Alıntı Originally Posted by DRİZM Yazıyı Oku
BANA GÖRE ; arkadaşlar teknik analiz ve VİOB TECRÜBELERİYLE repaint konusunda bilgi sahibiler, bu bilgilerini TEMEL ANALİZ FORMÜLLERİNE DE uygulamaya çalışıyorlar. Ama burada olay farklı diye düşünüyorum :

Öncelikle TEMETTÜ TARZI YATIRIMCILIK çok ünlü ve taraftarı çok, zaten arandığında hisse.nette birçok başlığa konu olmuş durumda. Biz formül tarzını UYGULAMASAK TA BU YÖNTEM UZUN VADEDE KAZANÇLI ki birçok insan tarafından zaten kullanılıyor. Biz sadece 3 ayda 1 kez TV EN YÜKSEK OLANLARI SEÇEREK,yıllarca aynı hisseleri tutmaktan farklı bir yol öneriyoruz. Ama FORMÜL HİÇBİR İŞE YARAMASA BİLE TEMETTÜ YATIRIMI YAPMIŞ GİBİ BİR GETİRİ SAĞLAYACAĞIZ.

AMA BİR DE İŞE YARARSAAAA.....
DRİZM hocam,

Siz programın sonuçlarını yayınladıktan sonra, sonuçları doğrulayabilmek için yada en azından temettü verimi üzerinden yapılan 5'li ve 10'lu portföylerin alfa üretip üretmediklerine dair bir sonuca varmak için biraz araştırma yaptım. Bu başlıkta da araştırmalarımda ulaştığım bağlantıları paylaştım. Gerek temettü veriminin yüksek olduğu hisseler arasından seçilen, gerekse sadece düzenli temettü ödeyen hisselerden oluşan endeks yada portföylerde, seçildikleri endeksi orta-uzun vadede katladıkları görülüyor.

2005 tarihinde, o yıl en yüksek temettü veren 10 hisse alınıp bu zamana kadar hiç satılmadan tutulsaydı dahi, verdiği bedelsiz, temettü ve primler ile en azından programın performansının 1/3 yada yarısını elde ederdi.

Dediğiniz gibi, formül hiç artı değer katmasa bile temettü yatırımı yapmış olunuyor.