Bugünki dersimizde, bizde büyüme negatif bile olsa, enflasyon %20 lerin altına hiç düşmüyor.
Devletin rakamlarına bakmayın, son 20 yılda %20 altına hiç düşmedik, bu senede %50 den aşağı değil. bence %70 civarı filan. Aynı kalite aynı marka ürünlerde, geçen sene satın aldıklarınızla bu seneki fiyatları karşılaştırın. %100 artmış. Mesela tamek kayısı alırım hep. Geçen sene 4 TL bugün 6,45. Üstelik geçen sene şişe altında 3 cm, kaysı tortusu olurdu, bu sene safi su. Yani hem fiyat %60 artmış, hemde kalite, dolayısı ile maliyetten çalmışlar yani %100 artmış malın fiyatı. Kanserojen katkı da koymuş olabilirler, ithal kaysı tozu mesela. Onun zararını ölçemezsin.
Enflasyonu böyle ölçeceksin. Bitek ürünün etiketi ve fiyatı değil, kalitesinden ne kadar çalmışlar.?
Gıda %100 arttı ama kiraydı başka dayanıklı tüketimdi daha artmış olabilir. hepsini ortalarsan %50 nin üstünde çıkar. Zenginin enflasyonu farklı. Onların gıdaya harcadığı %5 bile değil ama halkın %60 ının tüm parası gıda, kira, belki benzin, okul,giysi vb.. gibi. Oda %50-70 diyebiliriz. Gelirin ne kadar azalıyorsa, enflasyonun o kadar artıyor.
Neyse ana konuya geleyim.
Ülkede büyüme durmuşsa, enflasyon düşer çünki millet almayı keser. Amam bizde enflasyon hep yüksek.
Halbuki gelişmiş ülkelerde negatif enflasyona düşüyor.
Neden bizde böyle anormal bir durum var. %6 büyürkende enflasyon yüksek, %6 küçülürkende enflasyon yüksek. Sebebi ne kardeşim.
Bu gün bu soruya cevap arayacağız.
Aramaya başlayalım. Buralara ben bakayım, sizde oraları kurcalayın.? Bakalım ne bulacaz.
Hadi bakiiim..
Yaw zihnen çok yorgunum, siz arayın icabına bakın, beni meşgul etmeyin. 
Çok sinirliyim, futbol medyamızda çok sinirli. ali koç denen yahudi, FB futbolcularını lüks otobüzle 4 saat nasıl çile çektirdi konusu gündemde. istanbula lüks otobüsle gitmişlermiş, niye uçakla gitmemişlermiş, bir futbolcuya bu nasıl yapılırmış.
Çok haklılar. Yılda ortalama 2 milyon AVRO alıp(12 milyon TL) sorada yenilen adama bu yapılmaz. Her ne kadar Bu ülke gençlerinin yılda 2 milyon avro için İstanbula yürüyerek gideceğini kabul etsekte, bu futbolculara yazık. Olcak şey değil.
Halbuki süper ligi toptan kaldırın. Her yıl o lig futbolcu ve camiasına ödenen yüzlerce milyon avroyu ödemeyin.
Süper lig yok oldu diye bu ülke çöker.
Neden.? Bilmiyom. Ama bizim süper zeki medyamız biliyor olmalıki, futbolcular için ağlayıp duruyorlar.
Süper ligi kaldırın, 1. ligide aynı hasta ruhlular aynı fanatiklikle savunmaya başlarlar. Hiç bi şey değişmez. Hatta süper ligi altyapı oyuncuları ile tamamen oynayın. Yılda 600 milyon AVRO yu sürekli yenilen yerli yabancı futbolcuya değilde, alt yapılara, okullara harcayın. 5 sene sonra futbolda dünya liderleri arasına girersiniz.
Ama bizim medya ağlıyor. Neden.? futbolcular otobüse mahkum edilmiş.
Ya bunlar hasta ruhlu gerizekalılar sürüsü. yada benim abicim. Onlara sorsan benim. bana sorsan onlar.
2 taraftan biri uzayda yaşıyor ama kim belli değil...
Son düzenleme : alicemal; 11-12-2018 saat: 15:19.
Sebep: colored
Yazmamışsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
@NeAcaipDunya
Yer İmleri