Sayfa 32/62 İlkİlk ... 22303132333442 ... SonSon
Arama sonucu : 489 madde; 249 - 256 arası.

Konu: PIMAS - Pimaş

1.  Alıntı Originally Posted by paşam Yazıyı Oku
    Aracı kurumumun yorumu şu şekilde....EGPRO PIMAS'ı devralarak birleşiyor. İkisinin birbirlerinde (görünen) direkt ortaklığı yok ama ikisinin de ana ortağı Deceuninck: EGPRO'da %98, PIMAS'ta %88 payları var. Halka açık kısımda karşılıklı payları var mıdır, bilemiyorum.

Sermaye üzerinden gidersek hisse değişim oranı 0,72 çıkıyor ancak 30 günlük veya 1 yıllık ortalama fiyatlara bakarsak 0,50 gibi bir değişim oranı çıkıyor.

IEYHO-USAS birleşmesinde 30 günlük ortalamalar kullanılmıştı ama 3 hesap arasındaki en yüksek oran oydu. Burada en yüksek orandan olsa, yani 0,72'den yapılsa, her 1 PIMAS hissesi i,çin 0,72 EGPRO verilecek demektir.

Yani, 1 PIMAS = 4,77 TRL
    0,72 EGPRO = 6,98 TRL (%46 yukarı potansiyel) -- PIMAS için olumlu olur..

Ancak eğer 30 günkük oran kullanılırsa, yani 0,51 bu durumda

0,51 EGPRO = 4,97 TRL (%4 yukarı potansiyel) -- pek bir şey olmaz.

Şirketlerin sahibi aynı, çağrı olmaz. Birleşme konusunda hangi oranı kullanacaklarına yönetim karar verecek ve SPK onay verecek. Dolayısıyla bunlardan farklı bir yöntem de olabilir.
    bu yazdıklarımızı bir yatırım tavsiyesi olarak almayın lütfen.

hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    0,51 EGPRO da 21.08.2017 kapanış fiyatına göre 0,51*11,02=5,62 yapıyor
    yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir..

2. birleştikten sonra fiyatları aşağıda tutmazlar.ayrıca alt limiti spk kabul etmez.çakallık yapmasına izin vermez firmanın.ayrıca süreç uzun olucaktır ve süre zarfında firma toplayabildiği kadar hissesini topluyacaktır. erciyas ta özbalı aldı fakat iki defa spk değerleme raporunu kabul etmedi.ve birleşme süreci şirketin genel kurulunda görüşmeye alınacak.

3.  Alıntı Originally Posted by zafer74 Yazıyı Oku
    birleştikten sonra fiyatları aşağıda tutmazlar.ayrıca alt limiti spk kabul etmez.çakallık yapmasına izin vermez firmanın.ayrıca süreç uzun olucaktır ve süre zarfında firma toplayabildiği kadar hissesini topluyacaktır. erciyas ta özbalı aldı fakat iki defa spk değerleme raporunu kabul etmedi.ve birleşme süreci şirketin genel kurulunda görüşmeye alınacak.
    Hocam peki son 1 haftada patron neden borsada yuzbinlerce lotunu satti.toplamak isteseydi yada cazip olsaydi mantiken satmazdi degilmi.zaten bu is yillar onceden belirlenmistir.aciklandiktan sonra borsadan hisse toplanacagini sanmam.sirketin gercek ederini cikartirlarsa arsa stok makine vs. Ve cok dusuk rakam cikarsa ne olur halimiz

LG-H818 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

4.  Alıntı Originally Posted by yuzdeoncu Yazıyı Oku
    Zaten patron son iki hafta elindeki malin cogunlugunu borsada satarak nakite cekti.kuskulandirmisti beni.

sağ cepten sol cep yapmıştır.adam şirket satmıyor ki, kendi şirketlerini birleştiriyor.hisse yi toplamak için algı yapıyor.sattım diyor yersen misali.

5. oyak bugün pimas da en çok satan kurum, egpro da en çok alan kurum oldu..

aynı kişi ya da grup olabilir mi bu işlemi yapanlar?

6. Sayın rain iyi akşamlar.pimas hisseniz var diyelim.siz olsaydınız yarından itibaren ne yapardınız.ytd...

MX5 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

7.  Alıntı Originally Posted by kasahora Yazıyı Oku
    Sayın rain iyi akşamlar.pimas hisseniz var diyelim.siz olsaydınız yarından itibaren ne yapardınız.ytd...

MX5 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    size de iyi akşamlar.. Egpro neden prim yaptı, Pimaş neden düştü ben de anlamadım..

Egpro bugün prim yaparak piyasa değeri neredeyse Pimaş ın piyasa değeri kadar arttı.. bana bu durum çok tuhaf geldi..

8. Tahminim en dusuk 1 pimasa 0.50 egpro vercek.piyasada bunu fiyatliyo.egpro her nekadar su anda 10 tlden oynak islem gorsede asil saglam noktasi 8.80 ile 9 arasi.yarisi 4.40 civari yapar.sonucta egpronun garantisi yok 10 larin ustunde kalcam diye.hatta ****ligine spek. Egproyu 5 lere cekerse asil o zaman filmi izleyelim

Sayfa 32/62 İlkİlk ... 22303132333442 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •