Alıntı Originally Posted by Eren8002 Yazıyı Oku
Şehir hayatını görmüş çalışma hayatının koşuşturmasından sıkılmış beton yığınlarının arasında bunalmış kişiler huzuru toprakta ve tarımda arıyor.Benim bir ayağım bursada bir ayağım köyde.Köyde üretmeye çalışanların ise artık topraktan ürettikleri üründen hiç bir ümidi yok hatta suan köylerin %50sinden fazlası üretim yapmıyor.Ya emekli maasiyla yaşamına devam ediyor yada sehirlere göç edip hafta sonu köye gelip yazlık kışlık şeklinde yaşıyor.Inanın 50-60 ağacla hayat devam etmiyor.Ürün her sene aynı rekolteyi cikartmiyor hatta hava sartlarindan dolayi hiç olmadığı yillar oluyor peki o yıl giderlerinizi nasil karşılayacaksınız.Ya traktörünüzü satacaksaniz yada bankaya borcunuz varsa araziniz elinizden gidecek.Yıllardir enflasyonu baskılamak için tarım ürünlerinin üzerinde baskı var ve bunun sonu facia olacak.En son örneği et fiyatlari.Mazota yeme işçiliğe zam gelirken et ithal edilerek et fiyatları aşağı çekildi.Peki besici 23-24 tl ye mal ettiği hayvanı 25-26 tl ye satarsa bir hayvandan 200-300 tl kar etmek için bu işi yaparmı.Bir hayvandan en az 2000-3000 tl arasi kar etmesi lazımki o bokun içine girdiğine sabahın ayazında kalkıp hayvanlara baktığına değsin.Yıllardir teşviklerin büyük üreticilere verilerek küçük aile işletmelirinin sistem dışı bırakılmasıninda etkisi büyük.Yazdıklarımdan bu işleri kessinlikle yapmayın anlamı cıkmasın.Üretmek zorundayız ne olursa olsun topraklarımızı değerlendirmek hatta çocuklarımizida bu konuda eğitmeliyiz.Ama kulaktan dolma bilgilerle değil bir hevesle değil gerçekçi olmaliyiź.

SM-J710FQ cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
tarım ve hayvancılık la geçinilir...ama bu ülkedeki tarım hayvancılık politikalarıyla bir güzel batarsın..bu nedenle para kazanmak için değil, huzur için uğraşmak lazım bu işlerle...para gelirse şükür dersin, gelmezse zaten bir beklentim yoktu dersin....para derdine düşersen, huzur ararken huzursuz olursun!!