Alıntı Originally Posted by umutabi Yazıyı Oku
Benim için Dolar çıkmış artık bir anlam ifade etmiyor ,bu şartlar altında çıkmaması tuhaf olurdu, benim derdim bankalar, bankalar bende kuşku uyandırıyor bir şeyler gizliyorlar ama bilanço dip notları gizlemeye çalıştıkları gerçekleri bağır bağır bağırıyor. Dövizle borç aldılar, Tl ile kredi verdiler, döviz ile kredi verdikleri babalarsa ` borcum borç ama ben paramı yurt dışına kaçırdım bu borcu siz ödeyeceksiniz ` diyor. Döviz bankaların borç aldığı eski döneme göre Tl ye karşı oha arttı ayrıca faizi +libor eskiye göre daha fazla ödemek zorundalar , döviz hala çıkmaya devan ediyor, bankalar BASKI ile açıklarını kapatmak için gerekli yerli tasarrufa mantıklı faiz vermemekte direniyor , bu hikayenin sonu mutlu bitmez ben öyle düşünüyorum. Sis içinden bir şeyler geliyor buna gavurcada ! crash diyorlar ben cisim diyorum ve o cisim kafa göz yaracak , o na kalan dona kalacak gibime geliyor.
Kamu Bankaları zaten ellerinde ne derlerse emredersiniz der ona göre hareket ederler. hatırlarsanız Aralık 2017 veya Ocak 2018 ayında Banka genel müdürlerini toplamışlardı. o Toplantıdan sonra Banka hisseleri aldı başını gitti ve %100 primlenmeyen banka kalmadı. Muhtemelen o toplantıda talimat aldılar ve Banka hisseleri VER COŞKUYU VER MEHTERİ EŞLİĞİNDE %100 yükselerek endeksi 120 bin üzerine attı. Yabancıda durumu çakozlayıp o fiyatlardan ufaktan ufaktan malı verdi. Bence bankaların baya bir sıkıntısı varki bunuda son 3 haftadır yoğun satışlarla ortaya koydular.