Alıntı Originally Posted by narin Yazıyı Oku
abi,aylardın dıklıyon
heder oldun sanal alemde
biliyom ayıp sorulmaz ama
walla çok merak ediyom
bi döner ekmek perası çıktı mı
yoğusam nirvanaya ulaşmak için mi tüm bunlar
Abi benim tikladiklarim oyle 5 dakkada bir girip diklananlar degil. Gunde 1, iki gunde bir dikliyon. Bak mesela coinpot hesabina bagli sitelerin linklerini koydum, orada toplam 7-8 dolar birikmis. Ama bu parayla coinpot hesabi icinde 5 parayla trade edebiliyorum. Trade son 20 gundur basladim ve para bu yuzden 7-8 dolara cikti. Yogusam 4 dolar falandi. Oradaki 7-8 dolari, normal 7-8 dolar olarak dusunmuyorsun, cunku 2 ay emek harcamissin. Oradaki paralari; 60.000 satoshi, 50.000 litoshi, 5000 dash, 15.000 doge olarak dusunuyorsun. Onemli olan uzun vadede (benim icin 1, 5 sene) paranin 0, 6 bitcoine cikmasi.

Cunku, bu baslikta bono krizini ve dolarin bir pacavrayacdonecegini de savunuyorum. Cunku, 24 trilyon dolar borclari var.

Çin bugun Abd bonolarini aliyorsa(almiyorlardi, almalari dengesizlige yol acti) bu durum Abd'nin programli faiz arttirimlari sebebiyle gelismekte olan piyasalardan para cikisina sebep oluyorsa, euro/usd 1, 1670'in altina gelebilirse, o zemaan Abd super guc iddiasinda oldugundan, dusunulen faiz arttirimlarinin bazilarindan vazgectigini aciklayabilir. Boylece bir denge kurulur.

Uzun vadede bunlarin hepsi masal. Gercek olan, 24 trilyon dolar borc ve bunun odenemeyecegidir. Dolar coptur, cop bile degildir, cunku copun bile bir degeri vardir.

Dolar cop oldugunda diyelim ki 0, 1 bitcoinin degeri ne olacak?