Alıntı Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazıyı Oku
5 yıl önceden böyle seyler demiştin hasanım.

ama exceli al 45 yıl daha uzat her iki tabloyuda sonuç ne cıkıyor soylersın.

BU malesef mumkun değil. bugune kadar %100 temettü verimliliği ile temettü dağıtan hisse yok.

Benim derdim temettü vermedi bu hisse tü kaka diyenlerle veya temettüsü bunun çok düşük ya at çöpe diyenlerle benim derdim.

aselsanı beğenmezler niye neymiş efendım az temettü veriyormuş.

YUkarıdakı hesaplama ne diyor temettü ne kadar olursa olsun aynısını ve yakınını sende yaratabilirsin.

Aynı zamanda yukarıdaki teori buffeti doğruluyor yatırımcılara zorla nakit vermektir diyor. Yani temettü dediğimiz şey hisselerinizin bir kısmının zorla size sattırılması demektir.

Yukarıdaki matematik bunu ıspatlıyor. O halde uvy ciler ne diyor ben asla tek bir lot bile satmam. AMa matematiksel olarak aslında size zorla hisse sattırıyorlar farkında olmadan.

Üstelik bana niye zorla hisse sattırmadınız(temettü dagıtmadınız) diye bağırıp cagıranlar küfreden UVYciler dolu.
erhan dostum isdemiri bilmem araştırdın mı .
çoğunluğu kurucu hissedar yatırımcı yani çalışanlara verilen lotlar ya da emekli olmuş kişiler. bunlar temettü öncesi lotlar satar. ödemelerini yapar sonra temettü gelir lotları yerine koyar.. aslında temettüyü çıkartabilirsin evet bu doğru. ama devamlı lot satılmasına da karşıyım... ikincisi temettü herşey demek değildir elbette. borçlanmasın. borç çekip temettü niye alayım. ttkom misal. ya da işyat misal. çalışsın kazansın temettü versin.... ya da temettü vermesin ama büyüsün sermaye artışı yapsın... seninle hemfikiriz.