Sayfa 84/997 İlkİlk ... 3474828384858694134184584 ... SonSon
Arama sonucu : 7975 madde; 665 - 672 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1.  Alıntı Originally Posted by selka Yazıyı Oku
    sN.Gundwane bu sıkı duruşla USD da düşüş sürebilir. Lakin MB USD ı 3,10 TL lere kadar sıkmayı sürdürürse bu piyasanın hali ne olur? Bence 3,40 TL den sonra muhakkak 50 yada 100 bazlık faiz indirimleri gelecektir. Bu sıkı duruşun esnemesi sayesinde 3,10 TL leri mümkün bulmuyorum.
    selka, şu an felaket bir algı yönetimi var. bayramdaki boşluğu bu algı yönetiminin bataklığı olarak kullanıyorlar,kimbilir kaç KY bu bataklıkta batacak. bunlar asla TL cinin faizini hiç etmeden bırakmazlar.önce hüpletir sonra gümletirler. uğur bey dünya gazetesinde ne demiş,
    Yine geride bıraktığımız hafta içinde Türk Lirasının en fazla değerlenen gelişen ekonomi parası olması da ilginç bir görüntü oluşturuyor! Döviz rezervleri artmıyor, faizler gerileyemiyor,yerleşiklerin dövize ilgisi terse döndürülemiyor ve Türkiye en kırılgan ilk üç ekonomi arasında yer almaya devam ediyor; ancak farklı hedefleri olan ve birbirlerine kesinlikle güvenemeyen kesimler, Türk Lirasını değerlendirmek yolu ile söz konusu eğilimleri kırarak zaman kazanmaya çalışıyor! Ne oluyor diye sorulduğunda, uzatmalı tatil öncesinde yerleşiklerin Türk Lirası ihtiyacı artacağı için döviz bozdurmak durumunda kalacağı beklentisi dile geliyor; evdeki hesap tutmayınca haftanın son iş saatinde birileri boş kaleye gol atma operasyonu yaparak, kurdaki sert gerilemeyi tescil etmek ve beklentilerin değişmesini ummaya çalışmakta teselli arıyorlar! Kurban Bayramı sonrasına ilişkin olasılıkların hesabını yapmayı unutmak zorunda kalmış gibi görünüyorlar!

2.  Alıntı Originally Posted by selka Yazıyı Oku
    sN.Gundwane bu sıkı duruşla USD da düşüş sürebilir. Lakin MB USD ı 3,10 TL lere kadar sıkmayı sürdürürse bu piyasanın hali ne olur? Bence 3,40 TL den sonra muhakkak 50 yada 100 bazlık faiz indirimleri gelecektir. Bu sıkı duruşun esnemesi sayesinde 3,10 TL leri mümkün bulmuyorum.
    Doları önümüdeki 3 sene 3.1 da tutsun ben değil 100 baz puan 400 baz puanlık faiz indirimine de razıyım. Yani 3.1 kur için brüt %10 faize razıyım. Ama tcmb'nin buna gücü yetmiyor. İmalatçıya üreticiye stabil bir ortam yaratamıyor, kanunla kendisine verilmiş görev olan fiyat istikrarını koruyamıyor.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

eli taşın altında olmayanların kar güdüsüyle doların gebermesini arzu etmesi gayet normaldir.

keşke vakti zamanında MB faiz silahını çekip doların abuk-sabuk hareketine engel olsaydı...

bu 3.5-3.6'lı fiyatlara piyasa alışmıştı ki yine ithalat coşmuştu...

şimdi bu ve beklentili daha aşağıdaki seviyelerdeki dolar kuru üretim yapan eli taşın altında olanlar için (tarımın hayvancılığın bazi sanayi dallarının durumu ortada , ithal mallar ezer geçer... ) gerçekten finansal intihardır. En iyisi peşin peşin bu tesisleri enayi bulursak yabancılara satalım ...tüm hızıyla çöküşe sürükleniyoruz.

4.  Alıntı Originally Posted by riko66 Yazıyı Oku
    eli taşın altında olmayanların kar güdüsüyle doların gebermesini arzu etmesi gayet normaldir.

keşke vakti zamanında MB faiz silahını çekip doların abuk-sabuk hareketine engel olsaydı...

bu 3.5-3.6'lı fiyatlara piyasa alışmıştı ki yine ithalat coşmuştu...

şimdi bu ve beklentili daha aşağıdaki seviyelerdeki dolar kuru üretim yapan eli taşın altında olanlar için (tarımın hayvancılığın bazi sanayi dallarının durumu ortada , ithal mallar ezer geçer... ) gerçekten finansal intihardır. En iyisi peşin peşin bu tesisleri enayi bulursak yabancılara satalım ...tüm hızıyla çöküşe sürükleniyoruz.
    dudunun bana gönderdiği linki gönderiyorum sizin yazdıklarınıza %100 oturuyor, her ne kadar vaktiyle türkinvestte paramızı batırsada Nasrullah'ın bu sefer dedikleri doğru.

http://www.paraanaliz.com/2017/ekono...lginlik-15589/

5.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Doları önümüdeki 3 sene 3.1 da tutsun ben değil 100 baz puan 400 baz puanlık faiz indirimine de razıyım. Yani 3.1 kur için brüt %10 faize razıyım. Ama tcmb'nin buna gücü yetmiyor. İmalatçıya üreticiye stabil bir ortam yaratamıyor, kanunla kendisine verilmiş görev olan fiyat istikrarını koruyamıyor.
    3.10 u hükümette istemez tcmb de

3.25 ler ideal noktalardır.

2.8x - 2.9x lerden milyarca dolar geldi bu ülkeye, bunlar kur yükselince çıkamadı, şimdi usd/tl düşerse çıkabilme potansiyeli doğacak.

e mille tte alıştı zaten 3.50 3.60lara

o yüzden baktılarki dolar düşüyor faizi düşürürler doları 3.30 larda tutarlar, zaten sonrada notumuz artar fonlar da gelir o zaman işte dolar iyice düşebilir. plan bu olabilir.

eğer bu çeyrek iyi büyürsek ve 3. çeyrek %7,5 deniyor, yılı ortalama %6 - 6.5 bandında büyüme ile kaparsak, üzerine de 2. kgf yi çakarlarsa o zaman resim bambaşka şekile girer ve ratingimiz yükselir diye düşünüyorum 2018 de..

bu iyimser senaryo doları tekrar 3.0x ler seviyesine çekebilir..

ytd.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,668
    Reis halleder demistim ve bana kizmistiniz.
    Halletti mi halletmedi mi?
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

7.  Alıntı Originally Posted by powerpc Yazıyı Oku
    dudunun bana gönderdiği linki gönderiyorum sizin yazdıklarınıza %100 oturuyor, her ne kadar vaktiyle türkinvestte paramızı batırsada Nasrullah'ın bu sefer dedikleri doğru.

tek taraflı kaynak bakma seni yanıltabilir. dolar yükselecek diyorsun ve hep yükselecek diyen kişileri okuyorsun. tezini doğrulamak için kanıt arama tersine yanlışlamak için kanıt ara.ben bu yüzden çok zarar ettim 10 yılım boşa gitti.bence sevmesen de diğer konuşanları anlamaya çalış

8.  Alıntı Originally Posted by powerpc Yazıyı Oku

Yazının sonunu ilginç bitirmiş.

"Hasan dağı arpalıktır, eğer saban yürürse,

Her derede bir değirmen, eğer suyu gelirse,

Her köylüden bir tavuk, eğer köylü verirse,

Güzel gidiş bu gidiş, eğer sonu gelirse.. "

Sayfa 84/997 İlkİlk ... 3474828384858694134184584 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız