Eğer düzenli kar eden bir surketse bedelsiz en iyisidir.....lot sayımız arttıkça piyasa tekrar aynı fiyata gitmek ister..Asel gibi .
 Alıntı Originally Posted by ctugrul Yazıyı Oku
Doğru. Bedelsiz yatırımcının cebine para koymaz.

Tanesi 1 TL olan 100 adet şeyi size tanesi 0,5 den 200 adet sunmaları gibi bir şeydir. Kuru kalabalık yapar ama cebinizdeki değer aynıdır.

Bende saygı duyarım seçimlere ama kendi bildiğimide ifade etmem lazım.

Borsa yatırımı aslında temelinde bir şirkete ortak olmak ve o şirketin doğru yönetilmesini, büyümesini, kar etmesini ve ettiği karı doğru şekilde ortaklarına dağıtmasını ummaktır.

Spekülatif hareketlerden para kazanmak aslında ikinci öncelikli düşüncedir yada öyle olmalıdır. Her ne kadar günümüzde böyle olmasada.

Eğer ilk tanımlanan tarzda bir amaçla borsada iseniz, bedelsizin yerine temettüyü tercih ediyor olmalısınız. Çünkü bedelsizin sizin cebinize bir şey koymayacağını bilirsiniz. Bedelsiz yatırımcıya, bedelsiz verilince hissede hareket olur fiyat artar beklentisi pompalayan ve aslında realitede pekde gerçek olmayan bir bilinçli enjektedir.

İkinci tarzda yani spekülatif hareketlerden para kazanma amacında bir yatırımcı iseniz zaten bedelsizle bir işiniz olmaz çünkü siz trader diye tanımlanan çokda uzun süreler elinde hisse bulundurmayan birisisinizdir. Voleyi vurup kaçarsınız. Tabii yapabiliyorsanız.




Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
MI MAX cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi