Sayfa 34/917 İlkİlk ... 2432333435364484134534 ... SonSon
Arama sonucu : 7329 madde; 265 - 272 arası.

Konu: KUTPO - Kütahya Porselen

1. Ben Sn Keko'nun da Sn Cobra'nın da iyi niyetle paylaşımlar yaptıklarına inanıyorum. Lakin bugüne değin hangi şirket arandığı zaman kendisini kötülemiştir ki? O yüzden bu tip paylaşımlar genelde moral depolamaktan başka bir işe yaramaz. Ayrıca KUTPO bu bilançoda bana göre resmen intihar etti. Önce konsolide olmayanda 9 mio vergi sonra da konsolide olanda 9 mio rüşvet gibi geriye dönük 5 yıla ilişkin ödeme... Tüm bunları bilmek ancak şirketteki insider desteğiyle olur. Bunlar yaşandıktan sonra ben 8'lerden çıkmadığım tahtadan an itibariyle çıktım. Hayat devam devam ediyor. Herkese hayırlı kazançlar diliyorum. YTD

2. Korku salıyorlar. Bir e bir kar eden şirket bulmuşun adam basıyor aşağıya. Tamamen psikolojik olarak hisseyi eziyorlar. Kısa vadeciler için sıkıntı elbette. Hisseyi bekleyenler için sorun yok.

3. bu durumun aynısı kartonda oldu geçmişe yönelk vergi borcunu temizleme kartn bu bedelsizin ayak sesleri diye algılanıyor burda ise üç kağıtçılık zaman herşeyi gösterir
    ytd deli saçmasıdır

4.  Alıntı Originally Posted by keko Yazıyı Oku
    bakan arkadaşlar vergiye para verdiklerini söylüyorlar vermeseydi kar 45 milyon geleceğini söylüyorlar....mantıklı olan da budur yoksa zarar yapması söz konusu olamaz...eğer vermesi gereken bu vergiyi şimdi veriyorsa şirket bir yükten kurtulmuştur....ama ne dersek diyelim şu anda piyasa şirket sanki zarar yapmış gibi algılıyor...yapacak bir şey yok...en azından ilk kötümser tepkinin geçmesini beklemek lazım....bir çok yatırımcı verilen bu bilançodan mutlu görünmüyor...
    vermeseydi almasaydı,tutmasaydı...hep lafı güzaf...sadece şirketin net karına bakarak yatırım yapılmaz bi kere.tutturmuşsunuz şu kadar kar,bu kadar kar..şirket son dönemde faaliyet karında zarar yapmış...yatırımcı genele bakmaz,karın sürdürülebilirliğine,karın (faaliyet karını kastediyorum) istikrarına bakar....insanları yanlış yönlendirmeyi bırakın.kötü niyetli değilsiniz,ancak bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmamak lazım diye düşünüyorum...çünkü hem kendinize hem de başkalarına zarar vermek var işin sonunda...

5. yorumlarım yönlendirme olarak algılanıyorsa öncelikle özür diliyorum dostlar...kutpoda bilançoya hala bakabilmiş değilim o yüzden de şu anda topikte paylaşılanların doğru olduğu kanaatine göre yorum yapıyorum...kendim de incelesem iyi olacak dostlar...

kutpoda ilk aldığımda topikte de paylaşmış idim maliyetim 8,16 idi hani rekomb dostumuzu hatırlarsınız ya ...maliyetimiz aynı idi...sonra 6,00 a kadar düşmüştü çıkarken 6,76 dan satmış ve orge almıştım....ne yazık ki bazen ne yaparsak yapalım bazı hisseler ile yıldızlarımız barışmıyor...ama her şeye rağmen benim gördüğüm hisse kar ediyor ve iyidir....gerekirse olası düşüşlerinde maliyet düşürmek de bir yoldur dostlar...ama yine de herkesin bilebileceği bir şey...
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

6. Peki aslında Kutpo geçen sene aslında neler yapmış.
    1. Maddi duran varlıkları nette 20 milyon tl artmış,
    2. 26 Kasım'da vergi barışına başvurmuş (12 aylığın 44 yerine 35 gelme sebebi), 9 m ödemiş, 2017 yılında ödeyeceği 3,2 m, 2018 ve sonrasında (!) ödeyeceği 5,9 m kalmış (bilanço dipnot 11) Bu başvuru bilinse veya açıklansa idi (açıklama zorunluluğu yok ama özel durumlara girebilir sonuçta bu yılı 9 m, ileride de 9 m olmak üzere 18 m. tutarındaki bir yükümlülük) Karı yaklaşık %20 azaltan bir işlem....
    3. 6 aylıkta övdüğümüz maliyet kontrol, 9 dan 12 ye giderken biraz boşlanmış gibi veya zaten bu bilançoya ötelenmiş; prim giderleri,sergi ve fuarlara katılım bedeli, diğer giderler gibi pazarlama satış dağıtım giderleri içindeki kalemler olağanın dışında yükselmiş gibi. turquality sonrası bu kalemlerde daha makul rakamlar görebiliriz 2017'de.
    4. 3 aylık bilançosunda 9 olan kar 35 olmuş normalde 6 aylık 18 gelse ve 9 milyon vergi ödemesi sonrasında aslında iyi bir rakam. Ama piyasada beklentiler alınır, gerçekler satılır ben 45 beklerken 9 vergi sonrası 35 getirirse söyleyecek çok ta söz kalmaz.
    5. Nafi Güral Yatırım A.Ş. den 7,5 m hizmet alımı (her yıl alıyorlar gene de içeriği genel kurulda sorulmalı) ve bu yıl yapılan 9 m tutarındaki duran varlık alımı. 3 aylık 431.000, 6 aylıkta 2.392.000 9 aylıkta 7.176.000 12 aylıkta 9.071.000 tl ye çıkmış bir duran varlık alımı. (birikerek artıyor yani toplamda 9.071.000 tl) Arkadaşlar ilki her yıl yapılmakta ve gene de UFRS'de ayrıntılı açıklama yapılması doğru bir yaklaşım olmakla birlikte yapılmamış. Ama duran varlık alımına da raporda * atılıp ayrıntısı verilmeliydi. (Genel Kurulda sorulmalı ve açıklanacak tutanağa da ayrıntılı geçirilmeli)
    6. Hırsımız ve iştahımız çok olmasaydı bence makul bir bilanço.
    Yatırım tavsiyesi değildir, yazdıklarım şahsi düşüncelerimdir.

7. Cok sevdıyım kutpo larımdan bugun 6.90 ort. Cıktım kalan arkadaslar ınsallah karsılıgını alır. Bu karla bu hısseyı tutamazdım.Erbos ve sasa hısselerınde dusuncelerımı paylasmaya devam edecem.saygılar

Sent from my E5603 using hisse.net mobile app

8.  Alıntı Originally Posted by mescil Yazıyı Oku
    Peki aslında Kutpo geçen sene aslında neler yapmış.
    1. Maddi duran varlıkları nette 20 milyon tl artmış,
    2. 26 Kasım'da vergi barışına başvurmuş (12 aylığın 44 yerine 35 gelme sebebi), 9 m ödemiş, 2017 yılında ödeyeceği 3,2 m, 2018 ve sonrasında (!) ödeyeceği 5,9 m kalmış (bilanço dipnot 11) Bu başvuru bilinse veya açıklansa idi (açıklama zorunluluğu yok ama özel durumlara girebilir sonuçta bu yılı 9 m, ileride de 9 m olmak üzere 18 m. tutarındaki bir yükümlülük) Karı yaklaşık %20 azaltan bir işlem....
    3. 6 aylıkta övdüğümüz maliyet kontrol, 9 dan 12 ye giderken biraz boşlanmış gibi veya zaten bu bilançoya ötelenmiş; prim giderleri,sergi ve fuarlara katılım bedeli, diğer giderler gibi pazarlama satış dağıtım giderleri içindeki kalemler olağanın dışında yükselmiş gibi. turquality sonrası bu kalemlerde daha makul rakamlar görebiliriz 2017'de.
    4. 3 aylık bilançosunda 9 olan kar 35 olmuş normalde 6 aylık 18 gelse ve 9 milyon vergi ödemesi sonrasında aslında iyi bir rakam. Ama piyasada beklentiler alınır, gerçekler satılır ben 45 beklerken 9 vergi sonrası 35 getirirse söyleyecek çok ta söz kalmaz.
    5. Nafi Güral Yatırım A.Ş. den 7,5 m hizmet alımı (her yıl alıyorlar gene de içeriği genel kurulda sorulmalı) ve bu yıl yapılan 9 m tutarındaki duran varlık alımı. 3 aylık 431.000, 6 aylıkta 2.392.000 9 aylıkta 7.176.000 12 aylıkta 9.071.000 tl ye çıkmış bir duran varlık alımı. (birikerek artıyor yani toplamda 9.071.000 tl) Arkadaşlar ilki her yıl yapılmakta ve gene de UFRS'de ayrıntılı açıklama yapılması doğru bir yaklaşım olmakla birlikte yapılmamış. Ama duran varlık alımına da raporda * atılıp ayrıntısı verilmeliydi. (Genel Kurulda sorulmalı ve açıklanacak tutanağa da ayrıntılı geçirilmeli)
    6. Hırsımız ve iştahımız çok olmasaydı bence makul bir bilanço.
    tebrik ederim işte yetırımcılık buna deniyor ayrıca ortağım daha deminde yazdım aynı durum kartonda oldu ama bu bedelsiz ayak sesleri diye algılandı
    ytd deli saçmasıdır

Sayfa 34/917 İlkİlk ... 2432333435364484134534 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •