Alıntı Originally Posted by ERHAN11 Yazıyı Oku
Sayın balıkadam , tebliğdeki yönetim kurulundan , devir yapıldıktan sonraki yönetim kurulu kastediliyor . ( Yani şirketin % 50 den fazlasının hisselerini ele geçiren ve zorunlu çağrı yapmakla yükümlü olan kişi yada ortaklardan söz ediliyor.) % 50 yi geçen yeni sahibe deniyor ki , ''Genel Kurulu toplamadıysan veya yönetim kurulunu değiştirmediysen '' yani şirketin kaderiyle ilgili bir işlem yapmadıysan ,bu arada aldığın hisselerin % 50 den fazla kısmını satarak ( azınlığa düşerek ) veya tamamını satarak , zorunlu çağrıdan kurtulabilirsin. Diyor. Ama demirören devir günü 16.5 2018 de bir gün önce boşalan üç yeni yönetim kurulu üyesi atadı . Atananlardan biri de Milliyet gazetesinin icra kurulu başkanı . Yani demirören şirketinden . Ayrıca 6 haziran 2018 de Hürriyet gazetesinin Olağanüstü Genel Kurul toplantısı var. O toplantı gerçekleşirse yine b maddesi çalışır. Yani Demirören grubu çoğunluk paylarıyla genel kurul yapmış olur ki , o tarihten sonra çoğunluk paylarını satsa bile çağrı zorunluluğundan kurtulamaz. Esas mesele demirörenin şu anda parası yok . Doğan gurubuna 1 haziran 2018 tarihine kadar 61 milyon dolar ödemesi gerekiyor . ( satış sözleşmesindeki ''16.5 2018 de KAP a düşen '' incelerseniz görürsünüz.) Adam zaman kazanmak ve ekonomik durumunu toparlamak için bizi ve Doğan gazeteyi SPK ya havale etti . ( Bir işin uzamasını istiyorsan komisyona havale edersin .) Burada asıl iş SPK ya düşüyor. Bu zamanı demirören e kullandırmak istiyorsa 2-3 ay da karar verir . SPK Dürüst çalışıyorsa normal iş akışı içinde sonuçlandırır . Bunu biz dışarıdan anlayamayız.
Sayın ERHAN11, çok anlaşılır açıklamalar için teşekkürler. Ama paranoyak yaptılar bunlar bizi acaba şurada bahsettiğiniz
 Alıntı Originally Posted by ERHAN11 Yazıyı Oku
Devirin gerçekleştiği 16.5 .2018 tarihinde , Bir gün önceden istifa eden üç kişinin yerine , Demirören grubu yönetim kuruluna 3 üye atadı .
bahsettiğiniz yönetim kurulu değişikliğini neden pay devrinden önce yaptılar acaba. Aklıma '' Bakın biz pay devrinden sonra yönetim kurulunda değişiklik yapmadık. yapılan değişiklik doğan holdingin iradesiyle yapılmış bir değişikliktir'' demek için mi pay devrinden önce yaptılar. Acaba resmi olarak şirketin demirörenin kontrolüne geçtiği tarih hangi tarih kabul edilebilir.