Sayfa 90/300 İlkİlk ... 40808889909192100140190 ... SonSon
Arama sonucu : 2400 madde; 713 - 720 arası.

Konu: Th trendhound ile hasbihal

1.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    SPK dan onay geldikten sonra, rüçhan tahtası açıldığında benzer volatiliteye ve vahşi salınımlara GSRAY.R tahtasında da şahit olacağız. Şimdiden hazırlık yapmakta fayda var. Çok uygun fiyattan mallanma fırsatı bulabiliriz. Beklenen aşırı volatilite alım fırsatı yaratacak. Bu durum muhtemelen Ocak veya Şubatta ortaya çıkar.
    Benim normalde mart-nisan fener al agustos-eylul sat'tır mantelitem ama bu bedelli işi bir fırsat mı ya da uzun vadeli bi saplanma riski mi tam karar veremedim , alım yapmayı düşünüyorsan ya da kendin düşünmesen bile sence alım yapılabilecek fiyat aralağı ve zamanlama nedir TH ?

2.  Alıntı Originally Posted by yelpaze Yazıyı Oku
    Sadece şu rüçhan hesaplamaları ve fiyat hareketi tecrübesini, üzerine tomarla para verseniz bile öğrenebileceğiniz ikinci bir adres yok Türkiye'de. Ben TH'nin yerinde olsam halka açık mecrada bu bilgileri paylaşmazdım, kıymetini bilin. Kendi adıma teşekkür etmekle yetinebiliyorum. Boğa piyasasına ve İMECE usulü halka arz tekniğinin kullanıldığı döneme denk gelen milyonlarca yatırımcı borsa hakkında fazla pembe hayallere kapıldı ama bunların her ikisi, özellikle halka arz furyası rötarlı-geri tepmeli mekanizmalardır. Bir noktadan sonra para kazanmak zorlaştıkça böyle cambazlıklar gerekli olacak.
    Yelpaze hocam sağolasın iltifat etmişsin. Bilmeyenler öğrensin diye bir şeyler karalıyoruz işte. Bugün FENER rüçhan tahtasında 2.5 milyon lotluk işlem hacmi oldu. Toplam rüçhan adedi 99 milyon. Rüçhan tahtası 10 işgünü açık kalacak. Bu 10 işgününde 25 milyon adet rüçhan işlem görecek gibi duruyor ki toplamın 4 te 1 idir. Demek ki elinde hissesi olanların kabaca %25 i bedelliye katılmayacak (3 aşağı 5 yukarı). Bu oran yüksek çünkü talep edilen rüçhan bedeli spotun sadece %8 i gibi idi. GSRAY'da ise bu oran spotun %60 ını aşıyor, o zaman rüçhanların yarısına yakını bedelliye katılmaz diye bir öngörüde bulunabiliriz FENER emsalini baz alarak. 432 milyon rüçhandan 200 küsür milyonu sığ rüçhan tahtasında satılacak demektir ve bu da muhtemelen çok avantajlı alım fırsatları doğuracaktır.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

3. Oğlum olursa adını Rüçhan koyacam askerliği de bedelli yapar.

4.  Alıntı Originally Posted by yelpaze Yazıyı Oku
    Oğlum olursa adını Rüçhan koyacam askerliği de bedelli yapar.
    Süper Allah analı babalı büyütsün hocam
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

5.  Alıntı Originally Posted by Barkley Yazıyı Oku
    Benim normalde mart-nisan fener al agustos-eylul sat'tır mantelitem ama bu bedelli işi bir fırsat mı ya da uzun vadeli bi saplanma riski mi tam karar veremedim , alım yapmayı düşünüyorsan ya da kendin düşünmesen bile sence alım yapılabilecek fiyat aralağı ve zamanlama nedir TH ?
    Barclay,

FENER'de eski fiyattan 80 in altı bence alım fırsatıdır ki bölünmüş fiyat bazında (80+9.16) : 2.5257= 35 TL ediyor. Yeni hisse fiyatı bazında 35 tl nin altı FENER'de alıma uygundur bence (rüçhan fiyatı olarak 44 tl ye tekabül ediyor). Bu 35 tl bölünmüş fiyat ayni zamanda 250 milyonluk yeni sermaye bazında bedelli sonrası 250 milyon dolarlık bir piyasa değerine eşittir ki bana göre FENER için ucuzluk sınırıdır. Bölünmüş fiyat bazında 43.08 tl den, rüçhan fiyatı bazında ise 56.60 tl den kapattı FENER bugün. Yeni hisse 35 in, rüçhan ise 44 ün altına gelir mi gelmez mi göreceğiz.

GSRAY için ucuzluk sınırı olarak bedelli öncesi 150 milyon dolarlık bir PD yi baz alıyorum. Bedelli sürecinde şirkete ciddi bir para girişi olacak (4.32 milyar TL=120 milyon dolar). Benim şahsi alım kriterim, şu an spot fiyatı 6.40 olan GSRAY için 4.75 in altıdır ki rüçhan fiyatı bazında 3 tl nin altına tekabül ediyor, bölünmüş fiyat bazında 1.75 tl eder. GSRAY YENİ için 1.75 TL bölünmüş fiyat, bedelli sonrası PD 1.75x5.4 : 35= 270 milyon dolarlık bir PD eder. Bu rakamdan 120 milyon dolar bedelli parasını düşersek 150 milyon dolarlık bedelli öncesi PD ye ulaşıyoruz ki benim belirlediğim 150 milyon dolarlık PD ile örtüşüyor.

6. Henüz tahtası açık değil ama açık olsaydı bugünkü kapanış itibariyle GSRAY.R fiyatı:
    6.40 - [(6.40+4) : 5] = 4.32 tl olacaktı.

7. Üstad, senden bir de usd/tl yorumu alabilir miyiz?
    Direkt yatırım aracı olarak görmüyorum kendisini ama biliyorsunuz, dengelerin önemli bir parçası.

8.  Alıntı Originally Posted by yelpaze Yazıyı Oku
    Üstad, senden bir de usd/tl yorumu alabilir miyiz?
    Direkt yatırım aracı olarak görmüyorum kendisini ama biliyorsunuz, dengelerin önemli bir parçası.
    Hocam dolar kuru baskı altında tutuluyor ve bu durum TCMB nin gücü yettiği sürece devam edecek gibi gözüküyor. Doların olması gereken seviye 50 tl bana göre ama gördüğün gibi 35 de. Yabancı yatırımcılara dolar kurunun yatay / hafif yukarı yönde gideceği hususunda üstü kapalı bir taahhüt verilmiş olması oldukça muhtemel. Ayrıca enflasyonun kontrol altına alınabilmesi için doların artmaması gerekiyor. Durum böyle olunca yabancılar özellikle TR devlet tahvillerinde yüklü alım yaptılar. Bu pozisyonlar kısmen de olsa realize olmadan dolar kurunu yukarı salmazlar diye düşünüyorum. Öte yandan, şu anda 1.05 olan EURUSD paritesi 1 e doğru hatta 1 in altına inebilir. Trump etkisine ek olarak, AB resesyona ha girdi ha girecek, lokomotif ülke olan Almanya ciddi ekonomik problemlerle boğuşuyor. Euronun dolar karşısında değer kaybetmesi AB ülkelerinin işine geliyor çünkü ihracat sektörü bundan nemalanıyor. Özetlersem Dolar/TL kuru hafif yukarı şekilde 6 ay daha devam eder, EURUSD paritesi de 1 e hatta 1 in altına doğru gider.

Sayfa 90/300 İlkİlk ... 40808889909192100140190 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •