeyi yemek gibi geliyor. Ben sevmiyorum.

Kar etsin bir miktarını versin işte. Vergisi de neyse öderiz. Mafya da alsın payını çekilsin tadımızı bozmasın. Herkes temettü hissesi almaktan vazgeçerse bu sefer temettüden alamadığını alım satıma vergi koyarak alır büyük patron.
    Sırf son cümlendeki ihtimal için bazılarının temettü yatırımcılığı yaparak kamu yararına biraz fedakarlık etmesi gerekli
    Clausewitz

Sayfa 81/90 İlkİlk ... 31717980818283 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •