Alıntı Originally Posted by Bayesian Yazıyı Oku
Bana göre tasarruf ve harcama arasinda firsat maliyeti açısından şöyle bir fark var. Ben bugun harcamiyorsam, yarın harcayabilecegim. Bugun harcayan da yarin harcayamayacak. Şimdi yatırım seçeneği çıkıyor, yatirim yaparak da parami degerlendirebilirim,olmadi mevduatta sadece harcama ertelememin geri dönüşünü alırım.
Şimdi ben eski model polo aracımı yenilemedim onun yerine biriktirdim. Fakat devlet eliyle dalgalı kurda yapilan devalüasyon ve devletin enflasyonu kontrol etmeme isteği ile param eridi.
Ben niye biriktiriyorum? Çünkü gelirim giderimden fazla. Şimdi bir arabaya cok da ihtiyacim yok. Ve kestiremedigim gelecek tehlikelere karşı temkinli davranıyorum.
Tasarruf yaparak iyi yapıyorsun...Oran olarak seni üzmeyecek en yüksek düzeyde tasarruf yapmalı insan. Araba tüketim malzemesi, durduğu yerde de değer kaybediyor. Polo seni çok üzmüyorsa binmeye devam et.

Şu an, arabalar inanılmaz pahalı hale geldi...ev-araba paritesi 1 e yaklaştı, şu ortama araba yerine eve yönelmek daha mantıklı bence.

(Ülkemizde zaman zaman ev-araba paritesi 1 e yaklaşır...lale devirlerinde ise 1 ev 2 hatta 3 parasına denk gelir...bu döngü her 10-15 senede bir tekrarlanıyor..buna kur devalüasyon krizleri de diyebiliriz...şu an orta-üst sınıf bir c segment araba parasına, ist de orta halli bir 2+1 ev alınabiliyor).