Sayfa 30/637 İlkİlk ... 2028293031324080130530 ... SonSon
Arama sonucu : 5090 madde; 233 - 240 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

  1. #233
    Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Yaş
    65
    Gönderi
    36,666
    Bu iki kriterden bana gore (30 yil yatirimcilik tecrubesi ile) en yuksek puan ile gecebilenler:
    1. Koc Gurubu
    2. Oyak Gurubu
    3. Sabanci Gurubu
    4. Is Gurubu
    Ben simdi tekrar dunyaya gelsem ve sifirdan simdi bir portfoy yapmaya kalksam bu guruplarin ilk ikisinden belki ilk ucunden secerdim hisselerimi.
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

  2. Sayın Dudu'ya katılıyorum. Sadece sıralamam farklı ve artık Sabancı yok benim için. Birinci sıra İş Grubu iki Koç bende.

    SM-G920F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

  3.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Bu iki kriterden bana gore (30 yil yatirimcilik tecrubesi ile) en yuksek puan ile gecebilenler:
    1. Koc Gurubu
    2. Oyak Gurubu
    3. Sabanci Gurubu
    4. Is Gurubu
    Ben simdi tekrar dunyaya gelsem ve sifirdan simdi bir portfoy yapmaya kalksam bu guruplarin ilk ikisinden belki ilk ucunden secerdim hisselerimi.
    Syg,
    Ben sabancilari portföyümden uzak tutuyorum.

    YTD
    YTD

  4.  Alıntı Originally Posted by pilavli Yazıyı Oku
    1995 yılından beri borsa endeksimizin enflasyondan arındırılmış grafiği (reel getiriyi gösteriyor, o açıdan önemli).
    Görülebileceği gibi uzun vadede yükselme falan yok, bir şeye benzemez.
    Kısaca endekse toptan yatırımı unutun, hisse bazında yatırım yapmalısınız yoksa bir yere varamazsınız. Ya da çok ustaca tepelerde satıp altlardan yerine koymalısınız.

    22 yıldır yerimizde sayıyoruz o zaman desenize.
    YTD

  5.  Alıntı Originally Posted by pilavli Yazıyı Oku
    1995 yılından beri borsa endeksimizin enflasyondan arındırılmış grafiği (reel getiriyi gösteriyor, o açıdan önemli).
    Görülebileceği gibi uzun vadede yükselme falan yok, bir şeye benzemez.
    Kısaca endekse toptan yatırımı unutun, hisse bazında yatırım yapmalısınız yoksa bir yere varamazsınız. Ya da çok ustaca tepelerde satıp altlardan yerine koymalısınız.
    Sayın Pilavlı,
    Bu lacivert ve turuncu çizgiler neyi ifade ediyor? Bu tabloyu nasıl okumamız lazım?

  6. Selam arkadaşlar ,

    Bireysel emekliliğin şartlarını çok bilmiyorum. Bir kaç bankanın sitesinde aylık 1000 tl olacak şekilde 20 yıllık bes hesaplama araçlarına giriş yaptım. 2 senaryo arasından yüksek olanında bile birikim hesabınızda devlet katkı payı dahil 385 bin tl oluyor.

    Bir kere sistemin bir kaç dezavantajı var

    1- %25'i ne zaman çıkarsan çık alamıyorsun
    2- Yaş itibariyle 30 yaşındaki bir çalışan 20 yılda bile %25 katkı payını alamıyor. 56 yaş alt limiti var.
    3- Ne kadar erken bes'e katılırsan o kadar çok kazancın olmuyor, aksine emekliliğe ne kadar uzaksan paran faiz karşısında o kadar eriyor.

    Dediğim gibi bes'in şartlarını çok iyi bilmiyorum. Fakat hesaplama araçlarında hesapladığım birikimler uzun vadede bana çok komik geldi.

    1000'tl yi her ay bankanıza vadeliye koysanız. Güncel faizlerden 20 yıl sonra banka hesabınızda 871 bin lira para oluyor.

    20 yıl gibi bir vadede bankada 871 bin lira bes'te 385 bin lira paranız oluyor. Bes'in daha iyi bir gelir getireceğini faizin ise daha düşük olduğu yıllar olduğunu farzetsek bile ben bes'in kesinlikle iyi bir yatırım aracı olduğunu düşünmüyorum.

    Bes elinde para tutamayan, birikim yapamayan insanlar için zorunluluk anlamında faydalı olabilir. Ancak kesinlikle sadece paranızı yastık altı yapmaktan iyi bir yatırım benim düşünceme göre.

    Saygılar...

  7. Sayın Cautionary,
    BES'ten sonraki konulara geçebilirmiyiz? Herkes görülerini bildirdi ve seçimini yaptı sanırım.
    Dön dolaş aynı şeyler söylenmeye başladığına göre, konu herkes için çok netleşmiş demek ki.

  8. Sayın creed345, bes konusu uzamasın istenilmiş doğru ama bunu görünce duramadım. Bireysel emekliliği bilmiyorum demişsiniz ama uygun olmadığı sonucuna varmışsınız.
    Bırakın ülkeyi dünyada, yatırdığınız 100 Tl'ye 25 tl ilave eden başka bir enstrüman biliyor musunuz acaba? Varsa buna hemen paramı yatırmak isterdim doğrusu. Bes üzerinde elde ettiğiniz bu 125 Tl'yi herhangi bir fona yatırabilirsiniz, mesela teknoloji fonlarına böylelikle nasdaq yükseldikçe para kazanırsınız, mesela geçmiş 5-6 seneye bakın bu fonlar kaça katlamış.
    Veya şartlara göre baktınız altın trende girdi altın fonuna, baktınız faizler düşecek tahvil fonuna gibi. Yani yatırımınızı yönetebilirsiniz.

    Bunun ismi emeklilik sistemi, elbette yaş sınırı olacak, erken çıkarsanız katılımı vermemesi de gayet doğal, birikim hesabı değil bu. Bankaların simülasyonu da tamamen varsayıma dayanır, nereden bilsin nasdaq 10 yıl sonra ne olur.

    Hele ki şirket katkılı olanları inanılmaz avantajlı. Birçok şirket çalışan katkısı kadar katılımda bulunuyor.

    Ha devlet zamanı gelir ödemez, katkıyı keser vs. diyene birşey diyemem güven meselesi. Benim uzun zamandır bes'im var ve tek pişmanlığım daha da öncesinde yaptırmamış olmak.

    Herkes kendini Buffet zannediyor, borsada şu kadar katına çıkarırım, sayın cautionary yazmış bana birisi enflasyon+5 garanti yatırım dese, paramın tamamını yatırırdım.

Sayfa 30/637 İlkİlk ... 2028293031324080130530 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

  • Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •