Arama sonucu : 1998 madde; 1 - 8 arası.

Konu: Türkiye Ekonomisi, Faiz, USD,BIST, Büyüme ve Makro Ekonomik Değerlendirmeler

Threaded View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1. Venezuella bitti , Brezilya ve Arjantin de keza küreselcilerin ekonomik saldırısına uğradı , sıra Türkiyeye mi geldi diye sormadan edemiyorum . Bu kadar yüksek dış borç karşısında tetik kurulu vaziyette ; ülkede olan biten arka planda şu ; bu tetiğin başında olanlar , halkı uyandırmadan siyasilere sürekli tavizler verdirerek sömürebilecekleri bir ülke formatı attılar. Bu tavizlere dur diyecek bir iktidar olursa muhtemelen tetiği çekecekler ve 2001 deki doların 4-16 hareketine benzer bir hareket yaşanabilir. Sıcak para girişinin olmayacağı bir Türkiye cari açıkla yıllık 200 milyar doları nasıl döndürür bunun cevabını verebilen bir arkadaş var mı ? Bazıları buna Türkiyede kayıtsız kara para uyuşturucu ticareti var rakamlarda görünmeyen , merak etme bu kayıt dışı para ile döndürürüz diyor . Bu mudur yani ülke bu fuhuş paranın eline bakar halden medet umarak mı gidecek? Kendimize saygımız bu kadar mı seviyesizleşti?

Ucuz kur ve borçlanma ve ithalat girdilerine dayalı fason ekonomiye dayalı ve borç/sıcak para/mega proje/rant ile genişleyen bu balon ekonomi eğer sıcak para girişi azaldığı gün (tetiğe basıldığı an) 6 aylık bir sürede gerçekleşecek %200-300 dolaylarında bir devalüsasyon bekliyorum .

Tabii bunu bilen siyasiler bu yaşanmasın diye gizli toplantılarda türlü türlü tavizler vererek milli,yerli,imanlı palavralarıyla halkı kandırmaya devam edecekler.

Belli oldu ki bu halk da bu acı tokadı/reçeteyi yemeden akıllanmayacak. Ne zaman gün gelir cari açığı azaltacak modelde bir üretim ve tarım ekonomisine dönüş başlar o zaman kökten düzeliriz ama ne acıdır ki şu an ana akım başkan adaylarının hiçbiri bundan dem vurmuyor.

SM-G900F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Son düzenleme : Sportivo; 13-05-2018 saat: 12:19. Sebep: Tamam

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •