Alıntı Originally Posted by Hotas Yazıyı Oku
Şirketin faaliyet raporu 66 ve 67. Sayfasında şirketin finansalları çok özet olarak gösterilmiş.

İyiye giden göstergeler :

-şirket büyümeye devam ediyor , Arnavutluk santralinin Aralık 2017 de devreye girmesi ve kur artış etkisi ile 2018 de net satışı tahminen 520 milyon tl ye çıkacaktır (2017 yılı 476 milyon tl)
- şirketin net borcu yaklaşık 1,25milyar tl ( düzeltilmiş net borcu, devam eden devreye alınmamış yatırımların kredileri elimine edilmiş , ise yaklaşık 460 milyon ) . 450 mw yenilenebilir enerji kaynaklı kurulu gücü olan , gelirinin tamamı döviz bazlı olan bir şirket için bu borç seviyesi çevrilebilir.
- şirketin yatırımları düşüyor. Bu da bir süre nefes almak ve sindire sindire büyüme için olumludur.
- özsermaye hızla artmaktadır.

Olumsuz veri :

- şirketin brüt kar marjı 2016 da %29 iken 2017 de %19 a düşmüştür. Bunun neticesinde favök marjı %35 ten %23 e düşmüştür. Bunun sebebi ostim santrali ise sorun bu santral kapatıldığı için çözüldü diyebiliriz . Bunun dışında başka bir neden varsa ( mesela Avrupadaki satış şirketleri eliyle yanlış anlaşmalar ile düşük fiyata elektrik satışı gibi ) yönetim acil çözüm üretmelidir.

Şirket yönetimi 2015 veya 2016 da Yekdem e girmeme kararı alarak çok büyük bir hata yapmış ve neticesinde 1 yıl kaybedilmiştir.

Benzer büyük bir hata yapılmazsa Ayen temel analize göre mevcuda göre çok daha kıymetli bir şirket olacaktır , er ya da geç.

Bütün bunlar kişisel analiz ve yorumlarımdır . YTD
2018 ilk çeyrek finansallarında
brüt kar marjı : %29
Faaliyet kar marjı : %28
Favök marjı :% 35

Marjların bu seviyelere yükselmesinin ana nedeni ostim in kapatılması ve toplam üretimin bir önceki yıl aynı döneme göre ciddi oranda artmasıdır. Üretim artışında Fangut etkisi çok bariz gözükmektedir.

Bu kar marjlarını koruyarak kontrollü şekilde büyümeye devam etmesi halinde Ayen parlayan yıldız olmaya adaydır.
Bizim sabrımız var , bekliyoruz. YTD