Sayfa 257/1023 İlkİlk ... 157207247255256257258259267307357757 ... SonSon
Arama sonucu : 8183 madde; 2,049 - 2,056 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1.  Alıntı Originally Posted by colkutupayısı Yazıyı Oku
    OHAL i neden kaldırmadıklarını çözebildiniz mi? OHAL i kaldıramıyorlar çünkü OHAL nedeniyle İflas açıklama yasak. Bunun gibi onlarca holding belkide İflas açıklamak istiyor. OHAL Kalktığı an zincirleme iflas açıklamaları gelebilir diye OHAL i uzattıkça uzatıyor olabilirler. Geçen aylarda Başbakan bir röportajında OHAL dışında da İFLAS açıklama durumunu ortadan kaldıracak bir yasal düzenleme üzerinde çalıştıklarını ifade etmişti. Ben o zaman şüphelenmemiştim. Bu gibi büyük şirketlerin borç yapılandırmaları çoğalırsa yabancı Türkiye deki yatırımlarını azaltabilir veya tamamen çekebilir. Başka büyük gruplarda Bankalarla borç yapılandırmasına girmeye kalkarsa bunlar ekonomide büyük bir çöküntünün ayak sesleri olabileceği kanısı güçlendirir.
    İflas açıklamak / iflas etmek hiçbir zaman yasaklanmadı.Zaten pratikte böyle bir şey mümkün değil. İflas erteleme yasaklandı. Yani durum tam tersi. OHAL diyor ki iflas erteleme aşamasındaysan ya direk iflas et ya da iflas erteleme ile sanan tanınan avantajlardan yararlanma firmanı kendi imkanlarınla kurtar.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Gayrimenkul teminatlarının özellikle döviz kredileri için tehlike yarattığını ben de geçmişte forumda dile getirmiştim. Ancak bankalar belirli bir orana kadar dayanabilecek düzeyde. Son yıllarda verdikleri kredilerde de teminat konusuna daha dikkatli yaklaşıyorlar. Ben tabii burada özel bankalardan bahsediyorum. Kamu bankaları için bir şey diyemem.

Burada çok iyimser olduğum izlenimi oluşmasın sadece bankaların direnç seviyelerinin bugünler için özellikle arttırıldığını düşünüyorum. Ancak tabii bunun da bir sınırı var. Bu sınır aşılır ve geri dönmeyen krediler genele yayılırsa ben de tamamen aynı fikirdeyim.
    Kısacası bunlara en baştana beri hiç güvenmedim iş iyice moka sardıktan sonrada asla güvenmem. Yaptıkları herşey olmaz şeylerdi o nedenle o olmaz bu olmaz demek çok inandırıcı gelmiyor bana.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    Bankaların enkazının kalacağını düşünmüyorum. Zira bankaların da kendi piyasa değerleri var. Devlet bankayı başkasına satar bu parayla da geri dönmeyen kredileri öder. Bankaların sahipleri değişir kısaca. Bunu daha önceki krizlerde TMSF aracılığıyla yapmadı mı? Bu sefer engel ne hmmmm engel acaba bankaların yakın bir geçmişte yabancı sermayeye büyük meblağlara satılması olabilir mi. Hmmmm yabancı sermaye yeni aldığı bankaya devlet çökerse dur bakalım kardeş o kadar uzun boylu da değil der mi der se ne olur işte orasını tam çözemedim......��
    Peki ya alım satım değerleri?

Oyak, Zorlu, Şahenk, hatta yeğen Demirel vs kaça aldılar krizde o bankaları?

Enkaz fiyatına değil mi?

Kendi gitti adı kaldı yadigar misali...

4.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    İflas açıklamak / iflas etmek hiçbir zaman yasaklanmadı.Zaten pratikte böyle bir şey mümkün değil. İflas erteleme yasaklandı. Yani durum tam tersi. OHAL diyor ki iflas erteleme aşamasındaysan ya direk iflas et ya da iflas erteleme ile sanan tanınan avantajlardan yararlanma firmanı kendi imkanlarınla kurtar.
    İflas Erteleme Zaten İflas ın ilk aşaması. Şirketler iflas edeceklersede erteleme açıp iflası hakim kararına bırakırlar. Bu arada can çekişirken de ölü inekten süt sağmaya devam ederler.

5.  Alıntı Originally Posted by BORA YAŞAR Yazıyı Oku
    Peki ya alım satım değerleri?

Oyak, Zorlu, Şahenk, hatta yeğen Demirel vs kaça aldılar krizde o bankaları?

Enkaz fiyatına değil mi?

Kendi gitti adı kaldı yadigar misali...
    Oyak,Zorlu ve Şahenk tarzı alım satımlar küçük ve orta küçük bankalarda oluyor anladığım kadarıyla. En büyüklerde daha faklı bir yöntem var. Sırf bu konuda uzmanlaşmış dev akbaba fonlar var. Bu fonlar 2001 ve 2008 krizlerinde büyük bankalardan en az 2-3 tanesine giriş yaptılar. Sanırım %20 civarı bir oranda girdiler ve girerken karmaşık sözleşmeler ile değişik bir arbitraj yakalamayı hedeflediler.
    Örneğin büyük bankalardan birine en büyük akbaba fon 1.5 milyar dolar ile girdi, değer 4 milyar doların üzerine çıkınca sözleşme gereği hisseleri kadim ortağa devretti.
    Yine özel büyüklerden en tanınmışında benzer bir operasyon ile amerikan kökenli büyük akbaba fonlardan biri 2 milyar dolara girdi 4-5 sene sonra 6 milyar dolara çıktı.

Yani büyükler söz konusu olunca pastayı pek Zorlu'ya veya Şahenk'e bırakmıyorlar o kategoride başka babalar devreye giriyor. Hatta bunu bankayı satın alarak değil karmaşık tarzlı değer yükselimine bağlı vadeli satış sözleşmeleri ile yapıyorlar. Yani halk o bankanın aslında sermaye benzeri bir kredi ile ipotek edildiğini duymuyor dahi.
    İsimlere girmeyi doğru bulmadım ama bahsettiğim bankalar en büyük özel bankalar.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    Bugün döviz borçlusu dışarıdan aslan gibi görünen bir çok şirketin sahibi izin verseler (yasalar) şapkasını alıp gitmeye razı durumda...

Kriz öncesi durum zaten hep böyledir.

Bağımsız dış denetim (aynen ABD olduğu gibi) mali tabloları dürüstçe (görevlerinin gereği gibi) düzenlemez.

Gecikmiş alacakların çoğu değersiz alacaktır.

Batmıştır.

Şirketlerin kendileri de öyle...

Bu ülkenin milyarderleri ekonominin iyi günlerinde yaptıkları gözüpek borçlanmalarla bir noktaya gelmişlerdir.

Çoğu belirli bir servet düzeyine gelince dahi duramazlar.

Ekonominin analizine dikkat etmeden, kulak asmadan, gittikçe büyüme hastalıkları vardır...

Yoksa Ülker, Şahenk öyle az buz zengin insanlar değil.

Ama bazan yasal numaralarla ölü taklidi yaparlar, transferler gerçekleştirirler, kaçırırlar, kaçınırlar vs...

Kolay büyük olunmuyor.

7.  Alıntı Originally Posted by WYATT EARP Yazıyı Oku
    Doğuş grubunun bankalara olan borcu Yıldız Holding'e göre 4 misli daha fazla.
    Yani ortada kaldırılacak daha büyük bir cenaze var.

Doğuş hangi bankalara borçlu acaba. Bu konuda basında bilgi bulamadım.
    Bilenlerden rica edelim bu konuda bizi aydınlatsınlar.
    Bankacı/uzman arkadaşlar daha iyi bilirler
    Bankaların ilişkili olduğu şirketlere kaynak yaratmasına bir sınırlama getirilmemişmiydi?
    Bundan hareketler Garanti olamaz diyorum sanki...

saygılar/başarılar

IPhone8S cihazımdan hisse.net mobile app kullanılarak gönderildi.
    "Canı kaymak isteyen cebinde manda taşır "

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    Oyak,Zorlu ve Şahenk tarzı alım satımlar küçük ve orta küçük bankalarda oluyor anladığım kadarıyla. En büyüklerde daha faklı bir yöntem var. Sırf bu konuda uzmanlaşmış dev akbaba fonlar var. Bu fonlar 2001 ve 2008 krizlerinde büyük bankalardan en az 2-3 tanesine giriş yaptılar. Sanırım %20 civarı bir oranda girdiler ve girerken karmaşık sözleşmeler ile değişik bir arbitraj yakalamayı hedeflediler.
    Örneğin büyük bankalardan birine en büyük akbaba fon 1.5 milyar dolar ile girdi, değer 4 milyar doların üzerine çıkınca sözleşme gereği hisseleri kadim ortağa devretti.
    Yine özel büyüklerden en tanınmışında benzer bir operasyon ile amerikan kökenli büyük akbaba fonlardan biri 2 milyar dolara girdi 4-5 sene sonra 6 milyar dolara çıktı.

Yani büyükler söz konusu olunca pastayı pek Zorlu'ya veya Şahenk'e bırakmıyorlar o kategoride başka babalar devreye giriyor. Hatta bunu bankayı satın alarak değil karmaşık tarzlı değer yükselimine bağlı vadeli satış sözleşmeleri ile yapıyorlar. Yani halk o bankanın aslında sermaye benzeri bir kredi ile ipotek edildiğini duymuyor dahi.
    İsimlere girmeyi doğru bulmadım ama bahsettiğim bankalar en büyük özel bankalar.
    Her sektörde, küçük var büyük var...

Ne farkediyor ki_?

Neyse...

Tamam diyelim de siz heklı olun.

Enkaz falan olmaz bankalar...

Sayfa 257/1023 İlkİlk ... 157207247255256257258259267307357757 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz