Alıntı Originally Posted by temettü emeklisi Yazıyı Oku
Herkese selamlar!

Stratejim yok, amacım maaşım kadar pasif gelir elde etmek. Bunun için de kârını ve mümkünse temettülerini düzenli olarak arttıran şirketlere ortak olmak ve belli kriterler bozulmadıkça satmamak.

Uzun vade yatırım yapan biri mutlaka ülkesine güvenmek zorunda. Yoksa (bence) ne tür bir portföy oluşturursa oluştursun, içine ne koyarsa koysun başarılı olamaz. Manyak derecede iyimser olmak gerekiyor. Bu kadar iyimser olan birinin de hisse senedinden başka alternatifi yoktur diye düşünüyorum.

Son zamanlarda aklıma gelen bir başka konu da bu altın tahvili muhabbeti. Altın yıllardır değer saklama aracı olarak kullanılmış. Tüccarlar, tefeciler, işçiler, memurlar onunla gerçekten para kazanmışlar. Şimdiki kağıt para, enflasyon vs derdi çok. altı ayda bir %1.2 kupon ödemeli, yıllık %2.4 eder. TL olarak hesaplarsak 50 000 TL gideri olan biri (50 000%2.4)*100= 2,083,000 TL'lik altın alıp devlete verirse, hem kupon ödemelerinden geçinmiş olur, hem de teorik olarak parası hiç değer kaybetmez.

Bileşik faizden yararlanmak isterseniz de bu süreyi kısaltabilirsiniz

Bilmem buna ne dersiniz.

Saygılar.
Altın tahvili güzel düşünülmüş bir enstrüman..iyi niyetli, ama sistem dışında kalmak isteyenler daha ağırlıkla tercih ediyor...100 milyar dolar bir yastık altı tahmini var...1 milyar dolar bile gelse fena sayılmaz.

Benim altınım BES te...elimde ya da kasamda tutsaydım, bu tahvilden alabilirdim...sonuçta kısa vade ihtiyaç duyulmayacak bir para olduğu için yıllık %2,5 ilave nema, uzun vadede çok güzel bir getiri demek..altının değerini koruduğu ya da portföyü sigorta ettiği düşünülürse, %2,5 reel kazanç olarak düşünülebilir.

%2,5 reel kazanç uzun vadede büyük bir getiri demek....yatık altı, kasa vs baş ucunda tutulan altınlar için tavsiye ederim bu yatırımı...ha ülke batar, kaos olur, bankalar bu parayı ödeyemez diyen olursa, %0,1 de olsa böyle bir ihtimal var, bir kısmı yastık altında tutulmaya devam edilebilir....Kazancınızda kaçak, uzulsüzlük vs yoksa altınları sitem içine sokmanın fazla bir riski yok bence.