Alıntı Originally Posted by riko66 Yazıyı Oku
Maliye bakanlığının biribirinden uyanık Bürokratlarından benim beklediğim hareket ; KDV iadesi işi başka bir yüzyıla kaldı...

Bizim uyanık maliyeciler İhracattan;ziraatçiden ,Sanayiden adeta NEFRET eder...

Çünkü Tahsil edilmiş ,yani kasaya girmiş vergilerin İADESİ söz konudur...Maddi teşvikler aman aman ...

Ben duyuyorum teperdeki Maliye Bürokratı bağıryor ,Ne ulan İade mi çıktı , adam iadesini mi istiyor , Gönderin 2 eleman P... görsün anyayı konyayı ... siz de duyuyormusunuz...

Maliyeci İthalatı çok sever , çünkü tıkır tıkır gümrük vergisi ,stopaj ,KDV,ÖTV ,cart curt fonu....gelsin paracıklar kasaya
KDV 'isyanı' büyüyor

Şirketlerin 70 milyar liraya ulaşan KDV iadesi alacağına çözüm getiren düzenlemenin torba yasadan çıkarılması hayal kırıklığı yarattı. İş dünyası temsilcileri yanlışlıktan dönülmesini istiyor.

Katma Değer Vergisi (KDV) Kanunu’nda değişiklikler içeren ‘Torba Yasa Tasarısı' geçtiğimiz günlerde TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi ve Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Ancak bu tasarı içinde yer alan ve düzenlemeye “KDV Reformu” niteliğini kazandıran “devreden KDV”nin iadesiyle ilgili hüküm, Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edilmesine rağmen Meclis Genel Kurulu’nda tasarıdan çıkarıldı. Böylece 2018 sonu tahminlerine göre 70 milyar lirası özel sektörün olmak üzere 167 milyar liralık devreden KDV alacağının iadesinin çıkmaza girmesi iş dünyasını endişelendirdi.

https://www.dunya.com/ekonomi/kdv-is...-haberi-410419