Sayfa 247/542 ÝlkÝlk ... 147197237245246247248249257297347 ... SonSon
Arama sonucu : 4334 madde; 1,969 - 1,976 arasý.

Konu: Viop LXV

1. Borsayý bilimsellik ile yapmaya kalkýþanlar 2008 de lehman olayýnda tarih oldu. Finans piyasalarý canlý birer organizmadýr. Eski bilindik kalýplarla iþ yapmaya kalkýþanlar 2008 de tarih oldu. Hatta þu an o zamana göre bir de robotu var quantum bilgisayarý var yapay zekasý var.

Ben bir þeyi de 10 kez söylemem bir kez söyledim bir daha bu konulara girmem.
    "Hayalleriniz için sessiz bir þekilde savaþýn. Çünkü onlarý gerçekleþtirirken yaratmýþ olduðu etki insanlarýn tahammül edemediði bir þeydir."

2. o zaman Suriye borsasýna da yatýrým yapýlabilir..o da canlý organizma..
    hiçbir tepe dip çalýþmasý yapabilemez..

3. 2008 krizine yakalandým ben..ama yarýyolda yakalandým..ve 2006 da tahmin etmiþtim buna raðmen erken mal aldýk..sabancýlarýn kaðýtlarýydý aldýktan sonra yarý yarýya düþtülerdi..
    malsýz kalýrýz diye korktuk..ayný þimdiki gibi bir tablo vardý o zamanlar..
    yani biþey yazýyorsak irdeleyip yazýyoruz..teknik olarak zaten havada asýlý duruyor borsa..biþey bekliyor..bence toplum mühendisliðinin tutmayacaðýný bekliyor..

Ýsrail Ukrayna Büyükelçisi Brodsky, ABD’nin Ýsrail e 1990larýn baþýnda verdiði Patriot hava savunma sistemlerinin Ukrayna ya transfer edildiðini duyurdu. Büyükelçinin açýklamasýna Tel Aviv'den yalanlama geldi

bu haber önemli.....Rusya iyiden iyiye buna bilenecek....yakýn zamanda buna da sýra gelmeli.....
    Sen af yolunu tut, baðýþla, uygun olaný emret, bilgisizlere aldýrýþ etme.

5. Rusyaya yeni yaptýrýmlar bizide etkileyecek..Rusya ile ticaret yapan ülkelere-biz dahil- vergiler %500 artacak deniyordu..bizimkiler Türkiye bunun dýþýnda tutulsun diyorlarýmýþ..

Coca-Cola Satýþ ve Daðýtým AÞ hakkýnda soruþturma baþlatýldý

7. 2008 de Lehman olayýndan önce TÜRBAN meselesi yüzünden zaten bu piyasanýn içinden çok önceden geçilmiþti. 30 binden dönecek diye bekleyen çok piyasa profosyoneli bir de lehman olayýna denk gelince çoðu emekli oldu. sonra 21000 ler görüldü. O zamanda 15000 ler olacak diye çoðu yine malsýz kaldý. O zamanla bu zamanýn hiç alakasý yok yani.Misal lehman olayý 30 000 endeks civarýnda deðilde 50000 ler civarýnda denk gelseydi batanýn haddi hesabý olmazdý.

Tutturmuþsun 5000 endeksten bahsediyorsun yani 125 USD ; bunu da her 3 yýlda bir zirvesi 500 USD olan bunu 12 yýldýr göremeyen endeks için diyorsun. Bu piyasa yukarýdaki hedefe gitmeden 5000 olursa bak ben 50 yaþýndayým.Olmadý hisseleri çocuðuma býrakýrým diyorum ya býrak çocuðumu o hisselerin hayrýný torunlar anca görür. Çok uzunca süre 10 yýllardan bahsediyorum bu piyasa biter. Þanslý isek 2-3 sene içinde yukarýda bir yerlere gider sonra en az bana göre 15-20 sene borsa biter.
    "Hayalleriniz için sessiz bir þekilde savaþýn. Çünkü onlarý gerçekleþtirirken yaratmýþ olduðu etki insanlarýn tahammül edemediði bir þeydir."

Korku endeksi VIX düþük seviyelerde: 16,95. Dünya piyasalarýnda korku düþük yani: https://tr.investing.com/indices/major-indices Bir spor kulübünün taraftarý spor hisselerinde oynamamalý çünkü duygusallýða kapýlýr. Siyaset de borsacýyý profesyonellikten uzaklaþtýrýr (Ben acemiyim zaten, iyice çömezleþirim.)

Sayfa 247/542 ÝlkÝlk ... 147197237245246247248249257297347 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •