Originally Posted by
ERHAN11
Sayın balıkadam , tebliğdeki yönetim kurulundan , devir yapıldıktan sonraki yönetim kurulu kastediliyor . ( Yani şirketin % 50 den fazlasının hisselerini ele geçiren ve zorunlu çağrı yapmakla yükümlü olan kişi yada ortaklardan söz ediliyor.) % 50 yi geçen yeni sahibe deniyor ki , ''Genel Kurulu toplamadıysan veya yönetim kurulunu değiştirmediysen '' yani şirketin kaderiyle ilgili bir işlem yapmadıysan ,bu arada aldığın hisselerin % 50 den fazla kısmını satarak ( azınlığa düşerek ) veya tamamını satarak , zorunlu çağrıdan kurtulabilirsin. Diyor. Ama demirören devir günü 16.5 2018 de bir gün önce boşalan üç yeni yönetim kurulu üyesi atadı . Atananlardan biri de Milliyet gazetesinin icra kurulu başkanı . Yani demirören şirketinden . Ayrıca 6 haziran 2018 de Hürriyet gazetesinin Olağanüstü Genel Kurul toplantısı var. O toplantı gerçekleşirse yine b maddesi çalışır. Yani Demirören grubu çoğunluk paylarıyla genel kurul yapmış olur ki , o tarihten sonra çoğunluk paylarını satsa bile çağrı zorunluluğundan kurtulamaz. Esas mesele demirörenin şu anda parası yok . Doğan gurubuna 1 haziran 2018 tarihine kadar 61 milyon dolar ödemesi gerekiyor . ( satış sözleşmesindeki ''16.5 2018 de KAP a düşen '' incelerseniz görürsünüz.) Adam zaman kazanmak ve ekonomik durumunu toparlamak için bizi ve Doğan gazeteyi SPK ya havale etti . ( Bir işin uzamasını istiyorsan komisyona havale edersin .) Burada asıl iş SPK ya düşüyor. Bu zamanı demirören e kullandırmak istiyorsa 2-3 ay da karar verir . SPK Dürüst çalışıyorsa normal iş akışı içinde sonuçlandırır . Bunu biz dışarıdan anlayamayız.
Yer İmleri