Originally Posted by
Patrick Bateman
Ben Ata Lira'dan başka bir şey almıyorum altın alırken. (fiziksel) Gramaj/Fiyat olarak bakıldığında 3 aşağı 5 yukarı hepsi aynı. (Bilezik yüzük falan hariç, onları geç) Gram altın da olabilir ama paketleri falan var onların. Metal elime değmeyince olmuyor. 3-4 tane 10gramlık almıştım zamanında en sevmediğim grup onlar. Saf altın olduklarından paket açılınca zarar görmeleri olası. O yüzden paketi açmak söz konusu değil.
Ata Lira'dır benim favorim altına gelince iş ama altından genel olarak memnun değilim. Önümüzdeki 3-4 yıl içinde beklenen şu 10bin dolar rallisini yapmazsa alayını çıkarıcam elden. (tutabilirim de fiyata bağlı, o kadar yıl taşıdıktan sonra sıfır karla satmak da olmaz inadım inat

) Zaten Bitcoin onun yerini alacak gibi duruyor o tarafa ağırlık veriyorum şimdi.
Global kaos ortamında neyin ne olacağı belli olmaz. Hepsinin faydası ayrı. Hepsinden lazım.
kuveyt türk'ün 100 gramlıkları var. altın hesabından direkt de çevrilebiliyor. paket açılmadığı sürece geri de alıyorlar. miktar büyükse 100 gramlık veya kiloluk bar olarak alınırsa en az alım satım farkı olur. miktar küçükse 100 bin tl mevduat garantisiyle hsbc altın hesabını kullanabilirsiniz. yıllık %1.2 faizi de var...
yatırım tavsiyesi değildir.
Yer İmleri