Fon satışları devam ediyor. Geçen ay 4 fon çıkmıştı bu ay da 3 fon daha çıkmış geriye sadece 7 fon kaldı koskoca şirkette. Onlarda çıkar yakında sonuçta kendi hissesini bile satan tüm parayı üniversiteye aktaran artık paravan olduğundan şüphelendiğim bir şirket.
Müthiş bir baskı ve dediğiniz gibi nette fon çıkışları var. Fon çıkışları bazı hisselerde olumlu da olabiliyor ama daha çok spekülatif hareketlere adapte şirketler için böyle. Biz rasyonel ve temel özelliklerine göre yatırım yaptığımızı düşündük. Şu aşamada 34 üzeri tutunmayı gözlemleyeceğiz. Her gün açılıştan hemen sonra hacimsiz bir şekilde -%2ye ge(tiri)lip bütün gün orada tutunması tahtanın çok da sahipsiz olmadığını gösteriyor. Çoğu hacim fiktif muhtemel 2-3 ay daha bu civarlarda 3 aşağı 5 yukarı seyredeceğiz.
Son yarım saat tombul parmak vakası mı oldu yoksa başka bir şey mi? Günün sonunda Vakıf 240 bin lot mal almış tavandan 17 bin lot işlem geçti.
Hayır değil çünkü tek kalemde olmadı işlem. Birisi şöyle bir tahtayı yokladı 65 bin lot ile tavana çizdi zaten. Sonrasında Piramit panik halde aşağı basmaya çalıştıPatronun eli ayağına dolandı. Onun sattığı malı da kademe kademe aldı sonra. Bugünde almaya devam ediyor şuan 20 bin lot oldu.
Son 3-4 gündür Vakıf Yatırım alışları dikkat çekici. Son celsede geçen haftayı da ortalamalar civarında kapattı. Piramit (patron da burda muhtemel) her yukarı hamlesinde satışları arttırıyor. Her gün aynı ritüeller; sabah açılır açılmaz hızla aşağı verme, sürekli yukarı 15-25-50 bin koyarak veya 3-4 kademeye lot yığarak aşağı sürme , karanlık odada mutlaka eksi yapmak(bu gerçekten ilginç istatistik 100 günün 95i diyebiliriz), standart bir lot adedi gün boyu satış (1-2 haftadır yok bu unuttular sanırım), birisi yüklü alırsa hızlıca aşağı verme, her yukarı hamlede 3-5 lotla alt kademeyi yakma, her gün toplam satıcı tarafı toplam alıcının en az 2 katı olması, dakikalar boyunca hep aşağı yavaş yavaş satış yapma... Benim aklıma ilk etapta gelenler bunlar.. Rastlantısal olmadığı kesin ama yukarı alma girişimlerinde el ayak dolanmasından anlamamız gereken muhtemeldir ki 36-40 arası maliyetli istedikleri malı dökemediler.
Evet analizlerin doğru. Bu durumları tahtayı halka arzdan beri takip ettiğim için çok net görüyorum. Vakıf bugünde 80 bin lot aldı. Planları biraz bozdu. Karanlık oda da QNB den 500 bin lot Piramite geçti. Neden virman değil de böyle birşey yaptılar anlamadım. Vakıf alımları durmaksızın devam etmeli.![]()
Yer İmleri