Sayfa 635/643 İlkİlk ... 135535585625633634635636637 ... SonSon
Arama sonucu : 5141 madde; 5,073 - 5,080 arası.

Konu: AEFES - Anadolu Efes Biracılık Ve Malt Sanayii A.Ş.

1. AEFES'i şirket olarak beğeniyorum. Çok iyi yönetiliyor. Ayrıca daha önce dediğim gibi şirket hemen hemen bedavaya işlem görüyor, iştiraklerinin piyasa değeri PD'sinden daha büyük. 30 Aralıktan bu yana 270 milyon lotluk işlem hacmi oldu. Tedavülde 200 milyon lot var. Tedavüldekilerin %135 i işlem gördü. Bu durum dip yapma sürecinin artık sonuna gelindiğini söylüyor ama Rusya'daki operasyonlara temporary management yani kayyum atanmış olması tüm denklemi değiştiriyor. Kağıt L şeklinde hareket etmeye devam ediyor. 160-170 kanal hareketinin alt sınırında debeleniyor hisse ve kafasını kaldırmasına bile müsaade edilmiyor. Bu hareket U şekline dönüşecek hiç şüphem yok ama ne zaman. İşte bu soru çok önemli çünkü paranın aylık maliyeti %4. Bir trigger yani tetikleyici neden olmadan pozisyon açmak naiflik olur. Pozisyonun açılış zamanlaması çok mühim.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

2. Diplerde gezinen bir hisse için beklenen fiyat hareketleri şunlar: L V W U. Bunlardan hangisi ile karşı karşıya kalındığına kanaat getirmek için bir süreç gerekiyor.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

3. Şaka gibi, şirketin sadece Coca Cola İçecek'teki %50.2 lik payının piyasa değeri AEFES'in 2.6 milyar dolarlık piyasa değerine eşit. Şirket hemen hemen sıfır değer ile işlem görüyor. Allah'tan halka açıklık oranı %33, yoksa AEFES çoktan ele geçirilip borsa kotasyonundan çıkarılırdı, halka açık bir şirket değil de özel şirket olurdu. Gelişmiş borsalarda böyle bir saçmalığa hiç kimse müsaade etmez, bedavaya işlem gören böylesine cazip bir şirkete anında atlar herkes. Bu devasa fırsatı InBev görüyor mu acaba?

4. AEFES'in kurum bazlı yabancı hissedar sayısı 500 e yakın. Bunlara bir göz gezdirdim. Akla hayale gelmeyecek kurumlar, emeklilik fonları, öğretmenlerin yatırım fonları vs vs yatırımcı durumunda. Kurum başına yatırım meblağı ortalama 1 milyon dolar. Çok enteresan bir şirket bu. %33 ü halka açık, %24 ü InBev'e ait, %43 ü Anadolu Holdingin. İşin en güzel tarafı da imtiyazlı hisse olmaması. Halka açık olan kısmın %20 si yerli emeklilik fonları ile yatırım fonlarına ait (kabaca 20 şer milyon hisse var her birinde).

5. Bu arkadaşın hisse pazarladığına yemin edebilirim ama ispat edemem. Bu gözle okuyun yazılarını. Forumdaki tüm yazılarını...

6.  Alıntı Originally Posted by pelerin Yazıyı Oku
    Bu arkadaşın hisse pazarladığına yemin edebilirim ama ispat edemem. Bu gözle okuyun yazılarını. Forumdaki tüm yazılarını...
    Çok iyi dedin valla. TH denen adamın hisse pazarlamacısı olduğu belli. Ama TH nin çok salak olduğu da gün gibi ortada. Hisse yakın geçmişte 250-300 lerdeyken hisseyi pazarlamak aklına gelmedi de bugün 158 leri gördüğünde mi hisse pazarlamak aklına geldi? Lan oğlum işi ters yapıyon. Çökmüş hisse pazarlanır mı hiç? Hisse daha 6 ay önce 300 liranın üstünü görmüşken nasıl aklına gelmedi bu hisseyi pazarlamak?

7. Pelerin gibi usta borsacılar olmasa yandık valla. Ondan Allah razı olsun. Sayesinde TH nin ne kadar geri zekalı olduğunu da öğrendik. Hisse 250 - 300 liralardayken hisse pazarlamıyor da 158 lere düşmüşken pazarlıyor TH denen salak. Madem hisseyi pazarlayacaksın bari işini doğru yap, 250 300 lerden aldır, 158 lerden mal aldırmaya çalışmak da ne? Çok zekisin valla Pelerin, adamı çözmüşün.

8.  Alıntı Originally Posted by pelerin Yazıyı Oku
    Bu arkadaşın hisse pazarladığına yemin edebilirim ama ispat edemem. Bu gözle okuyun yazılarını. Forumdaki tüm yazılarını...
    🤣🤣🤣 fazla gaza gelirse dayım çinden yatırımcı getirir hala.

Bunun buraya damlaması iyi oldu 10 senedir tanırım efes alacaktm belli ki daha aşağı yolu var

Hadi bakalım

Sayfa 635/643 İlkİlk ... 135535585625633634635636637 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •