Sayfa 295/475 İlkİlk ... 195245285293294295296297305345395 ... SonSon
Arama sonucu : 3799 madde; 2,353 - 2,360 arası.

Konu: SISE - Şişe Cam

Alıntı Originally Posted by D R A G O N Yazıyı Oku
    43.50 den stop olmuştunuz, şu an fırsat fiyat olduğunu söylüyorsunuz fiyat 40.50

Bütün mesele 3 TL miydi?
    2 milyon lirada 140 bin lira benim için küçük bir para değil.1,5 ayda bu yüksek faizde anca kazanılıyor.

40.40 önemli bir nokta riski sevenler için fırsat fiyatı.43.50 den zarar yazarak stop oldum ne yapayım üstadım 25 liraları mı bekleyelim?39 lu kademelerden aldım endeks 10 bin üzeri gelirse aldıklarımı veririm.endeks 87xx altı kapanış yaparsa yine stop olurum.

herkesin bir tarzı var 56ları gören kağıdı stoplamasa idik şu an eski yerine gelmesi için%50 artış olması lazımdı üstüne bi de faizdeki fırsat maliyetini eklersek zararı varın siz hesaplayın.

ben küçük hesapların adamıyım belki de bilemedim

Alıntı Originally Posted by spenc Yazıyı Oku
    Moza hc senin çıktığın yerden pek fazla düşmedi yüzde olarak. Sektörde ha deyince duzelmemistir. Piyasaya bakınca kendi halinde takılıyor sanki. Yükselince uymuyor, düşünce az biraz uyuyor. Kabız formasyonu devam.. ytd
    valla bugün ben aldım tekrar dostum .bu sefer kendi dinamikleri pek işlemez iş ciddi endeks 8700 e kadar çekilirse bu da aşağı gelir ancak ben pozitif taraftayım 10 bine yakınsar ise bu da endeksle beraber hatta daha fazla gider teorisi ile atladım.
    tersi olursa yine stop oluruz artık yapacak bişey yok.zaten 8700 altına gelirse şişeden uzun süre kimse ekmek yiyemez al-sat yapanlar hariç.

3. Dün ab nin faiz indirimi yinelemesi ile piyasada faiz indirimi olgusu gittikçe belirginleşmeye başladı. İndirilecek sürenin zaman aralığı ve miktarı her ne kadar belli olmasada bizim piyasada buna karşılıksız kalmayacaktır, belki biraz sınırları zorlayabilir indirme hususunda ama önünde sonunda bir yerden kırılma olacak.
    Hisselerin aşağı düşmesi şuan faizde olan kişileri cezbetmek olabilir, ya da borsayı yöneten tekel bu konuyu önceden yer edinmek için alttan toplamak sebepli geri çekip hem bir silkeleme hemde faizlerde düşüşe geçmeden ucuz gorunumluleri alma gibi birçok etken olabilir kaldı ki nereye kadar çekilir çekilmez yine onlar biliyor faizi bildikleri gibi.
    Kısaca faizler düşerse oradan para akışı bir yere kayacaktir. Global piyasalardaki faaliyetler icraatlar sektörlerde normalleşme söz konusu olursa ilk adres yine borsa fanfinifonlar olur faizciler için, kanımca.
    Ha bu benim düşüncem yatırım tavsiyesi değildir..

4. Ha faizler iniyor laylaylom işler çok sugar gibi algılanmasın. Malum faaizlerin yukselisi epey bir süre aldı. Tersine düşündüğümüzde belki o kadar uzun bir süre almasa bile yine belli bir zaman dilimi geçirecektir. Tabi piyasa altın, petrol veya diğer emtialarla birlikte birbirine domine olduğu için faizlerinde aynı şekilde domine olarak indirilmesi gerekecektir. Petrolün belli bir seviyeye geri çekilmesi, buralarda kalması veya daha aşağı inmesi hammadde fiyatlarında düşüşe vesile olurken aynı zamanda diğer maliyet kalemi olan lojistik bacaginida ucuzlatacaktir. Bu da şirketlerin bu kalemlerinde karlarda artışı tetikleyebilir.
    Falan filan hooop hemen olmuyor ama bu işler..
    Hazmede hazmede.. ytd

5. Ha yukarıda hammadde fiyatlarında düşüşe vesile olacaktır derken bizim piyasa icin değil. Çünkü bizde petrol yok. Döviz bu seviyelerde veya düşerse globale ayak uydurabiliriz.
    Ama bu seferde dövizin düşmesi ihracaatcilar için handikap, rekabet açısından bakarsak işçilik maliyetlerimiz yüksek, yaşam pahalı.
    Çok oktan bir durum aslında...
    Özellikle Çin stokları azaltmisti, bu petrol fiyatları ile yeniden maliyetlenmeler yeniden rekabet döngüsü ile yeni taşlar oluşacak. Petrol daha da düşerse buradan maliyetlenenler stoktan zarar yazarken eğer petrol yükselirse kar yazacak.. acayip oktan zor bu işler..
    Sistemi yöneten kimse globalde o kazanir...
    Arabayı fulluyorsun iki gün sonra indirim geliyor, depo boşalınca hemen indirimden faydalanmak için yine fulluyorsun bir gün sonra yine indirim vay be.. ytd.

6.  Alıntı Originally Posted by moza80 Yazıyı Oku
    valla bugün ben aldım tekrar dostum .bu sefer kendi dinamikleri pek işlemez iş ciddi endeks 8700 e kadar çekilirse bu da aşağı gelir ancak ben pozitif taraftayım 10 bine yakınsar ise bu da endeksle beraber hatta daha fazla gider teorisi ile atladım.
    tersi olursa yine stop oluruz artık yapacak bişey yok.zaten 8700 altına gelirse şişeden uzun süre kimse ekmek yiyemez al-sat yapanlar hariç.
    Hocam endeks şöyle olursa böyle olursa diye birşey söylemek çok zor çünkü hisselerin ya da bazı hisselerin endeksle alakası yok. Endeks bir trente gidiyor ama hisseler aynı şekilde değil.
    Kimi çok daha yükselirken kimisi yarısına yakın.
    Bu durum şöyle soyliyim. Örnek ile pandemiden itibaren bakmayayim 2018 den bakayım ABD havacılık hisseleri örnek American airlines 60 dolarlardan 8 dolarla düştü şuan da endeksleri ralli yslarken 10 dolarda seyrediyor. Onlarında rallisini başka sektörler yaptı, bizde ise tombul kuş endeksi sırtladı sonra bayrağı bankalar aldı.
    Bu bir döngü. Bu döngüde sıra gecesi el değiştire değiştire devam ediyor. Ama endeks şöyle olursa böyle olur ben birşey diyemem.. ytd

7. Külde son duruma bakalım..

Sodyum Bikarbonat piyasası, ekonomik, jeopolitik ve piyasaya özgü faktörlerin bir kombinasyonu tarafından yönlendirilen farklı bölgelerde önemli fiyat dalgalanmaları yaşıyor. Küresel piyasadaki son eğilim ağırlıklı olarak aşağı yönlüydü ve özellikle Çin ve Kuzey Amerika olmak üzere önemli bölgelerde önemli fiyat düşüşleri gözlemlendi. Bu makale, bu dalgalanmaların altında yatan nedenleri araştırıyor ve Sodyum Bikarbonat için birincil hammadde olan Soda Külünün piyasa dinamiklerini şekillendirmedeki kritik rolünü vurguluyor.

Çin'de Sodyum Bikarbonat piyasası Ağustos 2024'te önemli bir fiyat düşüşü gördü. Bu düşüş, Çinli ihracatçılar için arbitraj fırsatlarını azaltan ve iç arzı artıran Çin yuanının ABD dolarına karşı değer kazanması da dahil olmak üzere çeşitli faktörlerden etkilendi. İç piyasadaki bu artış, ticaret akışlarını bozan ve navlun maliyetlerini yükselten jeopolitik gerginliklerle birleşerek aşırı arz durumuna yol açtı. Ek olarak, piyasa mevsimsel faktörlerden etkilendi ve üretim tesisleri Haziran sonundan Temmuz ayına kadar planlı kapanmalara yaklaştı. Bu, piyasa katılımcılarını özellikle Sodyum Bikarbonat gibi ısıya duyarlı ürünler için envanterlerini tasfiye etmeye yöneltti. Ayrıca, Sodyum Bikarbonat için önemli bir hammadde olan Soda Külü maliyeti bu dönemde düşerek fiyatlar üzerindeki aşağı yönlü baskıya daha da katkıda bulundu.

Çin'deki Soda Külü fiyatlarındaki düşüş, arz ve talep arasındaki dengesizlikle karakterize edilen devam eden Sodyum Bikarbonat piyasası çalkantısına bağlanabilir. Çin'deki Soda Külü endüstrisi, geleneksel yaz bakım döneminde bile üretimin sabit kalmasıyla önemli bir kapasite genişlemesinden geçiyor. Sonuç olarak, Temmuz ayında Soda Külü'nün haftalık üretimi Asya'da sürekli olarak tarihi zirvelere ulaştı. Ancak, özellikle Soda Külü'nün ana tüketicileri olan float cam ve fotovoltaik cam sektörlerinde talep zayıftı.
    Bu zayıf talep, Soda Külü stoklarının hızla birikmesine yol açtı ve Temmuz ayı sonuna kadar yerel Soda Külü üreticilerinin toplam envanteri 1 milyon tonu aşarak Sodyum Bikarbonat fiyatlarını etkiledi. Yüksek üretim seviyeleri ve zayıf talebin birleşimi, gevşek bir arz-talep modeli oluşturarak Soda Külü tesislerinin envanter biriktirmesine ve fiyatları daha da düşürmesine neden oldu. Bu da Soda Külü maliyetinin düşmesiyle Sodyum Bikarbonat için daha düşük üretim maliyetlerine dönüştüğü için Sodyum Bikarbonat piyasasını etkiledi.

Kuzey Amerika'da Sodyum Bikarbonat piyasası da Ağustos 2024 ayında önemli bir fiyat düşüşü yaşadı. Bu düşüş eğilimine, başlıca üretim ve ihracat ülkelerinde üretim maliyetlerindeki düşüş de dahil olmak üzere birkaç faktör katkıda bulundu ve bu da fiyat rekabetini artırdı. Bu yoğun rekabet, Sodyum Bikarbonat tedarikçilerinin birbirleriyle rekabet etme çabasıyla fiyatları düşürmeye devam edebileceği ve potansiyel olarak uzun vadeli karlılığı ve piyasa istikrarını tehlikeye atabileceği potansiyel bir "dibe doğru yarış" konusunda endişelere yol açtı. Daha fazla fiyat düşüşü öngören ABD'li alıcılar yeni satın alımları erteledi, arz-talep dengesizliğini daha da kötüleştirdi ve fiyatlar üzerindeki aşağı yönlü baskıyı artırdı. Ek olarak, şirketler depolama maliyetlerini düşürmek ve bozulmayı önlemek için fazla envanterleri aktif olarak tasfiye ediyor ve bu da piyasadaki aşırı arza daha fazla katkıda bulunuyor.

Kuzey Amerika'da Soda Külü fiyatlarındaki durgunluk, hem ihracat hem de üretim pazarlarındaki aşırı arz ve zayıf taleple yönlendirilerek Sodyum Bikarbonat fiyatlarındaki aşağı yönlü baskıyı da yoğunlaştırdı. Aşağı yönlü ürünlere yönelik zayıf talep, Soda Külü fiyatlarını olumsuz etkiledi ve bu da Sodyum Bikarbonat için mevcut fiyatlandırma zorluklarını daha da artırdı. Kuzey Amerika'daki pazar, talebin zayıflığının devam etmesi ve daha fazla konsolidasyon beklentisiyle baskı altında kalmaya devam ediyor.

2 Eylül Gazeteci Harold Finch

Ytd

8. Birşey cikarilmasin bilgi olsun diye paylaşıyorum. Ytd

Sayfa 295/475 İlkİlk ... 195245285293294295296297305345395 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •