Originally Posted by
TRENDHOUND
Kitlesel fonlama yöntemini önermiştim yakın geçmişte tanınmış bir futbol kulübüne. Benim fikrimi sordular, onlara bir brifing verip yapılması gerekenleri tek tek anlattım. Öncelikle dernek statüsünden çıkıp bir A.Ş. olmaları gerekiyordu ama bu fikre hiç sıcak bakmadılar. Adamlar tamamen çok kısa vadeye odaklanmış, sezon sonundan öteyi düşünmüyorlar. İçinde bulundukları çıkmazı hak ediyor bunlar.
Bu bahsi geçen kulübe 100 milyon euro civarında bir finansman kaynağı sağlayacaktım eğer anlaşma sağlasaydık. Kitlesel fonlama platformunu ve profesyonel ekibi ben sağlayacaktım. Tam yetki ile bu işe girişecektim. Adamların çok ciddi bir taraftar kitlesi var. Senin ücretin ne olacak diye sordu Başkan. Platform işletim masrafları ile ekibin maliyeti bana ait olmak kaydıyla elde edilecek finansmanın %5 i dedim yani yuvarlak 5 milyon euroyu bulabilir. Fan Token da arz edecektik. Adam %5 e itiraz etmedi, zaten etse de fark etmez pazarlık yapma huyum yok benim. Taraftarlardan ve üyelerden tırstığı için hemen karar veremedi, beklemede şu anda.
20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.
Yer İmleri