Merhabalar kıymetli dostlar.Herkese iyi haftasonları diliyorum.

Öncelikle bahsettiğim kitap Borsa'da tek başına kitabıdır.Bu işle uğraşan çoğu insanın okuduğuna inandığım bir kitap bu.Bugün size burada sormak istediğim soru, kitaptan alıntı yapacağım formül hakkında

"Önemli olan, mal varlıklarının hisse başına düşen değerlerinin, hisselerin borsa fiyatını aştığı durumları bulmaktır. Bu durumlarda asıl değeri çok yüksek olan hisseleri yok fiyatına alabilirsiniz. Ben bunu sayısız defalar gerçekleştirdim."

"Bir yayın şirketinin çalışanları, şirketin tüm mal varlığını hisse sayısına böldüklerinde 70$ ediyordu, ama hisselerin değerleri 32$ dı. Hemen çalışanlar hisselere bastılar paralarını ve Wall Street'in olayı kavramasını beklediler. Ve kısa sürede önce 43$, daha sonrasında ise 97$ fiyatını gördü hisseler."
Özet olarak söylemek istediği Şirketin Tüm Mal Varlığı / Hisse Sayısı

Çok sayıda araştırma yapmama ve farklı şekillerde aratmama rağmen(İngilizce,Türkçe) bu konu hakkında herhangi bir yorum veya dayanak bulamadım.Bu konu hakkında bilgisi olan birileri var mıdır ? Bu formülün BİST'te işleyiş oranı nedir? veyahut bu sorudan önce bu formül sizce doğru bir formül müdür ?


Bilgili ve deneyimli arkadaşlar cevaplarsa çok sevinirim.