Alýntý Originally Posted by MAHARAJ Yazýyý Oku
Özel bir televizyon kanalýnda yapýlan yayýna katýlan Sinpaþ GYO Yönetim Kurulu Baþkanvekili Ahmet Çelik mevduat faiz oranlarýnýn yüzde 20 sýnýrýna dayandýðý günümüzde kimsenin konut yatýrýmýný tercih etmeyeceðini iddia etti.
Ýnþaat sektörünün son günlerde büyük bir durgunluk yaþadýðýný söyleyen Çelik "Gayrimenkul’de iþler durgunlaþýnca iþ yaptýðýmýz birçok sektör krize girdi. Bu þirketlerin yeniden canlanmasý için de konut sektörü harekete geçirilmeli. Konut kredi faizlerini geçici olarak yüzde 1’in altýna indiren adýmlar yerine çok daha kalýcý adýmlar atýlmalý.

Örneðin, yýllýk konut kredisi faizinin 8-9 puan düþürülmesi ve aradaki farkýn devlet tarafýndan karþýlanmasý düþünülebilir." dedi. Ýnþaat sektörünün geleceði için konut kredisi sistemi mutlaka düzeltilirken yine buna ek olarak mevduat faiz oranlarý düþürülerek konut yatýrýmýnýn yeniden cazip hale getirilmesi gerekiyor.

Demiþ Sinpaþ aðasý.
Bu betoncu asalaklar öylesine yüzsüzki bankalar tasarruf sahibine düþük faiz versin baldýrý çýplak takýmýda ucuz konut kredisi kullansýn bende onlarý yüksek fiyatlarla düdükliyeyim diyor yani lafýnýn meali bu anlama geliyor. Ne zaman ki adý malum bankalar geçenlerde 0,98 den konut kredisi kullandýrmaya baþladý tüm eþin dostun benim lafýma itibar edenlerin paralarýný bu bankalardan çektirip dolara çevirttim. Kimi kasaya koydu kimi yastýk altý yaptý kimide baþka bankada döviz mevduatýna koydu. Aldýðým hayýr duada bana sevap yazdý. Yine baþlasýnlar bankalardan düþük faizli konut kredisi kampanyasý bakalým yine o bankalar ne kadar Tl veya döviz mevduatý kaybedecek. Ulan ülke moka saplanmýþ bu ahlaksýzlar sanki ülkede bir kendileri zordaymýþ gibi devletten habire ulufe istiyorlar. Devleti yönetenler kendileri bilir böyle bir þeye yeltenirlerse ateþe benzin dökerler sonrasý Dolar 7 o zamanda toptan game over...