Sayfa 421/637 İlkİlk ... 321371411419420421422423431471521 ... SonSon
Arama sonucu : 5090 madde; 3,361 - 3,368 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

Alıntı Originally Posted by mehmetim123 Yazıyı Oku
    10 yıl önce 6 Mart 2008 tarihinden Tüpraş Toaso Türk traktör otkar Ford oto Arçelik bunlardan
    10'ar bin liralık alım yaptığımızı farzedelim bugünkü ortalama portföy değeri 1648000 olacaktir. Bu miktarın 1123000 u temettü şeklinde bize verilecektir

.(Örneğin 10 bin TLik Tüpraş bugün için 416.458 yada 10 bin lik arçelik bugün 80.110 tl değerinde olacaktı )

eğer o tarihte dolar almış olsaydık doların değeri 189 bin lira olacaktı.

Hesaplama min doğru olduğunu farz edip " boşuna mi kasiyoruz " sormadan edemiyorum güvenilir hisse olduktan sonra hertürlü kazanıyor sun ?

Siz ne dersiniz ?

[device_name] cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    E geçmişe baktınız kafaya göre 5 hisse seçtiniz,böyle oldu sıkıntı yok dediniz ha ,ne güzel ne kolay )))))))E aynı hesabı akbank,garanti,yapı kredi,işbank için yapın bir de.Sanırım sizce de bu kağıtlar güvenilirdir.Ha bankalar gitmedi ki neden onlardan seçtin ,derseniz o tarihte bankaların zayıf performans göstereceğini ben nerden bilecektim.Borsa sonsuz bir şimdidir.Retrospektif bakış açıları yanıltıcıdır.Saygılar.

2.  Alıntı Originally Posted by mehmetim123 Yazıyı Oku
    10 yıl önce 6 Mart 2008 tarihinden Tüpraş Toaso Türk traktör otkar Ford oto Arçelik bunlardan
    10'ar bin liralık alım yaptığımızı farzedelim bugünkü ortalama portföy değeri 1648000 olacaktir. Bu miktarın 1123000 u temettü şeklinde bize verilecektir

.(Örneğin 10 bin TLik Tüpraş bugün için 416.458 yada 10 bin lik arçelik bugün 80.110 tl değerinde olacaktı )

Hesaplama min doğru olduğunu farz edip " boşuna mi kasiyoruz " sormadan edemiyorum güvenilir hisse olduktan sonra hertürlü kazanıyor sun ?

Siz ne dersiniz ?

aynı işlemi 2004-2009 veya 1999-2002 için yaparsanız muhtemelen baya farklı bir sonuç göreceksiniz.

3.  Alıntı Originally Posted by mehmetim123 Yazıyı Oku

Siz ne dersiniz ?

Bu tür sıradışı dönemlere bakmak, hayal aleminde yaşamanıza sebep olabilir...2008 de dediğiniz dönemlerde hisse almak bir yere, millet korkudan altına yapıyordu...tüm dünya finansal kriz ile sarsılırken, dow bir günde %10 düşüyordu, bizim borsada bir sürü u-30 kağıdı kaç kez taban oldu.

Bence bunları unutun...bunlar mazide kaldı...dahası, son 10 sene 10-15-20 kat artan pek çok temettü hissesi var...bunları da unutun, bu devirde geride kaldı...artık al-yat..her yıl portföy 2 ye katlansın...yok böyle bir dünya artık.

4. Bakın bu forumdaki uzun vadeci hemen herkes Halil Buhur u tanır...bence de bazı eksi yönleri var stratejilerinin, ama uzun vade işinin öncülerinden olduğunu herkes kabul eder.

Geçtiğimiz yıllarda şu kadar arttı model portföy diyor...ama takibinindeki 25 hissenin son iki yıl getirisi ancak u-100 kadar..geçen yıl u-100 den bile az kazandırmış galiba.

Bunu eleştiri olarak yazmıyorum..Bu işin öncülerinden biri bile, endeksi yenemiyor son iki senede...Yani temettücü, uzun vadeci arkadaşlar; artık endeksi yenmek bile başarı...endeks getiri+%10 büyük başarı bence.

5.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Bakın bu forumdaki uzun vadeci hemen herkes Halil Buhur u tanır...bence de bazı eksi yönleri var stratejilerinin, ama uzun vade işinin öncülerinden olduğunu herkes kabul eder.

Geçtiğimiz yıllarda şu kadar arttı model portföy diyor...ama takibinindeki 25 hissenin son iki yıl getirisi ancak u-100 kadar..geçen yıl u-100 den bile az kazandırmış galiba.

Bunu eleştiri olarak yazmıyorum..Bu işin öncülerinden biri bile, endeksi yenemiyor son iki senede...Yani temettücü, uzun vadeci arkadaşlar; artık endeksi yenmek bile başarı...endeks getiri+%10 büyük başarı bence.
    Kaldı ki "al,unut" da değil, sürekli bilanço veya 3 aylık dönemlerde liste de güncelleniyor. Bu arada kendisini şahsen tanımasam da saygı duyarım ve çok değerli biri olduğunu düşünürüm.

Yani kısaca, çok zor iş ama yine de daha fazlası için uğraşıyoruz. Gerçek özgürlüğe kavuşmak için....

6.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Bakın bu forumdaki uzun vadeci hemen herkes tanır...bence de bazı eksi yönleri var stratejilerinin, ama uzun vade işinin öncülerinden olduğunu herkes kabul eder.

Efficient market hypothesis(Efektif piyasalar hipotezi) altında düşünürsek düzenli bir şekilde uzun süre marketi yenmek imkansız.

Öte yandan endeksten düzenli olarak 10% fazla getirmek büyük başarıdan da büyük bir başarı.

Amerika'da S&P500'den düzenli olarak 10% fazla getirmek Warren Buffet klasmanında bir isim olmak demek.

Bu durumda karşımıza çıkan iki soru var;

- Peki market portfolyo dediğimiz şey endeks midir? Hayır.

- TR piyasası ABD kadar efficient(efektif) mıdır? Hayır.

Ama yine de endeksten düzenli olarak 10% fazla getirmek çok büyük başarı. Ben son yaşanan ralliden sonra kendimde dahil özellikle yeni giriş yapan büyük çoğunlukta fazladan bir özgüven ve hayalcilik olduğunu düşünüyorum.

Saygılar.
    Son düzenleme : Miriel; 06-03-2018 saat: 16:38.

7.  Alıntı Originally Posted by Miriel Yazıyı Oku
    Efficient market hypothesis(Efektif piyasalar hipotezi) altında düşünürsek düzenli bir şekilde uzun süre marketi yenmek imkansız.

Öte yandan endeksten düzenli olarak 10% fazla getirmek büyük başarıdan da büyük bir başarı.

Amerika'da S&P500'den düzenli olarak 10% fazla getirmek Warren Buffet klasmanında bir isim olmak demek.

Bu durumda karşımıza çıkan iki soru var;

- Peki market portfolyo dediğimiz şey endeks midir? Hayır.

- TR piyasası ABD kadar efficient(efektif) mıdır? Hayır.

Ama yine de endeksten düzenli olarak 10% fazla getirmek çok büyük başarı. Ben son yaşanan ralliden sonra kendimde dahil özellikle yeni giriş yapan büyük çoğunlukta fazladan bir özgüven ve hayalcilik olduğunu düşünüyorum.

Saygılar.
    eh ben de böyle düşünüyorum..özellikle son cümlen, benim de zaman zaman anlatmaya çalıştığım şey...hani 1-2 yıl neyse de, 5-10 yıl gibi uzun süre endeksi %10 yenmek büyük başarı...mesela geçen yıl endeks %40 kazandı, arkadaşın portföyü %70 arttı...diyor ki ne %10, ben %30 yendim endeksi, biraz daha geliştirsem kendimi %100 yenerim belki de...bilmiyor ki belki de acemi şansı ile, riski bol bir portföyle bu kadar yenmiş endeksi...endeks bu sene %10 düşsse, değil yenmek, belki de kendi portföyü %30 düşecek.

özetle 5-10 yıl ortalama endeks+%10 getiri büyük başarı...senin gibi bazı arkadaşlar endeks+%5 e bile büyük başarı diyebilir...itiraz etmem...ama henüz dünyanın pek farkında olmayan, ya da aldığı riskin ne olduğunu bilmeyen pek çok kişi +%10 getiriyi bile beğenmeyebiliyor...+%20-30 olmalı diyor.

8.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    eh ben de böyle düşünüyorum..özellikle son cümlen, benim de zaman zaman anlatmaya çalıştığım şey...hani 1-2 yıl neyse de, 5-10 yıl gibi uzun süre endeksi %10 yenmek büyük başarı...mesela geçen yıl endeks %40 kazandı, arkadaşın portföyü %70 arttı...diyor ki ne %10, ben %30 yendim endeksi, biraz daha geliştirsem kendimi %100 yenerim belki de...bilmiyor ki belki de acemi şansı ile, riski bol bir portföyle bu kadar yenmiş endeksi...endeks bu sene %10 düşsse, değil yenmek, belki de kendi portföyü %30 düşecek.

özetle 5-10 yıl ortalama endeks+%10 getiri büyük başarı...senin gibi bazı arkadaşlar endeks+%5 e bile büyük başarı diyebilir...itiraz etmem...ama henüz dünyanın pek farkında olmayan, ya da aldığı riskin ne olduğunu bilmeyen pek çok kişi +%10 getiriyi bile beğenmeyebiliyor...+%20-30 olmalı diyor.
    İlk paragraf kesinlikle çok önemli.. Endeksin riskine ek olarak ne kadar risk aldın ve bunun sonucunda ne kadar getiri elde ettin? Kısaca portföyünün Sharpe Ratio'su ne durumda? Endeks düşerken ne olacak? Yapılan şey sürdülebilir mi, yoksa şans mı?

Bunları diyorum ancak öte yandan hala doğru hisse seçimi sonrası temettü yatırımcılığı stratejisinin izlenmesi bana en makul yol geliyor(tavsiye içermemektedir, isteyen temettü yatırımcılığı isteyen algoritmik işlemler isteyen de al-sat yapsın) ancak gerçekçi olunmalı. Umarım bu yüksek beklentiler hayal kırıklığına ve daha farklı şeylere yol açmaz.

"Yatırım tavsiyesi içermemektedir."
    Son düzenleme : Miriel; 06-03-2018 saat: 17:18.

Sayfa 421/637 İlkİlk ... 321371411419420421422423431471521 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •