Sayfa 24/38 İlkİlk ... 14222324252634 ... SonSon
Arama sonucu : 298 madde; 185 - 192 arası.

Konu: Bireysel Emeklilik, Zorunlu Bes ve Emeklilik Yatırım Fonları

1. Sayın Winwin,
    Doğru yoldasınız BES'e devam. Hele devlet katkısı devam ettiği sürece kesin devam. Eğer birde bir şirkette çalılıyor ve şirket katkısı alıyorsanız ballı kaymak

Gelişmeleri takip edip gerektiğinde fon değişikliği yaparsanız o %15 dahada artar.

Hangi enstrüman düşüyorsa fonları ona geçiriyoruz, hangisi balon gibi yükseliyorsa ondan kaçıyoruz.

Kimseye sormayın. Kendiniz takip edin ve mutlaka fon değişikliği yapın gerektikçe.

Unutmayın BES uzun soluklu bir koşu, yüz metre kolusu değil.

Kendi parasını kendi çok iyi yöneten ve BES'ten çok daha fazla kazanan arkadaşlara saygımız sonsuz elbette bu arada.

SM-G920F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

2. Kesinlikle butcesini ve kaynağını yöneten farklı piyasa enstrumanlarinda değerlendiren ve karını, zararını kabullenen herkese saygım var lakin " kardesim BES te ne buluyorsun ne isin var bak şurada daha cok kazanırsın, busekilde yaparsan BES solda sıfır kalır " diyenlerinde maaşlı çalışan tasarruf yapma ihtimali mevcut guncel şartlar icerisinde cok zayıf olan ve uzun soluklu birikim yapmak isteyenlerede ayni saygiyi daha dogrusu en azindan empati gostermesi gerekir diye dusunuyorum...
    2015 nisan ayinda oldukca cuzzi bir miktarla basladim kredi kartina otomatik odeme talimati verdim ve her ay ekstremle birlikte oduyorum borcum varmis gibi... fon degisikligi yaptigim gun farkettimki ben uv hissede alsam ihyiyaclarim icin harcamis olsam yada benzeri durumlar suan kenarda birikmis param olmayacakti suan borsada kendime gore yuklu pozisyondayim tasidigim hisselerde beklentilerim var kenarda biriken ve artik bundan sonra onemli bir ivme yakalayabilecek miktarda biriken BES payim hem birikim hem yatirim hemde bi nevi borsadaki yatirimima gore sigorta görevi gorecegi kanisindayim..
    Gecen gun bir arkadasim zorunlu BES 'ten cikacagini soyledi biraz bahsettidip anlattigimda e baska türlü birikim yapamiyorum mantikliymis cevabini aldim gorusleri değişti ( arkadasim sermaye piyasalrind hicbir enstrumanda katilimci degil ve hic birikimi yok ayrica birikim ve tasarruf yapma gibi bir durumuda yok ve bu arkadasim gibi ulkede 100binlerce insanimiz mevcut)
    Sizinde soylediginiz gibi sn Ctugrul aslinda yapilmasi gereken basit sadece bazi piyasa dinamiklerini ve enstrumanlarini takip ☺

LG-D802TR cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

3. 👍

4. Hocam. Merhaba ilk defa fon değişikliği yapayım dedim çok kısıtlı allianz 6 adet değişiklik söz konusu. Bunlardan sizce ilerde hangisi ıyi olabilir tahmini. Birde seçenek için sigorta firma fonksiyonları nasıl artırılabilir. Teşekkür ederim

SM-A720F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

5.  Alıntı Originally Posted by winwin Yazıyı Oku
    Kesinlikle butcesini ve kaynağını yöneten farklı piyasa enstrumanlarinda değerlendiren ve karını, zararını kabullenen herkese saygım var lakin " kardesim BES te ne buluyorsun ne isin var bak şurada daha cok kazanırsın, busekilde yaparsan BES solda sıfır kalır " diyenlerinde maaşlı çalışan tasarruf yapma ihtimali mevcut guncel şartlar icerisinde cok zayıf olan ve uzun soluklu birikim yapmak isteyenlerede ayni saygiyi daha dogrusu en azindan empati gostermesi gerekir diye dusunuyorum...
    2015 nisan ayinda oldukca cuzzi bir miktarla basladim kredi kartina otomatik odeme talimati verdim ve her ay ekstremle birlikte oduyorum borcum varmis gibi... fon degisikligi yaptigim gun farkettimki ben uv hissede alsam ihyiyaclarim icin harcamis olsam yada benzeri durumlar suan kenarda birikmis param olmayacakti suan borsada kendime gore yuklu pozisyondayim tasidigim hisselerde beklentilerim var kenarda biriken ve artik bundan sonra onemli bir ivme yakalayabilecek miktarda biriken BES payim hem birikim hem yatirim hemde bi nevi borsadaki yatirimima gore sigorta görevi gorecegi kanisindayim..
    Gecen gun bir arkadasim zorunlu BES 'ten cikacagini soyledi biraz bahsettidip anlattigimda e baska türlü birikim yapamiyorum mantikliymis cevabini aldim gorusleri değişti ( arkadasim sermaye piyasalrind hicbir enstrumanda katilimci degil ve hic birikimi yok ayrica birikim ve tasarruf yapma gibi bir durumuda yok ve bu arkadasim gibi ulkede 100binlerce insanimiz mevcut)
    Sizinde soylediginiz gibi sn Ctugrul aslinda yapilmasi gereken basit sadece bazi piyasa dinamiklerini ve enstrumanlarini takip ☺

LG-D802TR cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    eywallah hocam haklısında şunu eleştirenlerde haklı değiller mi ?

Niçin paranı zorulu şekilde kestiklerinde biriktirebiliyorsun da kendi isteğinle biriktiremiyorsun ?

Bunu insan kendine sormazmı ? Sen dünyadaki en zeki varlıksın yani bir insansın Zekisin yani.

O halde ben para biriktiremiyorum o yüzden zorunlu kesilsin ozman biriktiririm demek yerine.

ben bu parayı zorunlu kesilmedende biriktirebilirim aklım var zekalıyım iradem gücüm var. İnsanı diğer varlıklardan üstün yapan şey akıl değilmi akıl ise irade zeka vb gibi şeyler değil mi ?

O halde problem ne ?

BUna rağmen 45 yaşa yakın ve üstü için besin uygun ve mantıklı bir seçenek oldugunu soyledk zaten.

Ancak daha genç yaştaki arkadaşlar nasıl olurda bes ile para biriktirir sorusuna cevaben.

ben kesılmezse para biriktiremem yanıtını alıyoruz. Yoksa birikmez harcarım diyoruz.

Burada konunun yaklaşımını felsefe boyutuyla tartısıyor ve konusuyoruz. Dolayısıyla sen bana hakaretmi ediyorsun zekasızmı diyorsun gibi cümlelere girip olayı kişiselleştirmeyelim. Amacımız bu işin felsefi boyuttan değerlendirilmesi. Benimde babamın 2 adet BES hesabı var dolayısıyla kendi babama veya başkalarına zekasız diyecek saygısızlıkta bir insan değilim bunu bilin oyle tartısalım.

Mesela bir maymuna 10 gün boyunca sadece 1 bardak su verileceğini anlatmış olsan ve 1. gun suyu verdiğinde bütün suyu ilk günden bitirdiğini görürsün. Bir insana aynı deneyi yaptıgında her gun birer yudum içerek 10 gune yaydıgını görürsün. BUda kabaca zekayı tanımlar.

Dolayısıyla bes karşıtlarının anlam veremedikleri olay biraz da bu bahaneye sıgınılması nasıl olurda para biriktiremezsin. aldıgın para aynı ihtiyacın olan para belli bu paraya ihtiyacın olmadıgı belli o halde o parayı git hesabında yada ensturumanında koy. zorunlu olmadıgı zaman harcıyorum bir insan için saçma bir cevap değil mi.

İşe felsefi boyuttan değerlendirirmisiniz. Şu videoyuda izleyiniz.

Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

6. Amcamın kızı, önümüzdeki Aralık ayında BES te hem 10 yılını hemde 56 yaşını tamamlayacak.
    Ocak 2018 de (1 777,50 x 12 = 21 330) 21 330 TL yatırdığında, devlet katkısı 5 332,50 TL hesabına geçecek...
    Buraya kadar güzel....
    Amcamın kızı Şubat 2018 de, sistemden çıkmak istediği zaman bu 5 332,50 TL yi de hak edebilecek mi?
    Şimdiden teşekkürler.

“Sen bilmezsin. O bilmez. Hiç kimse bilmez, bilemez. Hatta ben bile. Bir tek paşa gönlüm bilir.”
    Aşık Veysel Şatıroğlu

7. Erhan bey,
    Bu tartışmayı sadece felsefe üzerinden yürütmek sizce yeterlimi? Örneğin psikoloji işşn içine hiç girmezmi?

Ayrıca cidden böyle tartışmanın bu platformda herkes tarafından kabul görecek tek bir sonuçla biteceğine inanıyormusunuz?

Ben hiç ihtimal vermiyorum da!

8. Sn. Ctugrul hocam sigorta firma değişikliği ve fon dağılımı için düşünceleriniz nelerdir.?

SM-A720F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Sayfa 24/38 İlkİlk ... 14222324252634 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •