Sayfa 393/458 İlkİlk ... 293343383391392393394395403443 ... SonSon
Arama sonucu : 3659 madde; 3,137 - 3,144 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 3

Alıntı Originally Posted by djoz Yazıyı Oku
    Arazi kelimesini kullandığına göre muhtemelen yerleşim bölgesindeki bir yerden bahsedilmiyor.
    Yerleşim yerinin dışında kalan imarsız arazi de nasıl 50 milyon dolar oluyor anlamış değilim.
    Dükkan başına 120 bin dolar arsa değeri mi biçmiş kendi kafasında?

Biz istanbulun göbeğindeki evlerimize 120 bin dolar arsa değeri biçsek, "arsa rantı bitirilsin, inşaatlarda arsa sahibinin payı düşsün, arsa sahipleri vatandaşın kanını emiyor" diye yaygara koparır buradaki "sıkıntılı" üç beş malum kişi.

Gerçek mağdur, evi sağlam olduğu halde yıkılıp, alakasız bir yerden ev verilen, üstüne de borçlandırılan kişilerdir.
    Yoksa öyle x partiliyim diyerek milyon dolarlardan bahseden adam mağdur falan olmaz. Mağdur olacak profil bu değil.
    Hatayın tam merkezini rezerv alan ilan ettiler arkadaşın 5+1 dubleksinin olduğu alanıda rezerv alana almışlar 3+1 ev veriyorlar dağın başındaki alana adamlara merkezde rezerv alana yapılacak evlerden vermiyorlar. Dağdaki ev 3 milyon etmez ama arkadaşın merkezdeki evi 10 milyondan aşağı etmezdi. Hiç karışmasalar arkadaş 3 milyona evi yaptırsa 10 milyona satar ama devlet hayır burası rezerv alan sen ev yapamqzsın burası artık benim diyor. İş davaya kaldı
    bir halt olacağı yok.

Tebernüş Kireçci
    @TebernKireci1
    Konut piyasasında son durum:

1) Kiralar enflasyonun çok çok üzerinden yükseliyor.

2) Ev sahiplerinin de kiracıların da tadı kaçtı.

3) Kiracı sorunlu evlerin fiyatı dip yaptı.

4) İkinci elde ciddi fırsatlar var.

5) Projeler ve inşaat aşamasındaki konutlar pahalı.

6) Çevre ve Çehircilik Bakanlığı'nın yanlış uygulamaları yüzünden konut yapılamıyor. Arz ihtiyacı karşılamasının çok ötesinde.

7) Yapı denetim şirketleri eşkiyalığa başladı. Deprem bölgesinde vatandaştan açıktan para istiyor. Bakanlık seyrediyor.

8) Kiralık ev bulunamıyor. Ev sahipleri kiraya vermek istemiyor.

Başka: ????

https://x.com/TebernKireci1/status/1839963370679636236

3. TR emlak piyasası aşırı durgun. Hayırlı bi iş için eski bi evimizi verelim istedik, çok para da değil, kimse yanaşmadı.

Satmadık biz de. Yalnız piyasa sıkışık, faiz indirimleri 4 gözle beklenior bekleyemeyen 3 kuruşa malını verip geçiyor. Paran varsa almak için mükemmel zamanlar.

Ankara Dikmen'de 6 adet 0 3+1 ve 4+1 daire 25 milyona peşin alındı gözümün önünde. Muhtemelen 35 - 40 arası normal piyasada ederi vardı...

4.  Alıntı Originally Posted by nosfecagri Yazıyı Oku
    TR emlak piyasası aşırı durgun. Hayırlı bi iş için eski bi evimizi verelim istedik, çok para da değil, kimse yanaşmadı.

Satmadık biz de. Yalnız piyasa sıkışık, faiz indirimleri 4 gözle beklenior bekleyemeyen 3 kuruşa malını verip geçiyor. Paran varsa almak için mükemmel zamanlar.

Ankara Dikmen'de 6 adet 0 3+1 ve 4+1 daire 25 milyona peşin alındı gözümün önünde. Muhtemelen 35 - 40 arası normal piyasada ederi vardı...
    Bugün 11.400k ilanlı yer için emlakçıyı hanıma arattırdım ve 7.000k param var de dedim.

Hanım aradı ama kızdı bana. Emlakçı hanımla dalga geçmiş, iyi pazarlık yaparsan anca 10.000k'ya düşürebilirsin demiş.

Ev sahibini bulsam bu fiyata razı olur mu pek sanmam.

5.  Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    Hatayın tam merkezini rezerv alan ilan ettiler arkadaşın 5+1 dubleksinin olduğu alanıda rezerv alana almışlar 3+1 ev veriyorlar dağın başındaki ....
    Tam da bahsettiğim gerçek mağdurlar bunlar işte.

6.  Alıntı Originally Posted by ayhanol1 Yazıyı Oku
    Kardeşim Filistin tamam defterini dürdüler ... Şimdi Lübnan ... Sonra Suriye'nin kıyı bölümü sonrasında sırada HATAY var. Bunlar neyin hazırlığı sen onu araştır ve gör. Şimdi sizin kafalar dışarıdan bilgi almaya kapalı belli. Ya Ahaber, ya kanal7, ya atv olursa alıyor sizin beyinler. Hiç olmazsa kendin araştır kendin gör.. Bak Hatay'dan sonrasını da görüyorum ben ve düşünmek dahi istemiyorum. Siz hala çıkıp meydanlarda kahrolsun israil diye bağırmakla uğraşıyorsunuz..
    Benim 2 bin dolar ödeyerek satın aldığım tarla kamulaştırıldı.
    Sonrasında da bana 50 bin dolar para ödendi.

Bir insanın 50 milyon dolar değerindeki arazisini alıp üzerine yüzlerce dükkan yapıp, arazi sahibinde de nanik yapılmasını senin aklın alıyorsa ne diyeyim sana!!!
    Bilemedim doğrusu, saygıdeğer forumdaşlar karar versin artık.
    akıl! akıl!!
    Gel kafama takıl!!!

Savaştan kaçan Lübnanlılar İstanbul'a geldi

İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırılarından kaçarak İstanbul'a gelen Lübnanlılar uluslararası yardıma ihtiyaçları olduğunu söyledi.

https://www.ensonhaber.com/gundem/sa...stanbula-geldi

Bu demektir konut fiyatları ve kiralar talebe göre yine ikiye üçe katlanacak ...

8.  Alıntı Originally Posted by cevdetpaşa Yazıyı Oku
    Benim 2 bin dolar ödeyerek satın aldığım tarla kamulaştırıldı.
    Sonrasında da bana 50 bin dolar para ödendi.

Bir insanın 50 milyon dolar değerindeki arazisini alıp üzerine yüzlerce dükkan yapıp, arazi sahibinde de nanik yapılmasını senin aklın alıyorsa ne diyeyim sana!!!
    Bilemedim doğrusu, saygıdeğer forumdaşlar karar versin artık.
    hocam 2 bin dolara aldiginiz tarla nasil 50 bin dolara cikti ben orayi merak ettim kac senede oldu bu?

Sayfa 393/458 İlkİlk ... 293343383391392393394395403443 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •