Alıntı Originally Posted by oguzvortex19 Yazıyı Oku
Sn. Cautionary

Döviz tutmak yerine daha az capital ile döviz vadeli yapıp kalan parayı değerlendirmek istiyorumda döviz vadeli de en yakın vade mi en son vade m alınır ?

Mesela 12/18 vade 4,16 dan işlem görüyor ben bunu bugun alsam ve dolar 3,80 den 4e gitse yıl sonuna dogru yaklaşırken.
4,16daki vadeli, 4,5a doğrumu yol alır? Yoksa 4 e doğru yakınsayarak bana zarar mı yazdırır?

Herzaman yakın vade gitmek mi mantıklı?


hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Ben de öyle yapıyorum zaten...Vadeli döviz piyasasında alım yapıyorum. Mesela 100.000 tl lik bir dolar bulundurmak istiyorsam portföyde, 100 bin bağlamıyorum, 5-6 bin tl bağlıyorum...kalan kısım da likit fonda bekliyor.

Ben strateji olarak en likit vadede poz açıyorum....çok ileriye dönük vadelerde, alım satım az olduğu için pozisyon kapamak istediğinde likidite sorunu olabiliyor...çift aylar, genelde en aktif vadeler oluyor...mesela şu an mart ve nisan vade en yakın vadeler, nisan vadede daha fazla pozisyon var.

ama önemli bir uyarı yapayım...buralarda işlem yapmak için biraz deneyim gerekir....işlem yapmaya başlarken bir kaç ay 1 kontrat ile işlem yapın, kar zarar hesabı, risk vs piyasayı öğrenin...yoksa yanlış vadede pozisyon açmak, alım yerine satım yapmak vs gibi iş kazaları ile karşılaşabilirsiniz.

Son olarak..döviz ileri vade fiyatlaması tamamen spot fiyat+faiz farkı şeklinde oluşuyor...bu fiyatlama çok az sapar...vade yaklaştıkça faiz farkı azalacağı için zamanla makas kapanır ve spotla vadeli aynı fiyata gelir vade sonunda.