Alıntı Originally Posted by modidedo Yazıyı Oku
bu yöntem şunu çözer :
* tek büyük lot ile birden fazla kademeyi süpürüp kayma maliyeti 3-5 kademe olmasın.
* Riski : ara ara gönderilen emirlerin hepsi aktife gönderildiği için en az 1 kademe dezavantajlı olacak + fiyat sistem yönünde ilerliyorsa yine bir kayma maliyeti oluşacak.

Limit emir şunu çözer :
* Emirin hangi fiyattan gerçekleşeceğini garanti altına alabilirsiniz, 0 veya - kayma yaşayabilirsiniz.
* Riski emir gerçekleşmeyebilir, emirin gerçekleşme durumu izlemek vb. Orhan beyin bahsettiği gibi bir nebze daha karmaşık. Ama zaten daha büyük sermaye ile yapılan işlemleri konuşuyorsak, bu emeğe/paraya değebilir.

Kendi deneyimin açısında şunu söyleyebilirim sinyal geldiğinde pasife emir yazıyorum, reel istatistiğim 120 dk içerisinde emirlerin %90'ı gerçekleşiyor.

1. yöntemi denemedim (Ara ara emir gönderme) denemedim, bir şey söyleyebilmem için onu da test etmek lazım.
üstat sinyal sayısı az olduğu için kendi sistemlerimde 1 ci yöntem bana daha uygun geldi gibi. limitli emirde gerçekleşmeme olasılığı var ikinci seçenek sanki fazla sinyaller üreten sistemler için daha avantajlı olur. trend sistemlerinde gerçekleşmeme olasılığı artar gibi.

tabi bunları deneyip bir süre sonunda karar vermek . orhan hocanın bahsettiği ancak pala vs olursak anca