Diðer bir husus...Bir yatýrýmcý olarak mevcut konjonktürü saðlýklý bir þekilde analiz edebilmenin pratikte bir faydasý olmaz...Þirket yöneticilerinin vizyonistliði daha önemlidir bu açýdan...Biz "iþler giderek kötüleþir abi, bu hisse bu fiyatlarda durmaz" der satarýz; ama adamlar bunun tedbirini almýþtýr, þap gibi kalýrýz ortalýkta...Almadýysa haklý çýkarýz...Ya da tersinden "abi bu adamlar bunun tedbirini almýþtýr, öküz deðiller ya, ben bile neler olacaðýný görüyorum abi" diye düþünürsün ama bir bakmýþsýn týrt !...
Velhasýlý kelam hisse iþi zor iþtir...Þirketi sen yönetsen tamam eyvallah ama sen yönetmiyorsun...BES baþlýðýnda vardý bu "parayý ben yönetirim, niye fonlara yönettireyim" geyiði hatýrlarsanýz...Sanki burada þirketi sen yönetiyorsun...Bu tip iddialara sadece gülünür elbette...Sonuç olarak, her hâlükârda hisse pozisyonunun total yatýrým portföyünün % 50'sini aþmamasý gerektiðine inanýyorum...Elinde 5 yýl boyunca kuruþ para kazanamamýþ bir AKSA maðduru olarak...Yani, 5 yýl sonra ayný fiyatlardan alacaðýmý bilsem alýr mýydým ?...Gayet tabiki hayýr...Al sana konjonktür ve vizyonist yönetim...
Mesela...
Geceye yenilmeyen her insana ödül olarak bir sabah, bir gündüz ve bir güneþ vardýr...
Yer Ýmleri