Ben portföyümde Hürriyet hissesi taþýmýyorum. Bu nedenle Hürriyet ile ilgili deðerlendirme yapmayý pek istemiyorum. Ancak þunu belirtmem lazým. Daha önce de defalarca belirttiðim gibi Demirören Grubunun Hürriyet ile ilgili muafiyet talebi mevzuata aykýrý ve kesinlikle kabul edilmemesi gerekiyor.
SPK muafiyet ile ilgili baþvuruyu deðerlendirirken devir öncesi bilanço ve bu devir iþleminin bilançoya yansýmasýna bakarak karar verecektir. Dolayýsýyla sadece Hürriyet'in 6 aylýk son derece iyi bilanço rakamlarýna bakarak muafiyet þartlarýnýn oluþmadýðý yönünde deðerlendirme yapmak pek doðru olmaz kanaatindeyim. Zaten muafiyet baþvurusundaki gerekçe muhtemelen, "devir iþlemi öncesinde bilanço ve mali durum çok kötüydü, devir iþlemi ve buna baðlý iþtirak satýþlarý nedeniyle bilanço düzeldi" þeklindedir. Bu gerekçe bir bakýma doðru. Ancak bu iyileþme esasen bu satýþtan kaynaklanmýyor. Çünkü Demirören bu satýþ iþlemi çerçevesinde Hürriyet'in içine doðrudan kaynak aktarmadý. Hürriyet kendi varlýklarýný satarak bu iyileþmeyi saðladý. Dolayýsýyla Demirören'e satýþ olmadan da bu iyileþme saðlanabilirdi. Bu nedenle Demirören'in muafiyet talebinin mevzuat gereði kesinlikle kabul görmemesi gerekir.
Ben þahsen DGZTE için bizim açýmýzdan olumsuz bir karar beklemiyorum. Ancak yine de tüm yatýrýmcýlar olarak CÝMER, SPK ve Þirket'e sürekli olarak þikayette bulunmalýyýz. Olasý yanlýþ bir karara kesinlikle rýza göstermeyeceðimizi þimdiden hissettirmeliyiz.
Yer Ýmleri