UZUN zamandır buraya yazmamıştım,
Öncelikle
"
http://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=4804
"
forumumdaki 162. mesaj ve devamını ve mümkünse bu başlığı baştan zaman ayırıp okumanız size çok özellik katacaktır
####
faizler DOLAR artarsa artar neden derseniz
DOLAR artınca bizim YABANCI finansman maliyetlerimiz yükseliyor###
PETROL 63DOLAR ı zorlarken Amerikanın artık faizi bir defada %0,5 veya %1 arttırması kaçınılmaz oldu
bize FAYDALI MI
zararlı mı tartışılır
zararları BÜYÜMEMİZ ARTAN maliyetler DOLAYISI ile DÜŞECEKTİR
İŞ kurma büyütme oranları düşer DOLARdaki aşırı fırlama BANKALARI kredileri geri çağırmaya bile itebilir
böylece İŞSİZLİK TAVANLARA vurur çünkü insanımız artık KÖYÜNDEN uzak gidip SIĞINACAK kimsesi yok bu çok büyük bir açık
hayvancılık artık köylü işi değil zenginlerin HOBİ si olmuş durumda tandığım ne kadar aşırı zengin varsa şuan tarım toprak ile hobi olarak uğraşıyor dünyayı verseniz gübreyi eline aldıramayacağınız insanlar hobi olarak çamurun içine yatıyor.
###
Bu arada petrol fiyatları 30 dolar a düşmüşken bizde düşmeyen BENZİN-motorin fiyatları şimdi PETROL varili 100 DOLAR olunca ne olacak
1 litre benzin =8tl
###
DOLAR umarım mart nisan da 4,61 tl tavanını hemen aşmaz olurda aşarsa HARCAMALAR düşer şirket karları düşer
bankalarda DÖVİZİ olanlar dövizleri çekmeye başlamazsa bankalar bunu koz olarak kullanıp
DÖVİZİ bizlerin aleyhine kullanır.
###
umarım çok derinleşmez tahminlerimi AŞMASI diğer forumdaki çizdiğim grafikleri vs..
çok derin bir kriz demektir
bizler SHORT yaptıkça adamlar bizleri AÇIK pozisyona düşürüp patlatmak için zararına aldıkça aldılar
SON ve kusursuz fırtına geliyor
SAVAŞ ihtimali ni söylemek bile istemiyorum
ALTIN daima 2024 yılına kadar en iyi kazandıran yatırım olacak
benim tahminim DOLAR ons olarak 2300 ile 2600 dolar civarında olacak
2600 geçilir mi tabii ki ama çok değil maksimum %10
Yer İmleri