eskiler insanların bozuk zihniyetini özlü sözlerle dile getirmişler peki ne demişler KOMŞUNUN TAVUĞU, KOMŞUYA KAZ GÖRÜNÜR..

irdelediğimiz de esasen komşularının canlı hayvanlarının tavuk olduğu rahatlıkla görülebiliyor. fakat zihniyet bozukluğu komşunun tavuğunu komşuya "kaz" görünmesini sağlıyor..

bunu imar bankası faiz olayına yorumlarsak şöyle bir durum ortaya çıkıyor; İMAR BANKASININ VERDĞİ FAİZ İLE ESASEN BAŞKA BANKALARIN (küçük bankalar diyeyim) verdiği faiz arasında fark yok.. ama yaratılan algı ve zihniyet bozukluğu yüzünden imar bankasının verdiği faiz yüksek bulunuyor ve düşmanlık duyulmaya başlıyor.

tabi böyle bir durumda "düşmanlık geliştirdiğinizde" sağlıklı düşünemez hesap yapmazsınız.. kaybettiklerini değil sadece kazandıklarını görürsünüz. ve kendiniz ondan fazla bile kazansanız hep onun fazla kazandığını düşünür ölsünler, gebersinler, beter olsunlar dersiniz.

faiz için şunu söylemem bile her türlü fikri yerle bir eder.. FAİZ FAZLAYSA DEVLET İMAR BANKASI TASARRUF SAHİBİ İÇİN ŞU ANKİ TEKNOLOJİ İLE 1 SAATTE ÇÖZÜLEBİLECEK BİR YAZILIM HAZARLAR..

HER TASARRUF SAHİBİ İÇİN GİRİLER VERİLER IŞIĞINDA BAŞKA BANKALARDA ELDE EDİLEN FAİZ KADAR FAİZ HESAPLANIR VE TASARRUF SAHİPLERİNE ÖDENİR Dİ..(geçmiş zaman)

BUNA İNANIN HİÇ BİR TASARRUF SAHİBİ İTİRAZ ETMEZDİ. (ZATEN BUNU SİZDE BİLİYORSUNUZ) O DÖNEM BAŞKA BANKALARDA DA FAİZLER AKIL ALMAZ SEVİYEDE YÜKSEKTİ.. TABİ BİRDE İNSANLARI EN ÇOK HELAK EDEN ZAMAN SORUNU VAR..

YANİ DEVLET SADECE ANAPARANIN 2/3 ÜNÜ GASP ETMEDİ MEVDUATLARDA 3 YIL, HAZİNE KAĞITLARINDA 5 YIL GİBİ BİR ZAMAN HAKSIZ-HUKUKSUZ ZORLA HAYATİ BİRİKİMLERİ ALIKOYDU..

bu dönemde yaşananlar, (sıradan insanların yaşadıkları) kimse tarafından bilinmiyor bizim gibi olaya yakın olanlar bir nebze tabi ki biliyor.

özlü söze geri dönersek sevgili barış manço özlü söze şöyle devam ediyor..

KAZ GELEN YERE TAVUĞU ESİRGEMEZSEN.. BU KAFAYLA BİR BALTAYA SAP OLAMASIN AMA, GÜN GELİR SAPIN UCUNA OLURSUN

KAZMA...

hayırlı pazarlar....