Sayfa 640/644 İlkİlk ... 140540590630638639640641642 ... SonSon
Arama sonucu : 5147 madde; 5,113 - 5,120 arası.

Konu: ARENA - Arena Bilgisayar

1.  Alıntı Originally Posted by sorpressa Yazıyı Oku
    Hocam sonraki çeyreğe stokları azaltıp borçsuzda gösterebilirler,kalemi onlar tutuyor.Vardır bir planları illaki.
    Aynen öyle, özel bir çaba harcanmış sanki bilançoda borç kısmını yüksek gösterip kafa karıştırıcı olsun diye

O borç yok aslında, var gibi algı yaratmışlar kalem oyunlarıyla

Yönetimin hatta hintli patronun çok iyi niyetli olduklarını düşünmüyorum

Ha diyeceksiniz ki hangi şirketin patronu iyi niyetli gösterin bana onuda gösteremem oda ayrı konu

Bir toplumun ahlakı bozulunca bütün her şeye sirayer eder. Hırsızlık dahil her şey mübah görülür

2. inege tapan insanlardan fazla medet ummamak gerek diye dusunmekteyim. [emoji23][emoji23][emoji23]

2312CRAD3C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

3. Yanlış hesaplanma veya hatalı bir durum olmuş olablr mi? olur ya..:)

4. Finansal giderlerinin yüksekliği ve danışmanlık adı altında ödenen devasa rakamlar bizim hesabımı bozan iki kalem oldu. Verginin 400 milyon geleceğini tahmin ediyorduk zaten

Esas takıldığımız konu Paynet satışından gelen paranın borçları kapatılması yerine farklı kalemlere aktarılması olmuş. 2. çeyrek ile bu borç tarafı sıfıra yakın görünebilir tabi eğer isterlerse

Sonuç olarak gelen para bir şekilde şirketin bünyesinde

5.  Alıntı Originally Posted by MAHARAJ Yazıyı Oku
    Finansal giderlerinin yüksekliği ve danışmanlık adı altında ödenen devasa rakamlar bizim hesabımı bozan iki kalem oldu. Verginin 400 milyon geleceğini tahmin ediyorduk zaten

Esas takıldığımız konu Paynet satışından gelen paranın borçları kapatılması yerine farklı kalemlere aktarılması olmuş. 2. çeyrek ile bu borç tarafı sıfıra yakın görünebilir tabi eğer isterlerse

Sonuç olarak gelen para bir şekilde şirketin bünyesinde

Paynet karı öncesindeki 500 milyon zararın tamamı tek defalık giderlerden oluşuyor.

100 milyon arena connect şerefiye düşüşü , 100 milyon paynet satışından yöneticilere ödenen prim , 400 milyon paynet satış karı vergisi ve ertelenen verginin bu döneme tahakkuk ettirilmesi , 90 milyon Faktoring gideri.

Bunların hiçbiri nisan - haziran döneminde olmayacak. Dolayısıyla bu çeyrek operasyondan kar elde edileceğini düşünüyorum.

Arena connect satışından gelecek olan taze para da kredi kapamasında kullanılır.

Paynet parası ile faktoring temlikleri kaldırılmış , kredi ödenmemiş. Ama buna takılmamak lazım. Kredi ödeyip faktoring temliklerini kaldırmasalardı cari oran yine 1,3 olacaktı. Şimdi de 1.3.

Faktoringleri ödeyince ticari alacak 3 milyar arttı. Kredi ödeselerdi , kredi 3 milyar düşecek ama ticari alacak aynı kalacaktı ve faktoring gideri devam edecekti.

Paynet satışı için danışman şirkete 370 milyon ödenmiş. 170 milyon da paynetin varlık defter değeri olarak hesaplanmış. Dolayısıla 3.2 milyardan bunları düşünce o yüzden paynet satış karı 2,65 milyar olarak yansımış bilançoya.

Buradan 100 milyon yönetici primi , 200 milyon da vergiyi düşünce aslında paynet satışının net katkısı 2,35 milyara düşüyor.

Bu yüzden düşündüğümüz ile gerçekleşen net karda 500-600 milyon fark oluştu.

Gelir tablosunda net kar hariç diğer kalemlerde zayıflık görünüyor ama dediğim gibi bunlar tek defalık giderlerden oluştu ve bitti. Bu çeyrek bunların hiçbiri olmayacak.

Tek yapılması gereken yönetim ve pazarlama giderini biraz daha düşürmek.

Çalışan sayısı 372'den 271'e düşmüş. Bu azalan 100 kişi çoğunlukla paynet personelinin gruptan ayrılması sonucu oluşan düşüş.

Şu anda içinde olduğumuz dönemde , bu 100 kişilik azalışın da yönetim ve pazarlama giderinde düşüşe yol açacağını düşünüyorum. Yani ocak-mart 2025 dönemine göre daha az yönetim ve pazarlama gideri olacak. Bu da karlılığı arttırabilir.

Ama asıl olay , yukarıda saydığım ve 500 milyon zarar yol açan giderlerin hiçbirinin bu dönem olmayacağı. Nisan-haziran 2025 döneminde 100-200 milyon civarı net kar açıklaması çok olası.

6. Çok sağolun Emirhan Bey Üstadım.
    Şirketin rasyoları sektöre göre iyi bence.
    Ellerinde paynet kıbrıs var belki onada müşteri çıkar ve yapay zeka şirketleri Arena Labs a ağırlık verirler.

7. Belli olmuyor bu işler kıbrıslı biri talip çıkar az çok bir katkısı olur belkide.

8.  Alıntı Originally Posted by Emirhan06 Yazıyı Oku
    Paynet karı öncesindeki 500 milyon zararın tamamı tek defalık giderlerden oluÃ…Ÿuyor.

100 milyon arena connect Ã…Ÿerefiye düşÃ¼ÅŸÃƒÂ¼ , 100 milyon paynet satışÄ±ndan yöneticilere ödenen prim , 400 milyon paynet satıÅŸ karı vergisi ve ertelenen verginin bu döneme tahakkuk ettirilmesi , 90 milyon Faktoring gideri.

Bunların hiçbiri nisan - haziran döneminde olmayacak. Dolayısıyla bu çeyrek operasyondan kar elde edileceÄŸini düşÃ¼nüyorum.

Arena connect satışÄ±ndan gelecek olan taze para da kredi kapamasında kullanılır.

Paynet parası ile faktoring temlikleri kaldırılmıÅŸ , kredi ödenmemiÃ…Ÿ. Ama buna takılmamak lazım. Kredi ödeyip faktoring temliklerini kaldırmasalardı cari oran yine 1,3 olacaktı. Ã…žimdi de 1.3.

Faktoringleri ödeyince ticari alacak 3 milyar arttı. Kredi ödeselerdi , kredi 3 milyar düÅŸecek ama ticari alacak aynı kalacaktı ve faktoring gideri devam edecekti.

Paynet satışÄ± için danıÅŸman Ã…Ÿirkete 370 milyon ödenmiÃ…Ÿ. 170 milyon da paynetin varlık defter deÄŸeri olarak hesaplanmıÅŸ. Dolayısıla 3.2 milyardan bunları düşÃ¼nce o yüzden paynet satıÅŸ karı 2,65 milyar olarak yansımıÅŸ bilançoya.

Buradan 100 milyon yönetici primi , 200 milyon da vergiyi düşÃ¼nce aslında paynet satışÄ±nın net katkısı 2,35 milyara düşÃ¼yor.

Bu yüzden düşÃ¼ndüğümüz ile gerçekleÃ…Ÿen net karda 500-600 milyon fark oluÃ…Ÿtu.

Gelir tablosunda net kar hariç diÄŸer kalemlerde zayıflık görünüyor ama dediÄŸim gibi bunlar tek defalık giderlerden oluÃ…Ÿtu ve bitti. Bu çeyrek bunların hiçbiri olmayacak.

Tek yapılması gereken yönetim ve pazarlama giderini biraz daha düşÃ¼rmek.

ÇalıÅŸan sayısı 372'den 271'e düÅŸmüÅŸ. Bu azalan 100 kiÃ…Ÿi çoÄŸunlukla paynet personelinin gruptan ayrılması sonucu oluÃ…Ÿan düşÃ¼ÅŸ.

Ã…žu anda içinde olduÄŸumuz dönemde , bu 100 kiÃ…Ÿilik azalışÄ±n da yönetim ve pazarlama giderinde düşÃ¼ÅŸe yol açacağını düşÃ¼nüyorum. Yani ocak-mart 2025 dönemine göre daha az yönetim ve pazarlama gideri olacak. Bu da karlılığı arttırabilir.

Ama asıl olay , yukarıda saydığım ve 500 milyon zarar yol açan giderlerin hiçbirinin bu dönem olmayacağı. Nisan-haziran 2025 döneminde 100-200 milyon civarı net kar açıklaması çok olası.
    Sn Emirhan06 Size bilancodan anlayamadigim bir kismi sormak isterim.

31 Mart 2025 tarihindeki 6 nolu ticari alacaklar dip notunda 1.2 milyar faktoring sirketlerine gayri kabili rucu olarak devredilmistir yazmakta.

Faktoringe devredilen daha onceki bilancolardaki miktarlar:

2024 Aralik 1.4 milyar
    2024 Eylul 1.5 milyar
    2023 Aralik 1.8 milyar

Suan kalan 1.2 milyar ise bunlar paranin buyuk kismiyla faktroring alacaklarini odedilerse biz bir onceki alacak miktarini yaklasik 4.2 milyar seviyesinde gormemiz gerekmez miydi?Bir onceki bilancoya gore buradaki azalma 200 milyon gorunuyor?

Madem ticari alacaklari 6 civarindan 9 civarina bu sebepten cikti.Biz bunun detayini nerede gorecegiz?

Kisisel gorusumdur.Kesinlikle yatirim tavsiyesi degildir.Alan da satan da kendi bilir..

Sayfa 640/644 İlkİlk ... 140540590630638639640641642 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •